27 Mayıs 2008

Yol Tarifi

Sabah bir arkadaşım aradı. İstanbul'un yabancısı. Yol tarifi soruyor: "Galatasaray'dan Vefa 'ya nasıl gideriz?" dedi. "Gidemezsiniz" dedim, yok öyle bir yol, vardı da çok oldu yıkılalı...

35 yorum:

jose dedi ki...

çok manidar ve anlamlı bir ayar vermissin aceto..

pclion dedi ki...

Hakan'ın futbolu bırakma vaktinin geldiğini düşünüyordum ama böyle olmamalıydı, asla böyle olmamalıydı. Gözlerim doldu şimdi Hakan'ın fotoğraflarına bakınca. Galatasaray tarihinin bence en büyük oyuncusu böyle yollanmamalıydı.

Hakan bundan 40 yıl sonra bile "Kral" diye torunlarıma anlatacağım bir adam olacak ama gidişi asla bu hikayede yer almayacak...

tknycl dedi ki...

takımımız resmen bir vefasızlık abidesi oldu gerçekten..hani şurada örnekleri sıralamaya kalksak türk futbol tarihinin all-star'ı çıkar herhalde..kim bu beyinler, ne düşünüyorlar, nereden besleniyorlar merak ediyorum..

Adsız dedi ki...

Peki Vefa'dan Galatasaray'a dönüş yolu soran kaç kişi oldu ? Ya artık sağlıklı yaşam için spor yapanlar, yada Avrupa'ya "Allah Allah Allah !!!" nidalarıyla koşturup Allah Allah, Allah Allah" diye dönüş yolunda düşünenler sordu.Sanırım o yolu hak edenlere tarif ediyolar, yoksa avrupalılık cehalet alır baki kalanı aşikardır..

ihk dedi ki...

feldkamp: hakan şükür'ü göndermemi adnan polat istedi. inkar ederse ispat ederim.

hakan bugün lig tv'ye galatasaray'da devam etmeyeceğini açıkladı. belki futbolu bırakacak, belki de başka bir ülkeye gidecek.

önce zorla torino'ya gönderildi. geri geldi, en iyi dönemlerinde juventus'a göndermeye çalıştılar. o zaman takımdan ayrılsaydı herhalde uefa'yı kazanamazdık. 17 mayıs'tan sonra bonservisinden gelecek parayla borçlarını kapatmaya çalıştılar.

hakan'a bu kadar düşman olunmasının sebebini vefasızlıkla beraber yöneticilerin onun arkasında kalmayı hazmedememelerine bağlıyorum.

vefasızlık için tek örnek o değil tabi: ergün, bülent gibi efsane oyuncular adeta kovuldular.

böyle olmamalıydı. heykeli dikilecek adamlar bu kadar kolay harcanmamalıydı.

müşkülpesent dedi ki...

hakan ünsala gel bırak dediler yok oynarım ben daha dedi gitti rizesporda yarım bıraktı

ergün penbe içinde jübile önerdiler ben oynamak istiyorum dedi gitti antepe ne adı var ne sanı

bülent korkmaza aynı şekilde bırak jübile yapalım dediler ben oynamak istiyorum dedi gençlerbirliği yardımcı antrenörü oldu.

hakan şüküre bırak diyorlar ben oynamak istiyorum diyor sonu bunlardan farklı olur mu bilmem jübile yap zamanında tadında şampiyon olmuşken bırak.

not: bülent korkmaz ankarada gençler galatasaraya gol atınca bir zıpladı havaya hala orda kaldı galiba bana vefadan bahsetmesin ilhan mansız gibi biri bile gol atınca sevinmedi inönüde, bülent kendini parçaladı üstelik sadece yardımcı antrenördü.

Burak Doğan dedi ki...

Bir Fenerbahçeli olarak, yıllardır bu Galatasary camiasından teker teker kopanları gördükçe benim bile içim acıyor..

Bunlar UEFA Kupası alan takımdakilere gıcık herhalde.. Neden aldınız kardeşim o kupayı der gibi..

