17 Kasım 2008

Maskaralık

Catania, Torino'yu 3-2 devirirken, Mascara hat-trick yaptı. İtalya'yı ayağa kaldıran ise Catania'nın attığı frikik golü. Torino baraj yapıyor, Mascara topun başında, kaleci barajı ayarlamış, gözünü topa dikmiş ve... 4 Catania'lı oyuncu barajın arkasına depar atıyor, biri şortunu indiriyor ve çekiyor. Sonra da ofsayttan kaçıyorlar arsız çocuklar gibi. Kaleci noluyoruz lan derken; Mascara topu filelere yolluyor. Hakem komitesi başkanı Collina "Bunun için bir kural yok, ofsayt değildiler" demiş. Ne yapsın adam. Maskaralık işte... Buraya not düşeyim: Real Madrid 2 saat içinde Schuster'i yolluyor. (edit: Schuster kaldı. Barça maçına kadar galiba...)


Video: Mascara frikik

33 yorum:

bahtiyar dedi ki...

abi yok böyle bişey gerci genede kaleci filan atlamıs topu kurtarmak için yeterince etkili olamamıs dikkat dagıtma cabası.

Adsız dedi ki...

şortu indiren eleman ilginç görüntü oluşturmuş. ve futbol "ahlak"ına aykırı bir gol olmuş. bir de deli gibi sevinmiş elemanlar..

brkcn1027 dedi ki...

Akşam akşam yarıldım gülmekten :)

dizi-analiz dedi ki...

evet yapılan şey etik ve doğru değil ama kanımca frikiki kullanan kişi çok iyi yere göndermiş topu ve zaten kalecinin yaapabileceği pek bir şey yokmuş.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Bu nedir ya.Böyle taktikmi olur.Gülsemmi kızsammı bilemedim...

Cherubim dedi ki...

15 dakika sonra basın toplantısı var Mijatovic'in. Orada mı kanatlandıracaklar Schuster'i?

Temur dedi ki...

Takımlarda bayan futbolcular da oynayabilse böyle çok gol görürüz diye düşünüyorum.

Flying Dutchman dedi ki...

ben de not düşeyim Schuster gidiyor Ertuğrul Sağlam geliyor :))

GSveFutbol dedi ki...

fazla PES oynamışlar.. tüm takımı baraj yapıp,tekrar bozma..tekrar yapma....

McDennis dedi ki...

asisti sortunu indiren oyuncuya yazmak gerek.. :)

flamboyant forward dedi ki...

eleman niye şortu indiriyor maçın ortasından onu çözemedim ben. teşhir için pek iyi bi mekan değil ceza sahası içi bence. yakalarsalar çok acayip....

Beta Karoten dedi ki...

Andy Anderson taktiği =)

Gazihan Işıldak dedi ki...

birisi de o şortu indirenin arkasına geçip şortunu indirseymiş keşke. bakalım napcaktı ahlaktan nasibini almamış futbolcu. sadece futbol ahlakına değil hiçbir ahlağa sığmaz bu yaptığı

jose dedi ki...

abı ramosmu gelıyor??

Bellamy. dedi ki...

bence kaleci farketmemiş. yani ben farketsem, ya da sabri ya da volkan falan eheh direkt hakeme koşar yakasına yapışır maçın sonuna kadar bırakmazdım. adam itiraz bile etmemiş.. gayet de iyi atlamış topa.

footballica dedi ki...

kimsenin dikkatini çekmedi mi demek schuster gidiyor...büyük ihtimalle juande ramos'u getirirler.

Gokay dedi ki...

Hocam, bu arada Everton klubu, Football Manager ile anlasma yapmis, Football Manager'in veri tabanina erisim ve haliyle kesfedillemis oyuncu "kesfi" icin. Ben bu oyunu hic oynamadim ama, asagidaki linkteki makale oyunun Rooney, Tevez ve Beckham gibi oyuncularin yildiz olacaklarini onceden tahmin etmis diyor. Ne kadar dogrudur bilemiyorum ama bir futbol klubu icin cok ilginc bir adim oldugu kesin.
http://www.timesonline.co.uk/tol/sport/football/article5168553.ece

mre dedi ki...

