8 Şubat 2007

Durun siz kardeşsiniz

İtalyan Rcs MediaGroup, İspanyol Marca için 1.1 milyar euro teklif sunmuş. Satış gerçekleşirse Avrupa'nın 2 büyük spor gazetesi artık kardeş olacak: La Gazzetta dello Sport ve Marca.
RCS, geçen yıl Türkiye pazarını da yoklamış ve Vatan grubuyla görüşmüştü, eğer atlamadıysam bizim memlekette bir ortaklıkları yok.
1986'da Corriere della Sera grubu ve Rizzoli'nin birleşmesiyle kurulan Rcs bir nevi Doğan grubu işte. Televizyon dışında hertürlü medya mecrasında fırtına gibi esiyorlar. Yayınları bunlardır: Corriere della Sera (Corriere della Sera Magazine, Io Donna, Style Magazine, CorrierEconomia, ViviMilano, TrovoCasa; La Gazzetta dello Sport (Sportweek); Oggi, Visto, Novella 2000, Astra, Domenica Quiz, Domenica Quiz Mese, Max, L'Europeo, Newton, Amica, Anna, Brava Casa, Dove, Gulliver, Donna e Mamma, Dolce Attesa, Insieme, Io e il mio bambino, La guida di Io e il mio bambino, Cipria e Imagine.
İspanya'da El Mundo'yu satın almışlardı şimdi sırada Marca var. Satış gerçekleşirse klasik La Gazzetta-Marca kapışmaları ne olacak peki?: "Durun lan siz kardeşsiniz"
foto: La Gazzetta dello Sport'un 3 nisan 1896'da yayınlanan ilk sayısı...

Hiç yorum yok: