5 Aralık 2007

Romario'nun Dökülen Saçları

Ben Valencia formasıyla hiç hatırlamıyorum onu. PSV ve Barcelona'dakileri ise çok seyrettik elbette. Romario bir zamandır 1000 gol atacağım diye kasıyordu. Mevzu o değil. 41 yaşında helal olsun futbola devam ediyor, bu işin yaşı olmaz diyenlerin yüzünü kara çıkardı bu adam. Doping testi pozitif çıkmış. Savunmasında Süreyya Ayhan'ı örnek alıp ben "cumhuriyet çocuğuyum" demesini beklemiyoruz elbette. Saçları döküldüğünden muzdaripmiş, kullandığı ilaç ya da kozmetik her neyse doping içeriyormuş. 3 ay ceza alır diyorlar. Süreyya'ya attığım yan pasla devam edeyim. "Amerika'da yediğimiz etten oldu" açıklamasını kimse yemez. Bundan seneler evvel doping testinde nandrolon'a rastlanan eski Barça'lu futbolcular; mesela Guardiola; "bu madde domuz etinde mevcut, çok domuz eti yiyoruz" demiş, kimseleri ikna edememişti. Hayvan terli yani Süreyya hanım. Romario sen de bırak kardeşim dökülen saç olsun ya...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

bu saç çıkaran ilaçların çoğu benim bildiğim prostat ilaçlarından devşirmedir. yaşlı ama o kadar da değildir heralde.

Adsız dedi ki...

sanırım doping olaylarında sporculara fazlaca ön yargılı davranıyoruz.hemen aklıma hasan şaş'ın aldığı 6 aylık ceza geliyor.kocaeli deplasmanıydı sanırım.maç sonrası yapılan kontrollerde doping yaptığı belirlenmişti.açıklaması neydi : aldığım madde grip ilacıydı.

bütün basın biliyordu ki hasan şaş o gün gerçekten hastaydı ve maça ilk 11'de başlamayacaktı.üstelik maça 2.yarının ortalarında alındı.yani ilk 11 de maça başlamayan birinin bilerek , isteyerek oynayacağı 20-30 dakika için doping kullanma ihtimali hiç tartışmasız "sıfır"dır.

ama yine tartışmasız olan şey nedir ? hasan yasaklı madde kullanmıştır.ama bunu sporcu isteyerek kullanmamıştır.en basit tabiriyle kulüp doktorunun "ihmal"idir.

bu örnekten yola çıkarsak eğer , doping maddesi kullandığı belirlenen her sporcuya "tu kaka" tarzı yaklaşımlar yapmamız,çoğu zaman yanılgılar yaşamamıza neden olabilir.bir yerlerde doğruyu söylemiş olma ihtimallerini saklı tutmamız gerekiyor.naçizane fikrimdir efendim.

orkun dedi ki...

torsten_gutschow'un yazdıklarıyla ilintili olarak;

zaten hasan'a da o olaydan sonra kimse "dopingci" damgası vurmadı ki, cezasından sonra çıktı paşa paşa oynamaya devam etti, oek lafı dahi edilmedi. Aldığı ceza da gerekliydi, çünkü bu işin iyi niyet-kötü niyet diye ayrımı yapılmaya başlanırsa kim nerede duracak, kestirmek zor.

süreyya'nın durumu ise bence bayağı farklı, resmen taammüden bir durum sözkonusu, hatta bugün bir haber vardı onunla ilgili, http://www.milliyet.com.tr/2007/12/05/spor/spo18.html

farawaysoclose dedi ki...

Efes'ten Ermal Kuqo da birkaç yıl evvel doping testinden pozitif çıkmıştı, onun da kullandığı saç dökülmesini önleyici ilaçtan olduğu ortaya çıkmıştı. Demekki cidden anti-kellik ilaçlarında var bir sorun.