6 Ocak 2009

Günaydın(!)

Fanatik'in bugünkü manşetinde Tomas Zapotocny var. Konu Udinese'den alınırken ödenen bonservis. Özel haber olarak vermiş Fanatik. Udinese'den gelen belge var ellerinde. Aktarıyorum: "Transfer dönemi başladı. Sokağa atacak parası olmayan, bir oyuncuya değerinden fazlasını ödemek istemeyen kulüplerimizin dikkatine. İşte size bir ibret belgesi. Başrollerde Beşiktaş kulübü ile Tomas Zapotocny var. 2.3 milyon Euro´ya alınmayan bir oyuncuya 5 ay sonra nasıl 4.5 milyon Euro ödendi. İşte hepsi burada..."
"Şirket yapısı gereği futbolcu bonservislerini de varlıklarında gösteren Beşiktaş yaptığı her transferin rakamlarını Borsa'ya bildirmek zorunda. Udinese'den gelen Tomas Zapatocny için bonservis bedeli olarak 4.5 milyon euro bildirmişler. Aynı takımdan gelen Sivok için ise 4 milyon 700 bin euro. Bu rakamlar taksitlere bağlanmış. İtalyan medyasında Udinese'den bu transfer döneminde ayrılanlar başlığında Zapatocny için 2 milyon, Sivok için ise 1 milyon yazıyor adlarının yanında. İki futbolcu için aradaki fark 6 milyon 300 bin euro. Düzeltmeyi kim yapacak onu bilmiyorum işte!"

13 yorum:

Kartal Bafiler dedi ki...

Sinan kişisi,Demirören'le birlikte açıklasın bunu.!!

Noat Samisa dedi ki...

Geçen Galatasaray ile oynanan basketbol maçında Akatlar'da idi Sinan Engin, tam karşımda oturuyordu.Yüzüne bakarak söyleyince gıybet olmuyordu galiba, çok selam gönderdim kendisine.

Aylar önceki posta da yazmışım.''Kadim dostları'' olarak birbirini tanımlayan muhteşem ikili, şimdilerde Giresunspor'da bu hikayenin sonunu yazıyorlar.Fulya'da olan-biten, 2010 kongresi derken şu önümüzdeki birkaç ayda yaşanacak olan gelişmeleri dikkatle takip edip, gerçekleri yazan bir gazete görmeyi umuyorum; bu tip aslında başından beri biliniyor olanı değil.Necil Ülgen, 2004 yazında yazmıştı bir yazı.Mümkünse onun gibi olmasın bu seferki.

Demirören'in basın toplantısı sonrası her yerde, herkes Beşiktaş'ı kurtarma derdinde.''Sorun yönetimdir'' diyip istikrar, transfer vs. sosuyla da süslenince Beşiktaşlı'ya yardımcı olunuyor sanılıyor galiba.Günaydın(!) gerçekten de.''Daha Beşiktaşlılar'', bu saptamaları yapalı 3 yıl oldu.

Çok kurcalayınca bunalıma giriyor insan, kolay değil.Yıllar boyu çok zor oldu Beşiktaşlı olmak da, bu aralar daha zor.Herkese sabırlar dilerim:

http://medyaspor.com/v02/SpecialReport.aspx?ReportID=29

Adsız dedi ki...

herhalde udinese vergi kaçırıyor :)

Stan "The Man" Collymore dedi ki...

Biraz alakasız olacak ama, resimdeki kişiyi ilk bakışta Zapo değil de Hans Peter Briegel gibi gördüm =)

orkut dedi ki...

MHK İSTİFA (!)

kenzavey dedi ki...

en garip blog postlarını çalıp haber yapan hürriyet bunuda öncden buradan falan veya başka türlü öğrenmiştir heralde..sadece midseasonda habersiz kalmamak için saklıyorlardır şimddi 5 gün bunla takılırlar

Cem Kalay dedi ki...

resimdeki fanatik gazetesinin alt kısmında yazan bombaya bakın Hakan sivasta :)

revenant dedi ki...

sinan engin bu sabah mehmet demirkol ile fuat akdag ın programına katıldı ve kesinlikle bu belge yalan, bana boyle bisi gelmedi,sizce bu mumkun mu ucuza almak varken pahalıya almak olmaz.o gun parasını odeyemedigimiz icin sene sonunda almak zorunda kaldık dedi.

isin ilginci sonra fanatik gazetesinden nebil ulgen aradı(adını yanlıs yazmıs olabilirim) bu belge ve haber dogru hatta az evvel yıldırım "yeter!" demiroren ile konustum bu konuyu, onun da haberi var dedi...

sabah sabah ilginc seyler oldu programda..

ortada bi yalan var ve bana kalırsa sinan engin soyluyor..

Plastik Dikenli Kaktüs dedi ki...

Hakan Şükür Sivasspor'da.

varol döken dedi ki...

ya o bu değil de sürekli takip etmediğim için (ben izlediğimde beğendim) beşiktaşlı arkadaşlara soruyorum: bu parayı hak ediyor mu bu adam ya da hak ediyorsa kaç parayı hak ediyor? sonuçta bonservis gökten inmiyor yere, futbolcunun kendisi ve formu belirliyor bu miktarı?

evet beşiktaşlı arkadaşlar, sizin gönlünüzde Zapo kaç euro eder?

Unknown dedi ki...

guiza ya 1o küsür milyon euro verilen ülkede bu adamlar bu rakamları hakeder de reel dünya da kaç lira eder derseniz..avrupa da bu adamları hiçbir takım bonservis ödiyerek almaz...beklerler boşa cıkınca ihityac varsa alırlar...avrupa derken tüm avrupa takımlarını bilhassa da bjk dengindeki vasat takımları kastediyorum
not: bu satırların yazarı da bjk.lidir

Sade dedi ki...

komedi değil, ciddi ciddi dolandırıcılıktır bu. ve ilk dolandırıcılıkları da değildir transferleri yapanların

jeankier dedi ki...

geçen sahah işe giderken ligradyo dinliyorum, bir dinleyici bağlantı, arkadaşları ile tartıştıkları bir konuyu dile getirdi; başkan' ın klübü kendine borçlandırarak, hatta bilinçli olarak fazla borçlandırarak sonunda klübe başka başkan çıkamayacak hale getirmesi, daha sonrasında ise klübün bu borçları ödeyemeyecek hale getirmesini, ve en sonunda da klübün hisselerinin çoğunluğunu ele geçirerek klübün bir anlamda sahibi olma gibi bir amacı olabileceğini söyledi. programı yapan kişi yuh canım o kadar da olur mu hiç aklıma gelmemişti fln dedi.. düşündüm.. aylardır bunu arkadaşlarımla ben de konuşuyorum, hatta onlar da diğer arkadaşlarında, fısıltı gazetesi? gerçek? olur mu? yok artık? ya olursa? n' oluyor yahu? (Not : Herhangi bir şirket, bu kadar kötü bir yöneticisini tutar mı? İşler bu kadar uzun süre kötü gittiğinde operatif işleri yapan adamlar mı kovulur, yöneticiler mi?)+ (Bonus Not : Kendi blog' umuzda da belirttik, Frost/Nixon' ı izleyen varsa ne dediğimi anlayacaktır, bu Demirören' e bir Frost, örnek Uğur Dündar çıkmaz mı, kötü bir yönetici olduğunu itiraf ettiremez mi bu adama yahu..)