7 Ocak 2009

Gurbetteki Arjantinliler

Gurbete çıkan Arjantinli futbolcu sayısı Aralık 2008 itibariyle 1.535. Bizim gibi iki elinin parmaklarını kullanmıyorlar vatandaşlarını saymak için. 938'i Avrupa'da oynuyor. Bu kadar kalabalık bir listeden yılın en iyi onbiri ya da en kötü onbiri yapmak pek sağlıklı değil ama Arjantinliler yapmış ve listede bizim ligden de Cangele var. Kalede Abbondanzieri var. Defans hattında Catania'da yedek bekleyen Pablo Alvarez, Universidad Catolica forması giyen Imboden, büyük ümitlerle Milan'a gelen ve Sporting Lizbon'a sürgüne gönderilen Leandro Grimi ve Real Madridli Heinze var. Orta sahadaki 3 isim Güney Amerika liglerinde oynuyor: Coudet, Fabbro ve Morales. 4. isim tanıdık. Hastalık ve sakatlıklardan başını kaldıramayan Benfica'lı Pablo Aimar. Forvet hattında ise Real Madrid'in antrenmanlarında takılan Saviola ve Kayserispor'dan Cangele var.

9 yorum:

papaz dedi ki...

beklenti/verim listesi olduğu için çok normal.

Cangele altyapı seviyelerinde milli takımda çok önemli maçlar çıkarmış ve devamlı oynamış deniyordu ancak çalım atmaktan fazla katkısı olmadı Kayseri'ye.

Yine de adamı izlemek bir zevk, müthiş çalımlar atabiliyor. Biraz aklını başına alsa çok rahatlıkla La Liga'da kafaaltına oynayan takımlarda oynar aslında.

insivible dedi ki...

cangele ilk sezonunda sakarya formasi altinda fenerin defansini allak bullak ettigi bi mac vardi ki sonra baktim internete cok sasirdim boyle bi gelecek vadeden adami nasi getirdiler sakarya ya diye. neyse turkiye yaramadi heralde, kafasi rahattir da futbolunu pek oturtamadi belki gitse bi la liga da falan kamburalti bi takimda gaza gelir

selaminko dedi ki...

şu saydıkları takımın TSL de başa güreşeceğinden haberdarlar mı acaba? :))

cikkoleite dedi ki...

Rakam ilginc 1535!
Breziya ile karsilastirinca gölgede kaliyorlar.Yaptigim kaba bir arastirmaya göre Brezilya´da her yil yaklasik 1000 Futbolcu yurt disina transfer oluyor.Dünya üzerinde ise toplamda 10 bin civari Brezilyali Futbolcunun top kosturdugu rivayet ediliyor.Her 1000 civari oyuncunun cikis yaptigi bir ligdeki sirkülasyonu bir düsünün!
Figer gibi menajerlere pek tepki göstermemek lazim.

delgado dedi ki...

brezilya'nın futbolcu "ihracatı", ülke ekonomisinin %5'ini oluşturuyordu sanırım. cangele de sakarya'dayken az maç kazandırmamıştı. ama hedefleri daha büyük olan bi takıma geldi ve artık beklentileri karşılaması lazım.

Major dedi ki...

saviola, aimar ne adamlardı zamanında en kötüler listesine mi düşmüler..

Alfredo dedi ki...

malesef major :S

ayrıca ikisinin ortak bi yönü var.2'side Maradona'nın veliahtıydı :D

dododiego dedi ki...

Aimar belki artk dünyanın en iyi futbolcusu olamayacak ama her zaman benim gönlümdeki en iyi futbolcu olacak(MARADONA'dan sonra tabii):))çok sevdik be abi:))

Adsız dedi ki...

cangele, martinez ve o dönemde sakarya'ya gelen bir arjantinli daha.. gelecek vaad eden 3 kaliteli adamdı. ama tutunabilen cangele oldu, o da ti$örtünü son anda demire kaptırdığı için kalabildi, ti$örtün ipleri de yava$ yava$ kopuyor..