Adsız dedi ki...

aklıma büyük mehmeti fenere verdiğimiz gün geldi. sene 1979.
şimdiki gençler hatırlamaz pek. büyük mehmeti. kadırgalı pele mehmet derdik. bir de k.mehmet vardı. çilli mehmet.
tesadüfe bak ki aceto hakan 37 yaşında.
büyük mehmette fenere gittiğinde 37 yaşındaydı ve 1979 yılının en önemli transferi idi.

Adsız dedi ki...

Yukarıda bir arkadas da deginmis. Hickimsenin Hakan'in bu takim icin yaptiklarini inkar etmek hakki degil. Ama aynı Hakan, pesin para/mac basina para polemigi yapip, bonservissiz Inter'e giderken, Galatasaray'a vefadan bahsedenlere "Artik Inter klubuyle gorusecekler" diyordu Ilker Yasin'in programinda. Bu kulaklar onu duyduktan sonra, simdi bu hale ne uzulurum ne sevinirim. Bu takim icin basardigin hersey icin aldiklarin helali hos olsun Hakan, yerin dolmaz uzun yillar. Ancak bundan sonra Katar, hayat boyle, sen herkesten iyi bilirsin.

firat selcuk dedi ki...

galatasaray'dan vefa'ya giden yol 2004/2005 mayısında kapandı.. 3 numaralı forması o günden beri hala boş, kaptan'a yapılan vefasızlık dururken hakan şükür'e yapılana devede kulak demek lazım sanırım..

roupertOne dedi ki...

evet belki artık eskisi kadar iyi bi golcü değil, eskisi kadar iyi sıçrayamıyor, belki galatasaray hücum hattının hiç de ihtiyacı olmayan birisi, ama o sadece bir futbolcu değil ki..
bugun milli takımda da yeri bir türlü doldurulamayan bi yıldız, bi sembol.
Yıllarca türklerin gol umudu oldu. "işler kötüye girerdi sonra soldan biri orta keserdi ve kral eyfel kulesi gibi yükselir topu kaleye sokardı."
bazen anılara saygılı olmak gerekir, kadroya almak zorunda değilsiniz, belki sadece son 10 dakikalarda oynatırsınız, belki de her maç tribünde oturur ama o her sabah florya'da olmalı. eski günlerin hatırına, çıkarttırdığı şapkaların hatırına, defalarca kırılan burnunun, kaldırdığı kupaların, döktüğü gözyaşlarının hatırına....

Adsız dedi ki...

yani hakkaten dicek bişey bulamıyorum. ben 1967 doğumluyum. gs nin 1973 teki şampiyonluğunu hayal meyal hatırlıyorum. sonra tam 15 sene bekledik. yani gs şampiyonluğunu doya doya ilk kez 20 yaşında yaşadım. galatasarayı galatasaray yapan değerler nerde kaldı?. 1985 yılında fatih terim gibi gelmiş geçmiş en iyi türk futbolculardan birisini uğursuzsuz diye jübile yaptırdık. daha 32 yaşındaydı fatih. ama 15 yıllık şampiyonsuzluk döneminde hep o vardı.
düşündükçe üzülüyorum. galatasarayın asaletine her zaman inandım ama asalet hareketlerle olur. bence bir aristokrat kan kussa kızılcık hoşafı içtim der. parasız şampiyon olduk lafını mektebi sultaniye yakıştıramıyorum. vefasızlığı da.
kusura bakmayın dertlendim biraz.

Adsız dedi ki...

ne fenere 6-0 yada 3-0 dan 4-3 yenildiğimizde ne de rizeden bursadan 5 yediğimizde hiç utanmadım.

ama galatasaray bu adama KRALLARA layık bir jübile yapmazsa işte o zaman galatasaraylı olmaktan UTANACAĞIM.

10 dan sonra 9
isterse adnan polat ronaldinhoyu alsın . umurumda değil.

