27 Mayıs 2007

Çember sakallı Katalan

Katalanlar almıştı gazı. Bütün hafta yazdım çizdim zaten üzerine tekrar etmeye gerek yok. Real Madrid'in amcaoğlu Getafe gelmiş Camp Nou'ya. Bernabeu'da La Coruna'nın mecali yoktu, kolay kazandı Real Madrid.
Yalnız nasıl bir forma rengidir o La Coruna'nın. Bu takıma bu arada Deportivo diye hitap eden kazık kadar spor yazarları var memlekette. Klasik mavi beyaz formanı giysene kardeşim, bahar geldi ayağına boktan bir renk yapmışsınız kendinize. Nistelrooy ne ballı adamdır kardeşim, bütün karambol toplar bu adamın önünde kalıyor. Manchester United'da ceza sahası dışından bir tek golü yoktu bu arkadaşın. Ramos'un attığı ilk golde Nistelrooy eliyle tepikledi topu. Okay Karacan ilk yarı çok güldürdü.Beckham'ın frikiğinde, muhteşem bir gol deyip arkasından aaa değilmiş deyişi var ki... Olur böyle şeyler, adam stüdyodan maç anlatıyor, top da gitmiş yan fileleri öpmüş auta giderken. Lakin maçın sonunda haftaya Real Madrid'in Zaragoza maçı var deyişi var ki insan bir fikstüre bakar, milli maç arası var. İspanya'da lig haziran ortasında bitiyor.
Camp Nou'da daha 2'de gol gelince bunlar dördün hesabını sorarlar dedim ama olmadı. Bu maçı seyreden Barça'nın Getafe'ye nasıl 5 attığını belki çözebilir ama Getafe nasıl dört attı bu takıma, cevabı yok. Aykut Kocaman'ın takımları gibiydi Getafe, ayağa top yap, gol vuruşu tıs. Teşvik primi iddiaları yüzünden kıran kırana maç oldu. Ronaldinho rakibin taşaklarını pate yapıp El Bulli'ye yollayınca kırmızıyı yedi haklı olarak. İkinci yarı da ter aktı kıçından Barça'nın. Deco kafayı kazıtmış, sanki sülüsü almış Manisa Kırkağaç'a acemi birliğine teslim olacak, Oleguer oyuna giriyor, adam umre ziyaretinden gelmiş, çember sakallı bir Katalan. Valdes desen; kalede keçi sakalıyla şahtı şahbaz olmuş. Messi'yi Alp disiplininde yarıştır, onu da becerir, çocuğun işi slalom. Puanlar yine kafa kafaya. Milli maç arası biraz havayı bozacak. Sonra yine teşvikti, hakemdi derken Zaragoza deplasmanına çıkacak Real Madrid.

Hiç yorum yok: