30 Kasım 2007

Okay Karacan: Futbolun Taraftarı

Dün İstanbul'dan uzaktayken kardeşim aradı, "Okay Karacan NTV'den istifa etmiş" dedi. İnanasım gelmedi önce. Sabaha karşı döndüğümde tribündergi'de ve sözlükte istifa haberi sonrası yazılan güzel satırların yanında soru cümlelerini de okudum. Neden istifa etmişti? Blogu takip ettiğini biliyordum, sabah bir e-mail satıp birinci ağızdan bize; yani futbolseverlere bir açıklama yapıp yapamayacağını sordum. Okay Karacan hakkında uzun yazmaya niyetim vardı ama onun kendini ifade ettiği satırlar bugün hepsinden önemli...

"Aralık 1996’ta Newcastle United-Metz maçının canlı yayını ile başladığım NTV kariyerimi, en son Futbol Mundial programı ile tamamladım. NTV’de yayına çıkan son cümlem “.... İskoç taraftarın bundan sonraki dileği Dünya kupası elemelerinde gözyaşlarını silmek olacak.” şeklindeydi. Benimki de gözyaşlarını silerek yapılan vedaydı. NTV onbir yılda büyüyüp kocaman bir çocuk olsa da bizim bebeğimiz olarak kalmaya devam edecek. Onbir yılın verdiği tatlı yorgunluğu hissediyorum. Fransa’dan 40 gün boyunca yaptığımız 1998 Dünya kupası yayınlarımızı asla unutamayacağım.Ne garip; Brezilya’ya açılış maçını kaybeden 25 bin olağanüstü neşeli İskoç taraftarın ortasında kalmıştık bir keresinde.Türkiye’de birçok işe ilham veren bir çalışmaydı. Yazsam kitap olur. Formula 1 yıllarının tadı ise bambaşkaydı. Bir keresinde trafikte kilitlenince 12 kilometre yürüyüp ancak ulaşmıştım Silverstone pistine. İngiltere Grand Prix’leri hep keyifliydi. Thiery Henry’yi, Ronaldinho’yu, Michael Schumacher’i, Wenger’i; Morinho’yu anlatmaktan büyük keyif aldım..
Barcelona-Real Madrid maçlarını özleyeceğim. Futbol Mundial’i seslendirmeyi de tabii ki..
Arkadaşlarımı unutabilir miyim? NTV birçok genç insana okul, iş kapısı ve sıcak bir yuva oldu ve olmaya da devam edecek. NTV’yi kuran ve yaşatan Çağlar ve Şahenk ailelerine kendi adıma minnettarım. Kimseye kırılmadan darılmadan ayrıldım. Hiçbir anlam çıkarılmamasını dilerim."

Okay Karacan
Futbolun Taraftarı

25 yorum:

Adsız dedi ki...

yazik oldu. bari show'a gecsin de lig maclarini falan dinleyelim onun agzindan.

Adsız dedi ki...

bundan daha kötü bi haber olamazdı.kendisi de unutamamış ben de o france 98deki yayını hala unutamıyorum ntvnin.murat kosovayla birlikte gönüllerimizde asla kaybolmayacak bi yer edindiler o yayınlarla.şimdi ntvyi ntv yapan unsurlardan birisi yok.elimizdeki tek kale de düşmez inşallah..

muzoz dedi ki...

olmadı bu hemde hiç...

Adsız dedi ki...

NTV yayın hayatına başladığında ortaokuldaydım, avrupadan futbol, futbol mundial tatil eğlencemdi. Murat Kosova ve Okay Karacan ayrılmaz ikiliydi gözümde. umarım en kısa zamanda tekrar görürüz en iyi maç spikeri anketinin birincisi.

leb dedi ki...

onun kurduğu bir ekipten premier lig maçları ne güzel olur.. keşke foxa geçse..

Hasan Berkay dedi ki...

Neden ayrıldığı ile ilgili spekülasyon yapmak ona yakışmayacağı gibi bize de yakışmaz. Ne NTV'den ayrılmak durumunda bırakılmadığını düşünmek istiyoruz ne de Cem Yılmaz'ın deyimiyle "Tamamen Duygusal" bir ayrılık olduğunu. Yakında başka bir kanalda izleyeceğimizi umuyorum. Okan Karacan sadece futbol değil, birçok spor branşında da iyi bir spiker. Napalım, elimizde sadece Murat Kosovalı kaldı, umarız o da futbol maçlarını anlatmaya tekrar başlar..

Şu bir gerçek, birçok sunucu, şovmen, komedyen ve sanatçılar bir kanaldan başka bir kanala transfer olduğu zaman, ilgisini genelde kaybetmiştir. Biz Okan Karacan'ı NTV ile sevdik. Yarın birgün Ali Sami Alkış, Adnan Aybaba, Selçuk Yula, Kazım Kanat gibi asparagas insanların arasında Okan Karacan'ı bulursak hangi mideyle izleyeceğiz bilemiyorum.

Adsız dedi ki...

Okul öncesi sıkıcı pazar günleri Avrupa'dan Futbol programı herhalde her futbolseverin hayatında önemli izler bırakmıştır. İşte bu ulu şahsiyeti o günlerden beridir Ntv ile bütünleştirdik. Bu hiç olmadı işte. Umarım Ntv ekranları Gürcan Bilgiç adlı şahsiyetin yorumlarına kalmaz !

Adsız dedi ki...

vizelere çalışmak yerine onun anlattığı barcelona maçlarını (ronaldo& B.Robson futbolunu), F1 de hakinen schumacher rekabetini , ardından premier lig heyacanını izledim. Bunca yıl sonra akılda kalan hep güzel şeyler oluyor ise ve onun yerine bu deneyimleri Sabri Ugan ile yaşama olasılığı karabasansa, ne denli klas bir spor adamı olduğu ortaya çıkıyor.

Yolu açık olsun

Adsız dedi ki...

bu hic olmadı

ntv nin benım gozumde yerı bı farklıydı.7 gun spor adı altındakı programları muthıs bılgılı calısanları,sımdı ne olduda bı anda bole ayrılıklar olmaya başladı ne olduda ntv bu polıtıkasından ödün vermeye başladı cok merak etmekteyım.

bu kotu haberı unutturucak tek şey lig tv ye gectıgını duymak olucaktır.

sonny dedi ki...

12 km yürümek zorunda kaldığı silverstone gp'si dün gibi aklımda, yarış boyunca bahsetmişti bu olaydan, hala unutamamış

Adsız dedi ki...

umarım euro2008'de onu lig tv'de izleriz...

orkun dedi ki...

'Adamım benim' diyeceğim bir vatandaş olmasa da, efendi, düzgün adam kendisi, hay allah, keşke kalsaydı NTV'de. Diğer kanallar da olmaz ki şimdi, anca CNN Türk belki. Bu arada, sırf Bayan Hakkinen'e daha yakın olmak için CNN Türk'e geçiyor olabilir gerçekten.

Adsız dedi ki...

Fener li oldugunu NTV radyonun verdigi Fener-TS macindan cok iyi bilirim.. Buna ragmen cok begendigim ve ankette oy verdigim kisidir..

Formula yi sayesinde sevdik.. Bir cok dandik maci anlatimiyla zevkli hale getirdi, zaten iyi maclari ondan dinlemenin tadina doyulmaz..

Umarim ligtv ye transfer olur..

mali

Yağız Gönüler dedi ki...

lig tv'ye geçsin tadına doyamayalım.

Roggabogga dedi ki...

sanirim lig tv ya da fox a geçecek..neyse bekleyelim görelim...

ilk gördüğümde bicir bicir kim bu adam dediğim fenerli olmasina rağmen sempati beslediğim keyifli "futbol'un taraftarı" OKAY KARACAN'a başarılar...

Ali Aydin dedi ki...

"Haaaaarika bir gooool"
deyisiyle kulaklarımıza kazınan o enfes ses.

Nevi sahsına munhasır bi adamdı okay karacan.Sıradan,klişe,partizan,korkak,sıkıcı ve kultursuz bir futbol adamı olmamanın dayanılmaz ağırlığını yasattığı için ozeldi ve bunca gecekondu yorumcusunun arasında asil bi istanbul beyefendisi edasındaydı..

Yakın zamanda temiz bi ekranda gormek dileğiyle..

orkun dedi ki...

Yav arkadaşlar, "harika adamdı..." gibi geçmiş zamanlı yorumlar yapmayın allahaşkına, adamcağıza neyse ki bir şey olduğu yok, sapasağlam kendisi, sadece iş değiştiriyor :)

Adsız dedi ki...

İnanılmaz üzüldüm :[ ama tabi ki bir bildiği vardır.

Kendisini Kanal 24 'te görmek isterim. Fox ve Ligtv onu bozar [:

Ve tabi ki Başarılarının devamını dilerim.

Adsız dedi ki...

Hasta Galatasaraylı bir spikerdir Okan Karacan. Uefayı aldıklarında 2 gün kendine gelemediğini anlatmıştı.

Adsız dedi ki...

Bari Fox a geçsede premier ligi düzgün bir şekilde izleyebilsek

domestos dedi ki...

Bu istifanın tam da NTV spor kanalı kuruyorken gelmesi daha bir üzmüştür şahsımı.

Adsız dedi ki...

ister misiniz ligtv'ye geçsin , haftasonu da fenerbahçe - galatasaray maçını o anlatsın..rüya gibi vallahi , hayal etmekte bile zorlanıyorum.

"merhaba diyor beşiktaş taraftarına" cümlesinin gizli öznesidir ayrıca..ntv radyo'dan onun sesiyle maç dinlemek büyük keyifti.

Adsız dedi ki...

çok yazık ntv yi ntv yapan değerler birer birer gidiyo basket te murat murathanoğlu ve yiğiter uluğ spor da adını hatırlayamadıım bi muhabir kanal 24 e geçti şimdi okay karacan murat kosova nın yokluğunda eski ntv günlerinden kalan tek kişiydi şimdi o da gitti bakalım ntv nin sonu nolacak umarım okay karacan da kanal 24 e geçer fox lig tv falan olmaz

Hasan Berkay dedi ki...

HaberTürk ile anlaştı Okay Karacan. Hiç ama hiç yakışmadı. Bu kanal onu çok sıradan biri haline getirecek.

Adsız dedi ki...

ayrıldığından haberim yoktu, dün akşam haber türk' te görünce şok oldum, programa misafir olarak katılıyor olsun diye dua ettim, ama sabah internette ayrıldığını öğrendim Ntvden. Onun sesiyle cok güzel maçlar, yarışlar izledik, F1'i onunla tanıdık. Ercan Taner tarzı cığırtkan spikerlerden bıkanlar için iyi bir limandı Ntv ve Okay Karacan. Umarım haberturkte çizgisinden bişiy kaybetmeden meslek yaşamını sürdürür.