Adsız dedi ki...

kimse Galatasaray'in üzerinde değildir.
Bazilari bu lafı yanlış anlıyor. Galatasaray'ı Galatasaray yapan Hakan Şükür gibi oyunculardır. Onlara kişisel sebeplerle ondan bundan şundan vefasızlık saygısızlık yapanlar kendilerini Galatasaray'ın üzerinde görüyorlar. Hakan'a dil uzatacak adam önce onun yaptığının onda birini yapacak, sonra başlayacak konuşmaya... FIFA 2008 de yapanlar sayılmaz, ona göre.

Adsız dedi ki...

bolognaya michael jordan gibi havada asılarak attığı gol 1000 euro
leeds savunmasını ipe dizmesi 2000 euro
3 sene üstüste gol grallığı 4 sene üstüste şampiyonluk 500.000 euro
uefa kupası 10 milyon euro
VEFA: İŞTE O PAHA BİÇİLEMEZ.
paranın alamayacağı şeyler de var.
geri kalan herşey için GALATASARAYLILIK yeter.

bu bayık espri için özür diliyorum. gidip kusacağım çünkü

Mustafa dedi ki...

Hakan çok vefalıydı ya, klup vefa göstermedi dimi.. Yıllardır takımda ne sorun olduysa içindeki Hakan, yıllardır formsuzluğuna rağmen klupten para kazanan Hakan, geçmişte klube 1 kuruş kazandırmadan giden Hakan. Avrupa'da tutunamayınca klubun kucakladığı Hakan, klubun jübile önerisini reddeden Hakan...

Ekonomik zorluklar döneminde parasını geç aldı, doğrudur. Ama aldı sonuçta. Onca formsuzluğuna rağmen yıllar boyu bayrak adam diye kollandı hep.

Ne yapılacaktı bu yaştan sonra? Sana senelik 1m€ verelim gel klubede de olsa otur mu denecekti? bu mu vefa?

Hakan Şükür'ün en iyi yaptığı şey medyayı kullanmaktır. Sürekli mağduru oynar ve başarılı olur. Hakan'la ilgili herhangi bir konunun klup içinde kaldığını gördünüz mü?

Eğer vefasızlık diyorsak Bülent'e yapılandır, Hakan'a değil.

Adsız dedi ki...

bence bu kadar kesin yargıda bulunmak yersiz. kulüp yöneticileri isimleri geçen futbolculara ne diyor kimse bilmiyor. belki mantıklı teklifler yapıyorlar ama futbolcular işi yokuşa sürüyor, gerçekleri hangimiz bilebiliyor ki?!

uefa kupası kazanmış takım sırf galatasaray'ın değil türkiye'nin tarihini yazmıştır. karşılarında kimsenin söz söylemeye hakkı yok. lakin koşa koşa avrupaya giderken kulübüne bir kuruş kazandırmayan futbolcuların bu vefakar davranışını da taraftar unutmaz.

galatasaray'ı galatasaray yapan hakan şükür, metin oktay gibi isimler. ama onları da metin oktay, hakan şükür yapan galatasaray'dır.

Adsız dedi ki...

yanılmıyorsam hakan şükür'ü galatasaray'a getiren adnan polat'tır.

Adsız dedi ki...

Masum değiliz hiç birimiz.

Avrupa'dan bir teklif gelince koşarcasına, kulübünü, ona destek veren taraftarını hiçe sayarak kaçan futbolcular da, işine yaramayağını anladıkları anda futbolcuları paketleyen yöneticiler de vefadan bahsetmesin. Bu satırları yazdığım işyerimden bakınca hiçkimsede göremiyorum o vefayı...

Adsız dedi ki...

