11 Ocak 2009

Made In İtaly

Hakan Kutlu'nun bu sezon ikinci kez Ankaragücü'ne teknik direktör oluşu bana Palermo-Guidolin ilişkisini hatırlattı. Bir zamandır İtalya'da 3 hileyi yazakcatım, vesile oldu.

1-İtalya'da bir teknik adam sezonda bir takım çalıştırır kuralı hocalar kadar kulüpleri de zorluyor. 100 tane üst düzey hoca yok elbette. Sezona başladığı hocasını kovan kulüp yeni gelen de iş yapmayınca tekrar aynı isme dönüş yapıyor. Guidolin de böyle bir hoca. Palermo'ya gider, gelir, gider, gelir.

2- Serie A'da yabancı kısıtlaması der ki; kadrondaki bir yabancı gitmeden yenisini alamazsın. Milan da yabancı kontenjanı Cafu ve Serginho gidince açılmış, Pato gelmişti. Appiah'ı transfer etmeleri mümkün değildi. Böyle durumlarda formül basit. Yabancı oyuncunun lige giriş yapması yeterli. Yabancı oyuncu Serie A takımları arasında transfer yaparsa bu kontenjandan sayılmıyor. Appiah da önce Chievo'ya gidecek ve oradan Milan'a kiralanacaktı.

3- Serie'da transferde pek rağbet etmediğimiz bir formül: Takas. Milan ve Inter özellikle aralarında bol bol takas yaparlardı. Takas da bir vergi kaçırma formülü.

3 yorum:

Her Yol Roma dedi ki...

aceto, takas yasal bir işlem olduğuna göre, "vergi kaçırma" değil de "vergiden kaçınma" diyelim biz ona. sonuçta usulsüz, kanuna aykırı bir durum yok, sadece kanundan faydalanma var.

GK dedi ki...

Fotografta kaplaması sökülmüş bir otomobil kapısı fotografı sanırım.Değil mi?

oralardaniyivurur dedi ki...

Yeni yabancı alınması için yabancı yollanması gerekiyorsa, yabancısı olmayab bir takımın sınırlaması ne oluyor yabancı transferinde?