11 Ocak 2009

Pantone Kataloğu

Kayseri Kadir Has Stadı harika bir stad oldu. Anlamadığım koltuk tercihi. Pantone kataloğu gibi. Kimin kararıdır bilmiyorum ama mantıklı bir açıklaması olması lazım eğer sağdan soldan çıkma koltukları monte etmedilerse. Bu nasıl bir renk cümbüşüdür? Bilen varsa paylaşsın lütfen...

*Fotoğraflar WowTürkiye'den. Çekenin eline sağlık.

30 yorum:

serkan utlu dedi ki...

yanılmıyorsam ajax'ın amsterdam arenasında da böyle bir renk cümbüşü vardı,ama kayserininki gibi içiçe girmiş, karmaşık değildi

pclion dedi ki...

Şaka gibi bir durum hakikaten. Böyle harika bir stad yapıp detaylarda bu kadar berbat, kalitesiz seçimlere yönelmek ancak burda olur zaten.

http://pclionfc.blogspot.com/2008/11/kayseri-stadyumunun-koltuklar.html

conqierors dedi ki...

Gerçekten de koltuklar çakma olmuş :( Fatih Terimin memnuniyetsizliği yüzünden okunur gibi. Acilen bir sponsor lazım. darısı yapım aşamasındaki diğer stadlarımıza...

MARADONADONI dedi ki...

para harcayanın, yapanın emeğine sağlık büyük iş yaptılar. antalya, ankara, izmir ve trabzon'a da böyle bir stad yapılırsa torunlarımız avrupa şampiyonası organizasyonunu ülkemizde izleyebilirler.

Tuner dedi ki...

Üstad Pantone zaten kendi methodunu kullanan bir renk katalogu adıdır. arkasına katalog eklemesi olmaz

Pieholden Suite dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
uzays1z dedi ki...

Yapanın ellerine sağlık :)
Yanlış bilmiyorum Özhan Canaydın'ın şirketi yaptı.

delgado dedi ki...

fatih hoca büyüksün :D

wjker1982 dedi ki...

Bence sari kirmizi olacagina ,boyle mozaik secimi cok hos durmus.

Helal olsun Kayseriye.

Umarim sehir halki sahip cikar takimlarina da 5.buyuk cikar.

Umarim Topuz un yanina daha iyi yildiz topcular cikar altyapilarindan(ki baya iyi kapasiteli altyapilari var)

TheDuffman dedi ki...

stad harika olmuş umarım kayserispor da stadına yakışır işler yapar. koltukların değiştirileceğini ümit ediyorum stad yapım aşamasında olduğundan geçici olarak böyle olmalı diye düşündüm aklıma başka mantıklı bir açıklama gelmiyor.

Adsız dedi ki...

sarı-kırmızı ile kayseri,mavi-siyah ile erciyes.arada geçiş renkleri falan var.
çok mu polyannaca oldu?

Quad & AbSurDMaN dedi ki...

Çoğu maç yarı yarıya tribünlere oynanacağından göz doldursun diye tercih edilmiştir muhakkak :P

Bu arada son resimde stad sanki strateji oyunlarındaki stratejik yapılar gibi durmuş. Sanarsın Terran Barracks :)

oralardaniyivurur dedi ki...

2 Tane Kayseri takımı var diye böyle bir koltuk seçimi oldu heralde

beera dedi ki...

Stadı aynı zamanda kayseri erciyes te kullanacağı için böyle bir renk cümbüşü var.

Malum kayseri erciyesin renkleri sarı kırmızı değil.

ssim dedi ki...

bu renk olayını lisbon'da yapmıştı. sebebi ise statda boşluk olduğu zaman boş gözükmemesiymiş. ha gerçekten öyle gözüküyor mu bilmiyorum.

n0s dedi ki...

stad kıbleye mi dönük o ne biçim parselizasyon mümtaz kayserili din kardeşlerim :D

Adsız dedi ki...

Tuner pantone kataloğun adı değil, firmanın adı. dolayısıyla 'pantone kataloğu' şeklinde kullanılması da doğru.

fms dedi ki...

Bir yetkilinin wowturkey forumlarında stadla ilgili yaptığı açıklama şöyle:
"reklam panoları elektronik olacak
kale arkaları 7 m. yan taraflar 9 m.
koltuk dizaynını da bahadır kul yaptı. klasık düzende dizayn edilmedi bu koltuklar. Bu konuda da bir çığır açalım düşüncesiyle ve kadir has stadının farkını hissettirelim diye böyle bir dizayn şekline gidildi. yani maç esnasında bir fotoğraf karesi basına yansıdğında, fotoğrafın arkasındaki trübün görüntülerinden burasının kadir has stadı olduğu anlaşılacak. çünkü türkiyenin hiçbir yerinde böyle bir tribün görüntüsü yok. bir de stadın tamamı dolu olmasa bile sanki oralarda birileri oturuyormuş gibi bir his veriyor. defalarca gittiğim stadda bunu her defasında hissettim. "

fms dedi ki...

