15 Eylül 2007

Geçmişi pataklamak

Bir zamanlar 88 sırt numarasıyla sahaya çıkan kaleci Buffon'un ellerinde top. Buffon topu oyuna sokuyor, Vieira'ya pis zenci diye çemkiren Sinisa Mihajlovic, pas verecek arkadaşını arıyor. Lee Bowyer boşta, barda Asya'lı bir genci döven eski Leeds'li Bowyer; onun pası dostluk maçında kavga çıkartan Edgar Davids'de. Davids'in pası top Materrazi'ye kafa atan Zidane'da. Zidane'ın arka direğe ortası, ABD'de ölümle sonuçlanan kazanın baş aktörü Kluivert'ın kafası, Valencia'lı futbolcuları kovalayan Cordoba çizgiden çıkartıyor topu, Zidane'a küfür eden Materrazi'de top, onun uzun pasında karısını aldatan Henry'nin deparı var, alemci Adriano ceza sahası içinde top bekliyor, faşist Di Canio ise ters kanatta. Robinho'yu döven Gravesen karşılıyor topu, ırkçı Aragones yedek kulübesinden oyuncularına uyarıyor bu arada, Inter'de bir zamanlar rezil top oynayan Bergkamp'ın kafa ile aşırdığı top, Bowyer'ın kavgadaki kankası Jonathan Woodgate uzaklaştırıyor tehlikeyi. Vieri ısınıyor kenarda...
Böyle maç seyretmek ister misiniz? Hayır mı! Peki neden muadili yorumlar okuyoruz ki?

4 yorum:

mert dedi ki...

yine çok güzel noktalara değinen, sağlam bir yazı olmuş. tebrik ederim aceto.

n0s dedi ki...

peki ya sen kimsinin özeleştiri hali gibi olmuş :D

ugur parildak dedi ki...

hmm tabi ben sahsen benim hayatimda kazanamayacagim parayi 25 yasinda kazanabilen insanlarin oyununu izlerken daha makul seyler yapmalarini beklerim. cünkü benim hosuma gidiyor yildiz futbolu izlemek. mesela 3. lig maclarindan daha cok seviyorum asla reel yasamda yanlarina yaklasamayacagim korumalari ile gezen oyuncularin maclarini izlemeyi. o yüzden bu yapilanlar yaptiklari yanlis.. cünkü ben biliyorum ki mahalle maclarinda asla ama asla ama asla küfredilmez.. ha küfrediliyorsa da mahalle maci canim futbolla ne alakasi var ki? futbol dedigin para ile olur sonucta. reklam panolariyla, taraftariyla, yesil cimleri ile..

Unknown dedi ki...

Bergkamp kısmına kadar güzel olmuş, orası akışı bozmuş, tekrar okursanız "rezil" de olsa futbolun içinde bir şeyden bahsediyoruz.