13 Kasım 2008

4 Sakat

4 sakatlık haberi... Önce Uğur Uçar. Şubat ayından beri yok. Dün Almanya'da bir operasyon daha geçirdi. Diz kapağından 7 ay önce geçirdiği operasyonda takılan teller ve çiviler çıkartıldı. 4 aydan önce top oynamayacak durumda. Manchester United'da Hargreaves sezonu kapadı. Onu da yakan dizi. Sol diz bağları koptu. Arsenal de Rosicky'den umudu kesti. Geçen Şubat ayından beri yok. Sezon başına yetişeceği söyleniyordu. İyileşti derken dizinden bir ameliyat daha geçirmesi gerektiği açıklandı. Muhtemelen o da sezonu kapadı. Van Nistelrooy geçen sezonki sakatlığın ardından bir kez daha revirde. (Real Madrid deplasmanlarda kan kusacak demek bu) Minumum 6 hafta yok, operasyon geçirirse 3 ay.

10 yorum:

alperensaylar dedi ki...

hayır euro 2008 diyecem de nistelrooy dışındakiler euro 2008 de oynamadı. hele uğur ile rosicky. ronaldo gibi olacaklar bu gidişle allah korusun.

baydo dedi ki...

Uğurun durumunun tek sorumlusu dönemin federasyonudur. O zeminde 1-2 gün içinde futbol oynanamayacağı belli, deplasman takımının hafta içi deplasmanda UEFA kupası maçı var ve maç skandal bir kararla pazartesi gününe erteleniyor. Geriye kalan ise uefa kupasından elenmiş bir takım ve diz kapağı kırık bir genç yıldız adayı.

Adsız dedi ki...

futbolcu sakatlıklarını bence dönemlere ve değişen oyun anlayışlarına göre değerlendirmeliyiz..
ama son zamanlardaki vakalara baktıkça; sorunun hızlanan ve gittikçe sertleşen oyun anlayışıyla alakası var gibi geliyor bana..rituel bir ingiliz ligi takibi yapan insanın, ne kadar sert mudaheleler yapıldığının farkında olması gayet normal..bence bu konuda çok kapsamlı bir araştırma yapılmalı..

ribery11 dedi ki...

Federasyon kına yaksın...bitirdiler Uğur'u...o maçı orada oynatan adamın muhitine de kar yağar elbet...

tan dedi ki...

hem hargreaves hem de nistelrooy colorado'ya richard steadman'a geliyorlar ameliyatlari icin. acaba ugur'a farkli bir bakis acisi getirebilir veya faydasi olur mu. bu arada hargreaves 2 hafta arayla her iki dizinden de ameliyat olacakmis.

zachpaulsen dedi ki...

aceto hala bu sağlık kurulunu savunmaya devam edecek misin? uğur'un sakatlığı tam bir rezalet. bu sezon da gitti demektir bu.

peki ya linderoth olayına ne demeli? dün çıkan bir haberde bacağındaki kırık farkedilmediği için geri dönüşünün bu denli uzadığı, kırığın isveçteki muayenede farkedildiği yazıldı.

Ya benim anlamadığım uğur 1 senedir yok, serkan 7-8 aydır yok ne zaman döneceği belli değil. Menisküs olduğunu hatırlıyorum. barış ayak tarak kemiğini kırmıştı 2 ay önce o da yok. hasan şaş 6 ay yok yani sezonu kapattı. topal 2 aydır oynamıyordu, şimdi iyileşti deniyor!!!

Geçen yazında yazdığın gibi madem bu kadar profesyonel bu kadar kaliteli hocalardan oluşan sağlık heyetine sahip galatasaray bu hatalar, geri dönüşlerdeki bu gecikmeler için ne diyorsun?

Deivid ayağını kırdı 2. yarıda ancak gelir dediler, adam çıktı fener-gs maçında 93. dakikada topu köşeye çaktı, harika da oynadı.

Eskiden burhan uslu vardı, bundan çok daha kısıtlı olan 13-14 kişilik kadro ile uefa şampiyonu olmuştuk. Üstelik daha tempolu daha yorucu oynayarak. Ümit davalanın, hakan ünsalın diz vs.. sakatlıkları 6 ayda bitiyordu.

Bu işte bir terslik var. 2-3 senedir bu denli çok fazla sakatlanma ve daha da vahimi gidenlerin geri gelmemesinde sence bir gariplik yok mu? Sağlık kurulunun bunda hiç mi kabahati yok?

bu resmen skandaldır. derhal bu heyet komple değiştirilmelidir. galatasaraya her yıl milyonlarca dolar zarar veriyor bu insanlar...

cisco dedi ki...

ugur konusunda herkes aynı seyi, bir cok kere dedi, ama yine diycem dayanamıyorum. bu nasıl eyyamcı hakemcilik, eyyamcı federasyonculuktur? tamamen diger takımlar ne der korkusuyla, karar veremiyorlar. p.tesi konya deplasmanı, persembe leverkusen deplasmanı. butun yollar kapanmıs. hala aklım almıyor.

ama bence yonetimin sucu. ben yonetimin yerinde olsam, cıkmazdım maca, 3-0 hukmen yenik, istanbula donerdim.

liquefied dedi ki...

Rosicky'nin sözleşmesi bile yenilenmedi, o derece ümit kesilmiş gibi.

Çetin Cem dedi ki...

van nistelrooy'un da sezonu kapattığı açıklandı :(

felix mourinho dedi ki...

uğur'un durumunu hatırlıyorum da, darbeden sonra biraz sekmiş, tekrar oyuna girmiş taç atmaya çalışmıştı o dizine rağmen.. şimdi ise sezonu bile kapatmış olabilir.. nistelrooy'da artık bu kadar ağır tempoyu, mücadeleyi ve darbeyi vücudu kaldıramıyor olabilir.. inşallah hepsi iyileşir de dönerler..