Bülent Bey istihbaratınıza hayranım. Schuster gönderilecek deseniz normal diyeceğim de 2 saate kadar yolluyor deyince şaştım kaldım. Yönetimde adamınız mı var? Ramon mu söyledi nedir? Bir kez daha tebrik ederim...

murarty dedi ki...

Ben,tuttuğum takımın böyle bir gol atmasını istemem.

Arkhe dedi ki...

Schuster'e güvenoyu verilmiş. He ne fark eder o ayrı, Demirören'in "hocamızın arkasındayız" söylemlerine benzemiş, sadece kaçınılmaz son biraz ertelenmiş.

Adsız dedi ki...

yuh

FlavioO dedi ki...

farklı bi yöntem süper amatör liginde kullanılabilir :))

BT dedi ki...

schuster hakkında
aragones fb de diyen marca muhabiri bu kez boş attı. gidecek dedi. şimdilik kaldı schuster. 2 hafta sonra barça nın yollamasını bekliyorlar herhalde...

turnusoll dedi ki...

bu adamın ismide ilginç. skeç yazsan bu kadar olurdu.

raul #7 dedi ki...

yıllar önce gs nin yabancı bi hocası futbolcularına kornerlerde iki ellerini kaldırmalarını söylemişti. tüm gs li topçular kornerlerde ellerini kaldırır özellikle kalecinin dikkatini dağıtır ve hareket etmesini engellerlerdi. o dönemlerde de çok tartışılmıştı bunun etik olup olmadığı. gs nin böyle bulduğu gollere tepki yağmıştı.hadi şu 4topçunun arkaya gidip dikkat dağıtmasını anladım.ama şort indirmek ne birader?futbolda kazanmak hırsı bazen takımları yaydan çıkarıyo.futbol hilesi bu yaa ve futbolun güzelliğine gölge düşüren bi olay bence

mcdonell dedi ki...

abi alakasız olacak ama luxemburgo palmeiras taraftarlarından dayak yemiş diye gördüm şimdi habertürk.com'da. malumat,detay?

aeuoia dedi ki...

berbat bir gol olmuş.eğlenceli falan gözükse de futbol bu duruma düşecek bir oyun değil.(haşmet babaoğlu gibi oldu ama..)

gerçek bir frikik golü için -bakmayan varsa- bi önceki frikik postunu tavsiye ederim.

Unknown dedi ki...

Türkiye'de olsa o adamlar mozaikle kaplanırdı kesin. Malum Rtük, çocukların etkilenmesi, falan fistan.

Hee çocuklara bu kadar duyarlı olduğunu gösterip, bir başka alanda h.üzmez gibi adamları salıvermek geldi birden aklıma.

Ey güzel ülkem.

frodo555 dedi ki...

eğlenceli bir gol... futbolun da artık bir sport değil entertainment olduğunu düşünürsek; sahalarımızda görmek istediğimiz mascaralıklar bunlar.

hayır bir taraftan da şık bir freekick golünü P.I.C. (picture international civilisation- can barslan)etmişler, baraj olanı görmemiş zaten, kalecinin de alamayacağı yere gitmiş top; şimdi diğerleri de sahiplenmiştir golü....

tknycl dedi ki...

sport değil entertaintment ne ya?

frodo555 dedi ki...

@tekinycl

ne ne ya? futbol artık bir endüstri, artık sport değil entertainment branşı olarak görülüyor, bu bağlamda futbol, "spor"dan başka birşey, hatta daha büyük birşey..... gib bişeyler ifade ediyor yazdığım cümle... bu kadar ileri gitmeden daha basiti anlamak kadar çok daha derin yorumlamak da mümkün ayrıca...

... da "ne ya?" deneceğini hiç tahmin etmemiştim.

Maslow dedi ki...

sadece sonuç odaklı olan italyan futboluna özgü bir kepazelik.

aeuoia dedi ki...

@frodo555

biz daha endüstri olduğunu kabul edemeden sen sport değil entertainment demişsin..

böyle eğlence arıyorsanız herhangi bir yerli kanaldan bir dandikşov açıp 1.sınıfını bulabilirsiniz.