Sezen Aksu'nun yeni çıkacak albümünden(Deniz Yıldızının Hikayesi) bir şarkı.


yol arkadaşım
gördün mü
duydun mu olup bitenleri

kıskanıyor insan bazen basıp gidenleri
yalnızlaşmışız iyice
üstelik de alışmışız
hiç beklentimiz kalmamış dosttan bile
korkular basmış dünyayı, korkular
ŞİMDİ BİR SEMT ADI VEFA
kutsal kavgalardan bile kaçan kaçana
anlaşılır gibi değiliz
tek bedende kaç kişiyiz
hem yok eden, hem de tanık
esaslı karmaşa

ben sana küsüm aslında
haberin yok
koyup gittiğin yerde kötülük çok
kime kızayım
nazım senden başka kime geçer
benim sensiz kolum, bacağım, ocağım yok

sen başka alemi seçtiğinden beri
ben o saniyede bittiğimden beri
dünya bildiğin dünya, dönüp duruyor
uzun uzun konuşuruz bir gün "son istanbul beyi"

ben sana küsüm aslında
haberin yok
koyup gittiğin yerde kötülük çok
kime kızayım
nazım senden başka kime geçer
benim sensiz kolum, bacağım, ocağım yok

yol arkadaşım..
nerdesin..

Adsız dedi ki...

taffarel ,popescu,hakan ünsal,ergün penbe,suat kaya,giga hagi,arif erdem ve hakan şükür..

türk futbol tarihinin en iyi kadrosunun içinde yolları "edebiyle" ayrılmış oyuncu sayısı 0..bari bi ara hepsini tekrar toplayıp nostalji yapsınlar.bu da mı çok zor?

Mucoid dedi ki...

gerçekten de anlamlı bir cevap vermişsin abi..

Ne olursa olsun KRAL bunu haketmiyor..

Benim içimde hala bir ümit var..KRAL ımıza gereken vefa gösterilecek bence..inşallah yanılmam..

Adsız dedi ki...

Kral�dan beklenen açıklama
Kariyeriyle ilgili yapılan spekülasyonlara Hakan Şükür�den yanıt geldi


Hakan Şükür yazılı yaptığı açıklama ile şu ifadeleri kullandı: "Bildiğiniz üzere uzun süredir tartışılan ve gündemi meşgul eden Hakan Şükür kalacak mı , yoksa gidecek mi ? sorusunun yanıtın dün yapmış olduğum görüşmenin ardından çok sevdiğim Galatasaray camiası ve spor kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum.

Değerli başkanımız sayın Adnan Polat ve idarecimiz Sayın Adnan Sezgin ile dün bir görüşme gerçekleştirdim. Hakkımda uzun süedir medyada sıkça yer alan ve tartışılan durumum konusunda yapılan bu görüşmede, bana iletilen ve henüz yönetim kurulunda görüşülüp karara bağlanmadığı söylenilen jübile teklifine ise futbol hayatımın geleceğine yön vereceğim ve belki de sona erdireceğim. şu günlerde herhangi bir yanıt vermeyeceğimi söyledim. Kendilerine teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde ailemle birlikte vereceğim kararın ardından düzenleyeceğim bir basın toplantısıyla yeterli açıklamayı kamuoyumuzla paylaşacağım. Çok kritik bir karar aşamasında olduğumu şu günlerde yapacağım bu toplantıya kadar yazılı ve görsel medyada benim ağzımdan beyanat olarak çıkabilecek tüm açıklamaların gerçeği yansıtmayacağını bilmenizi isterim.

Kaynak DHA

Adsız dedi ki...

Vefa'yı gösteren her zaman Galatasaray oldu...

UEFA şampiyonu olduktan sonra, o takımın en dandik oyuncuları bile avrupadaki küçücük klüplere gitmek için bir yerlerini yırttılar.Onca para kazandılar,para vermiyosunuz diye antremana çıkmak istemediler.

Hakan Şükür'e Galatasaray daha ne kadar vefa gösterecek? Gencecik çocuklara yaptığı baskılara bile göz yumdu klüp.(Bunu bizzat Bülent Kaptan'ın ağzından dinledim) Hakan kaç kere gitti döndü? Hakan Ünsal gitti geri getirdik,Okan gitti geri getirdik,Ümit Davala gitti geri getirdik...Ergün yerlerde sürünüyordu yollamamak için direndik.Hasan Şaş 5 para etmeyen oyununa rağmen hala bir dünya para alıyor.

Ben Bülent kaptanla Ankara Ramada otelde konuştum.Bana jübile teklif ettiler ben kabul etmedim dedi ağzıyla.Gitti gençlere yardımcı antrenör oldu ki o zaman klüp futbolu bırak gel bizde görev al dedi.Hagi'yi teknik direktör yaptık...

