13 Kasım 2008

Xavi Bob Dedi

Altyapısından yetişip firar eden futbolcuyu geri almak için 35 milyon euro teklif edip -ki yalan-, yıllardır takımı sırtlayan altyapıdan yetişme bir başka yıldızın yıllık ücreti için sıkı pazarlık yapan kulüp hangisidir? Barcelona. Fabregas'ın geri dönmesi için bir yıldır bastırıyorlar. Bir taraftdan da Xavi'nin yenilenmesi gereken sözleşmesi var. Futbol dünyasında kulüp ve menajerlerin poker eli bu. Barça önce Fabregas'ı geri alacağız diye haberler çıkarttırdı Xavi'nin verdikleri rakamı kabul etmesi için. Xavi bu boşta kalacak değil ya! Kısasa kısas. Menajeri, "Man. United istiyor" ile potu arttırdı. Barça 7 milyon euro veriyor. Xavi yıllık 9 milyon euro istiyor. İki taraf da kağıtların açmadı hala. Bizde de durum farklı değil. Sözleşmesinin son sezonunda "bak beni istiyorlar, istediğim rakamı vermezseniz giderim" diye meydanı ateşe verenler, bir zaman sonra ya bu blöflerini yedirirler ya da kulüp görmezse kapı önünde kalırlar. Örneğin kaleci Serdar Kulbilge. Bir de gerçekten taliplisi olup eli iyi olanlar var ki, kulüpler ancak başka takıma imza attıklarında eli kaybettiklerinin farkına varırlar. Bu da bakınız bir zamanlar Emre, bu sezon da Aurelio oluyor sanırım...

14 yorum:

YK dedi ki...

Xavş havada karada oynayacak ve ona 9 milyon olmasa da iyi para verecek takım bulur kanaatindeyim.
Xavi Manu'ya gelsin isterim. Hatta mümkünse devre arası geldin.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Barca zamanını kullanarak avantaj arıyor.Zora geldiklerinde gerekirse istediği parayı direk verir tutarlar Xavi'yi.Olurda tutamazlarsa hakkaten yazıklar olsun,ama tutarlar...

mre dedi ki...

Ben de başka bir şeye takıldım şimdi. Barca altyapısında 1.70 boy sınırlaması mı var acep? Daha uzun olanları sepetliyorlar mı ne yapıyorlar. Stoperleri puyol taş çatlasın bek boyutunda...

BT dedi ki...

@mre
barcelona konsepti rizespor altyapısından aldı.

untildie dedi ki...

Birde bunun sözleşmesi biteceği sezon hayatının topunu oynayıp hatta takımını şampiyon yapacak performansı sergileyip, sözleşmeyi yeniledikten sonraki seneler sakat, formsuz vs. durumlarında olanlar mevcuttur.

a.c. sedef dedi ki...

xavi 19 istese verilir.sir xavi'nin aklını çelerse çok pişman olurlar.

Alfredo dedi ki...

dünyada en yüksek pas yüzdesiyle oynayan bir futbolcu için çok para değil 8-9m eurocuk

serdark dedi ki...

@mre: ilginc bi yorum, hic oyle dusunmemistim...doru diosun harbi altyapidan kim gelse kisa boylu..

ben kendimi bildim bileli barcelona ortasahasi cat cat hizli duz kisa pas yapar..izlerken yorulursun..sanki alt yapi hocalarida bunlari yapabilen adamlari tutmus takimda..

burdan yola cikarak: "kisa boylu cevik yere yakin adamla bu tarz arasinda bi bag var mi acaba??"..

(gerci cok buyuk bi genelleme olur bu)

vts dedi ki...

@aceto
Serdar Kulbilge iyiydi bence.Fener'in son şampiyonluğunda emeği Volkan'dan çoktur.
Beşiktaş'la anlaşır diye bekledim sene başında ama Demirören ''Geçen yıl kotayı aştık,bu yıl oradan adam almayalım.'' diye düşünmüş olacak ki gerçekleşmedi transferi.
Beşiktaş demişken; Hakan Arıkan'dan çok daha iyi kaleci Serdar.

Mr.Eko dedi ki...

Serdar Kulbilge cin olmadan şeytan çarpmaya kalktı,saçmaladı. Sen ne yaptın ne başarı gösterdin ki fiyat arttırımına gittin hem de çok uçuk rakamlarla..

Xavi en büyük ellerden birine sahip bence poker masasında olsalardı barcaya yusuf yusuf ettirirdi.

matiasemilio dedi ki...

bu adama barcelona'dan daha fazla yakısacak takım bilmiyorum ben..en yakın manU gidecekse oraya gitsin.

Berber Kenan dedi ki...

9 milyon doları sonuna kadar hakeden bir futbolcu. Ronaldinho şebeğine tonla para sayanlar böyle bir iskelet futbolcuya gelince nasıl cimrilik yapıyorlar anlamak mümkün değil. Hakettiğini vermezlerse Man. Utd.'a gitsin bence.

YK dedi ki...

Moggi olsa gelecek sene Juve formasıyla izlerdik Xavi'yi ...:)

delgado dedi ki...

xavi kalsın barca'da ya. girmesin bi yere.

ne de olsa ilker yasin'in deyimiyle "tam bir katalan", hehe.