16 Ocak 2009

Kaka'nın Bedeli

Dün "Kaka" postunda gelen bir soruydu: Ortada böyle büyük bir rakam varken İtalyanlar da bizim gibi 150 milyon euro ile ne alınabilir haberi yapıyorlar mı? Evet yapıyorlar. Rakamı 100 milyondan 170 milyona kadar yazıyor farklı kaynaklar. Ben, Berlusconi'nin kanalı Mediaset'teki rakamı esas aldım. Corriere dello Sport ise 120 milyon euro ile ne alınır, bunları sıralamış? 5.5 Ronaldinho, 500 Ferrari 599 GTB (Cristiano Ronaldo'nun haşat ettiği model), 11.2 milyon İncil, 16.8 milyon paket çocuk bezi (Kaka'nın oğlu Luca için), 3.3 milyon Manchester City forması, 1 Boeing 747, Milano merkezde 100 metrekarelik 380 daire. Milan tarafına dönelim. Taraftar kesinlikle satılmasını istemiyor. Gazetelerdeki anketlerde "Bu parayla Milan yeni bir takım kurar" seçeneği %60, "Hayır, takımda kalsın" ise % 40 çıktı. Kaka'nın bir yıldır çok sakatlanması, kiralık Gourcuff'un Bordeaux'daki performansı, İtalya'daki Katoliklerin, Evangelist reklamına verdikleri tepkiler, Kaka'nın menajer babası gibi yan faktörler de var işin içinde...

12 yorum:

cakarkeyf dedi ki...

Kaka: I belong to jesus
Arap: Jesus's dead.U belong to me

diyerek cevap veren arabın hristiyan alemine vermekte olduğu ayarı izliyoruz sayın seyirciler :)

Provokatif bir soru, Kaka eger o tisortü giymeseydi, fiyatı ne olurdu!
taş çatlasa 100 diyelim.

SkyCaptain dedi ki...

FM'de bile adamı 2010'dan sonra kadroda tutamıyorsunuz, siz satmasanızda başkan Berlusconi sizin yerinize satıyor. Bence bu sene olmasa da 2010'un sonunda Kaka Milan'da olmayacak. :))

cakarkeyf dedi ki...

Bu arada Calderon istifa etmek zorunda kalmış, Bülent bey'den bir Calderon postu bekliyoruz.

Adsız dedi ki...

o para ile takımı gençleştirir milan. ama düşündüm de o takımın gençleşmesi için 3 tane kaka' satmaları gerek.
kaka' ise artık bu fiyata gitmeli. milan'la kazanabileceği her kupayı kazandı tek başına hatta kazandırdı. neticesinde profesyonel futbolcu ve böyle bir parayı reddetmemeli.

k. dedi ki...

Degeri maksimumu bulan oyuncuyu satmak gerekiyor, 2 sene once 120M€'lardan bahsediyordu Chelsea Ronaldinho icin 22M€'ya fit oldular.

Eger haberler dogruysa 15 saniye dusunmem Berlusconi'nin yerinde olsam. Gelen parayla Milan'i cok daha iyi yerlere tasiyabilecek oyuncular alabilirler rahatlikla.

del piero dedi ki...

vay be kaka 1 boeing 747 ediyo yani süpermiş :)

djemba dedi ki...

Milan Kaka'yi satsin, parasiyla da Milano merkezde 100 metrekarelik 380 daire alsin, kiralariyla gul gibi gecinip giderler...

AAAA dedi ki...

Corriere dello Sport'tan anladığıma göre milano merkezde ev fiyatlarının metre karesi 6500-7000 ytl aralığındaymış.

bkz:hesaplayan adam

angelus1345 dedi ki...

Üşenmedim hesapladım; Milano merkezde 100metrekare daire 315binküsür € yapıyor. Toptan alışveriş pazarlığı herhalde..
Varsa bu fiyata hemen alalım biz de 3-5 tane... (Çok param varmış gibi konuştum hehe)

Tutku dedi ki...

Milan neyi düşünüyor anlamıyorum ben, sat gitsin, zaten City 2 seneye kalmaz parası biter o zaman 20-30 milyon euro'ya geri alırsın. O da olmadı zaten tahminen Kaka'nın 3 senelik sözleşme yapacağını düşünürsek 3. senenin sonunda beleşe de Milan'a dönebilir. Abramovich ve Dubaililerin de kaymağını en çok Milan yemiş olur.

Yahu 120M Euro öyle ağızdan bir kerede çıkıyor da bu parayla Milan savunmasını da santrforlarını da toparlar. Ben eminim ki Kaka zaten Sheva gibi bir gün Milan'a döner...

İsmail Şayan dedi ki...

Uçağı ucuza getirmişim de arabada biraz kazık yemişim gibi duruyor :)

Transferin gerçekleştiğini var sayarsak:

Kaka'ya ödenecek paranın transfer ücretlerini ne noktaya çekebileceğini tahmin etmek zor. İspanya'daki "şu paraya serbest kalır" maddeleri 200 milyon euro'dan başlar artık.

Bu rakamların, futbolculara ödenecek para kısmında yol açabileceklerini ise şu aşamada tahayyül edemiyorum.

Fransızlar yeniden "regülasyon" taleplerini dile getirmeye başlayabilirler. Geçen sefer pis ayar almışlardı İngilizlerden ama bu gelişmeler ellerini güçlendiriyor.

devletli dedi ki...

aman o paraya bu kaka 2 kere satılır. bu para nedir yahu? çivisi çıktı hepten futbolun. 2001 mi ne zaman betis denilsona 23 milyon verince dünya rekoru olmuştu. sonra figo 60 küsur zidane 70 küsur, cr. ronaldo'da 90'a kadar çıktılar ama 120 nedir be? 120 milyonu nasıl çıkaracak kaka orda? haddizatında kaka ayarında topçunun city'de ne iş var?

olursa milan'a ilaç olur bu durumda, yarısıyla da agüero'yu alsınlar bence. düşünsene agüero pato...