Daha hangi vefadan bahsediyorsunuz?Klübün anahtarını mı verelim? Galatasaray'a da yazıktır,günahtır yapmayın.

Adsız dedi ki...

Bana doğru gelmiyor tepki göstermek. Sonuçta takımdan gönderilmedi. Jübile teklif edildi, o da kabul etmedi. Vefa diye istediği yaşa kadar takım da kalacak hali yok ya ?

SAFÆ dedi ki...

Kral için duygusal anlar yaşıyacağımız bir jubile diliyorum ilerki senelerde umarım. Hakan şükür'ün sonu da diğer efsana futbolcularımız gibi olmaz..

Adsız dedi ki...

Yani kardesim cok mu zor bu futbolculara bir iki yil yedek kulubesinde tahammul etmek ve sonra onlar da oynayamayacagini anlayinca krallar gibi jubile yapmak.

Cok mu zor?

Murat Ozkan

hadesperado dedi ki...

yahu ne var istediği güne kadar kalsin takımda bunu yapmak çok mu zor yani, imzaladı diye oynaması şart mı gençlere yardımcı olsa bile fazlasıyla faydalı olur, kalli gibi zararlı birini getirip gerisin geri yollayanlar hakanı mı hazmedemiyorlar anlamış değilim...

Adsız dedi ki...

!!!kim attı kral attı!!! bu değişmeyecek...

hakan bi sene katarda falan oynar biraz daha para kazanır sonra gelir yeni stadda jübile yapar. oldu bitti... umarım kaprisli açıklamalar yapmaz da hem kendine hem kulube zarar vermez.

mondo trasho dedi ki...

yahu bırakın alah aşkına şu vefa'lı klişe olmuş, sıkıcı kelime oyununu. hakan şükür sezon ortasında kendi ağzıyla söyledi sezon sonu olmayacağını. daha sonra son dönemdeki teknik heyet boşluğundan yararlanarak, hakim olan oyuncu egemenliğini de fırsat bilerek yine "kalmak istiyorum" oyununu oynamaya başladı. vefa'ymış da, unutulmuş semtmiş de, galatasaray'dan gidilmezmiş de... bu blog bile yapış yapış hakan şükür hamaseti yapıyorsa vay halimize...

devletli dedi ki...

1. vefasızlık demişken albayrak'ı unutmayalım.
2. hakan'a jübile yapılırsa jübilesiz gönderilenlere bir ayıp daha yapılmış olur (fatih terim'in saçma "artık jübile yapılmayacak" kararı).
3. milan çok vefalıydı da iyi mi oldu?
4. hakan'ın ve yerleştirdiği zihniyetinin olmuş ve olacak zararları, attığı goller, kaldırdığı kupalarla kıyas kabul etmez.

bence.

Adsız dedi ki...

kralın, jubilesinde 25. dakikada sırtında galatasaray forması omuzlar üstünde taşınırken hüngür hüngür ağlamak istiyorum ben. başka bir şey istemiyorum.

Adsız dedi ki...

Milan o emektar kadrosu ile 3 CL finali oynadı, 2 sinde kupa kaldırdı.
Doğruydu yanlıştı ayrı ama başarısızmış gibi yansıtılmış, yanlış

Deli Karpuz Yerim dedi ki...

bülent'lere hagi'lere popescu'lara yapılmayanlar hakan'a yapılsa vefasızlık olurdu.

Adsız dedi ki...

vefa nedense hep klüpten bekleniyor.
sağlık için spor yapmayanlar, kazandığı milyon dolarlar yetmeyip ekmek parası(!) peşinde koşanlar, bazılarının da köşelerinde yazı yazmaları bile galatasaray sayesinde iken ordan bunlara hak verenler profesyonel oluyor. eğer ki fatih terim de karşı yakanın takımına geçerse tdk sevgi, sadakat ve vefa nın anlamını profesyonellik olarak değiştirsin.