Bunlar da aynı kişiden gelen diğer notlar:
**Kıbleye dönmüş gibi görünüyor ama Neco'nun koyduğu fotodan da anlaşıldığı üzere tam kıble değil. Rüzgar yönü ve gün batımı gözönünde bulundurularak hafif çapraz yerleştirildi.
**Camlı bölme basın tribünü TSYD üyelerine ait olacak, onun dışında ayrıca kolçaklı basın koltukları da konulacak. O camlı bölme açılır kapanır şekilde inşa ediliyor. Yazın açma imkânı var yani.
**Reklam panoları için HD teknoloji konusunda net bir gelişme yok. Fikir bazında tartışılıyor.
**LED ışıklandırma çalışmaları sürüyor. Geçenlerde yerleştirilen bölgelerden birinde deneme yapıldı. Gayet hoş.
**Misafir takım tribünü skorboardın olduğu kale arkası tribününde olacak. kafes gibi bir durum sözkonusu değil. Aile trübünü olacak, maraton tribününün üst katı.
**tel örgü düşünülmüyor. kale arkası 9, yan taraflar 7 m. olacak. bunun tersini yazmışsam özür dilerim.
**Engelliler bölümü şeref tribününün olduğu bölümün sağ alt kısmında köşeye doğru bir bölgede olacak.
**Kamera çekimleri: Pilot kamera şeref tribünün üzerinde bir bölümde olacak, ayrıca şeref tribününü baz alırsak solunda kale arkası ile birleşen bölümde tv stüdyosu olacak, canlı yayınlanan maçlardan önce yayıncı kuruluş röportaj ve değerlendirmeleri burada yapacak konuklarıyla.
**kapasite artırma imkânı var, 45-50 bine çıkartılabiliyor, evet köşeler boş kalacak

jose dedi ki...

Fatih Hocam mimiklerine kurban!:)

Bu arada bu renkli koltuk uygulaması bıldıgım kadarıyla Portekizdeki stadlardada var sanırım.

muzoz dedi ki...

renkli koltuk koymak ya da farklı bir dizayn tasarlamak, para kalmadı kalitesiz mal sectiler acele oldugu için böle oldu anlamına geliyosa eğer bu ulkeye bu stat fazla demektir...

jugador dedi ki...

@ n0s

süper bir tespit hocam. bende de kıbleye mi dönük hissi uyandı.

yalnız koltuk renkleri, bence, diğer takım erciyes muhabbetinden ziyade portekiz liglerinden gelen boş kalsa da estetik görüntü oluşsun düşüncesinden mütevellittir.

Adsız dedi ki...

koltukların kalitesizliği renklerinden değil modelinden dolayı tartışılıyor olsa gerek muzoz.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
mondo trasho dedi ki...

"maç esnasında bir fotoğraf karesi basına yansıdğında, fotoğrafın arkasındaki trübün görüntülerinden burasının kadir has stadı olduğu anlaşılacak" şeklinde bir açıklama yapılmış koltuklar hakkında.

allah aşkına, türkiye'de bu mükemmel stada benzeyen, karıştırılıp "kadir has mı lan bu" denecek bir örnek mi var yahu? nevi şahsına münhasır dedikleri türden bir stat burası.

bence şahane bir stat. koltuklar lunapark'a çevirmiş gibi gözükse de sorun değil... pop bir hava katmış, tek kusuru bu olsun yahu!
istanbulpark koltuklarına bakın, buna benzer bir tarz orada da göreceksiniz.

Emir dedi ki...

sporting'in sahası estadio jose alvalade'de de koltuklar böyle rengarenk, bence enteresan ve güzel bi tercih..

http://www.arguney.com/2008/01/23/estadio-jose-alvalade-xxi-sporting.html

ayrıca seyircinin poposu üstüne geldi mi koltuğun rengi gözükmiycek bile..

burda bence koltuğun renginden daha önemli olan kayserispor ve kayseri erciyes maçlarını 3 büyüklerle olan maçlarında dahi bomboş tribünlere oynuyolar. bu kadar güzel bi stadları var artık takımlarına da destek olmaya başlasınlar yavaştan..

alchoburn dedi ki...

bu arada stat yapıp üstüne para kazanan ilginç bir klüp kayserispor. hem eski stat alanını vererek yeni stat için para aldılar, hem de kadir has'ın ismini koyması karşılığı stadı ona yaptırdılar.

tam kayseri işi!

diğer anadolu klüpleri örnek almalı. özellikle büyükşehirlerde gelişme sonucu birçok stat şehrin göbeğinde kalmış durumda. böylece hem gelir sağlayıp hem stat yenileyebilirler. tabii türkiye'de rahmetli kadir has gibi kaç iş adamı var sponsor olacak o da başka mesele ya.

Konialis dedi ki...

böyle bakınca hakikaten garip geliyor insana, ancak iki takım olayı için başka ne yapılabilirdi diye de soruyor insan kendine...

Ghetto Ultras Tribune Group dedi ki...

@TRK26: "Tarihleri tam bilmiyorum ama, Galatasaray bir donem stadsiz kalacak sanirim.Samiyeni teslim edip, Aslantepeyi almadan kisa sure once.Yaniliyor olabilirim tabi.

Ama oyle bir donem olacaksa ve bu Sampiyonlar ligine rastlarsa hic dusunmesin burda oynasin Galatasaray derim. Saracoglunda mac kazanamiyoruz:)"

Galatasaray kısa süreli bir stad kira bedeli ile çözüm bulacaktır bu soruna aklıma gelenler Recep Tayyip Erdoğan (Kasımpaşa taraftarı FB'li bu olmayacak muhtemelen) diğeri Olimpiyat Stadı(tahminen).Galatasaray'ın deplasman takımı olmadığı sürece Saraçğlunda oynama ihtimali UEFA finali.Aksinde kırmızı kar yağması lazım :D

serra ece dedi ki...

renk cumbusunun nedeni stad dolu olmasa da seyrek sekilde oturan seyirciler nedeniyle stadın bos olarak gorunmemesi. bu renk cumbusu sayesinde stadda fazla seyirci olmasa bile stad olimpiyat stadı gibi bos gorunmeyecek.