16 Kasım 2008

Arda'nın Sağlığı

Arda'nın durumunu merak eden çok insan var. İlgili insanlar görüştüm şimdi. Bakırköy Acıbadem Hastanesi'ne götürülüyor, kalbiyle alakalı bir sıkıntısı yok, durumu iyi, birkaç saat hastanede durumu gözlemlenecek. Arka arkaya gelen maçlardan sonra iflas bayrağı bu halsizlik. Rotasyon moda değil; mecburiyet futbolda. Skibbe de Lig TV'de çıkmış, " Arda zaten kendini birkaç gündür iyi hissetmiyordu" diye açıklama yapıyor. Biri sorsun artık: Neden ilk 11'deydi?
***
Sezon başından beri bir Süper Kupa finali; bir de lig maçında oynamadı Arda. 10 lig maçı, 5 Avrupa Kupası, biri yedekten iki Türkiye Kupası ve 4 A Milli Takım karşılaşmasında 90 dakika forma giydi. Skibbe her an gönderilebilirim diye risk almıyor elbette. Trabzonspor ve Olympiakos maçlarının ardından dinlendirmediği yıldızların performansı ona ligde 2x4'lük mağlubiyet getirdi. Kupa maçlarında tüm Avrupa yedek kadrolarını kullanıyor, Real Madrid, Chelsea, Liverpool, O.Lyon kupadan eleniyor. Bu kadroda Yaser, Alparslan, Volkan var kupa maçlarında Arda'nın yerine oynayacak. Rotasyon dediğin futbolcuyu maç kadrosuna alıp sıkışınca 60'dan sonra oyuna almak demek değildir. Arda milli takım kadrosundan çıkartıldı. 2 gün dinlendikten sonra çarşamba günü antrenmana çıkabileceği söyleniyor. Biz her gün 5 maç olsun seyredelim diyecek kadar çok seviyoruz bu oyunu da. Bu acımasız tempoda nereye kadar?..

28 yorum:

thunderbird dedi ki...

Adamı çarmıha germek için fırsat kollayan bu kadar insan varken sağlıklı karar verememesini normal karşılıyorum. O yüzden bu sıkıntılı durumda rotasyona gitmekten kaçınmıştır Skibbe.

Ha Galatasaray'a hoca olduysan her türlü eleştiriyi karşılayıp en doğru kararı vermekle yükümlüsün derseniz, diyecek bir lafım olmaz.

Gazihan Işıldak dedi ki...

öncelikle teşekkürler aceto cidden merak ediyodum. soruya bi cevap da ben vereyim.ilk 11'de oynamazsa ve galatasaray puan kaybederse süper medyamız bas bas arda neden yoktu diyecek ve rotasyon çerçevesinde dinlendiriliyor açıklaması gelse bile dinlemiceklerdi. skibbe gibi topun ağzındaki bi adamın da rotasyon uygulaması biraz yürek ister işte. sorun teknik adamlarda değil bizim genel futbol mantığımızda. en son allah korusun biri ölür gider sahada o zaman belki aklımız başına gelir. bin değil yüzbin nasihat işlemiyo bize illa müsibet lazım.. yazık..

thieu dedi ki...

şükür ki durumu iyi.ardaya fiziksel olarak bu denli yüklenilmesinin doğruluğu ayrıca tartışılır da..mehmet topalın sakatlığının nüksettiği yazıyor bir internet sitesinde,eğer doğruysa artık YUH demekten başka bi seçenek kalmıyor.

tufan dedi ki...

evet kendini iyi hissetmiyorsa oynatmaması lazım ama arda da daha gencecik bir futbolcu dayanması lazım böyle zorluklara

feversea dedi ki...

skibbe'nin sezon basindan beri uyguladigi mantik baymaya basladi.
bir 11 belirliyor, oynatiyor, basarilar geliyorsa bozmuyor. mac yorgunluguymus, bilmem neymis cok sallamiyor. ne zamanki bir sallanti oldu, o zaman kadroda degisiklige gidiyor. bu FM veya CM degilki, kadro istikrari illa basari getirsin. bunlar insan..
en guzel ornegini fenerbahce macinda gorduk. benfica macinin yorgunlugu sahaya yansimisti.

Beta Karoten dedi ki...

Arda robot ya ondan oynatmıştır

turnusoll dedi ki...

ardanın özel hayatındaki sorunlar etkilemiş büyük ihtimalle. uykususzluk bu tip durumlarda ilk etken

gica dedi ki...

strese bağlı dedi az evvel galatasaray doktoru.adamın üstüne bu kadar giderseniz olacağı budur işte.eskişehir ve fener maçında gerek hakemle gerek seyirciyle oynamasını bende onaylamıyorum ama olayları fazla büyüten bir medyamız var.arda parlamaya başladığından beri "ha şımardı,ha şımaracak" diye fırsat kollayan medyamız şımarmayacağını görünce ne ufak hatalarında üstüne gitmeye başladı işte.sapık bir medyamız var,hem gerçek hem mecaz anlamda...

Evrim dedi ki...

Maçın bütün keyfi kaçmıştı.Allahtan iyi haberleri aldık.Seviyoruz seni #66

Sub dedi ki...

Herkes aptal bi tek bizimkiler akıllı. Bugün Liverpool, Manu vs. hepsi kadrosunda rotasyon uygularken bizimkiler tüm maçlara aynı oyuncularla çıkıyor. Yanlız Arda değil, Servet, H.Balta ve Meira her hafta 3 maç oynuyor. Bu tempoyu insan bünyesinin kaldırması imkansız. Dikkat edin Baros'un düşüşü de aşırı yüklenmeyle ilgili.

turnusoll dedi ki...

Hasan Şaş, "Gece uykusuzluk, yemek ve maç stresi birleşince sıkışma sebebiyle hastaneye kaldırılmış. Durumu iyi, içeride konuştuk. Herkese geçmiş olsun" dedi.

ribery11 dedi ki...

Değil süper lig,şampiyonlar ligi kupası Arda'nın tırnağı etmez...Geçmiş olsun aslan parçası,yüreğim ağzıma geldi inanın...

Quad & AbSurDMaN dedi ki...

Allah'a şükür ki önemli birşeyi yok fakat bu az maç oynayan herhangi bir oyuncuda da görülebilirdi. Hasan Şaş'ın dediğine göre uykusuzluk da var. Riske girmek istemeyen ve Arda gibi bir oyuncuyu kullanmak isteyen Skibbe'nin, kendini iyi hisseden ve oynamak isteyen Arda'ya kayıtsız kalmasını bekleyemeyiz. Yani belki de Skibbe Arda'yı dinlendirmek istedi ama Arda oynamak istedi, bunu da bilemeyiz.

Tekrar geçmiş olsun herkese.

Unknown dedi ki...

Arda yedek kalsa ve kötü sonuç olsa neden Arda yedekti denecekti Skibbe'ye. Herkes kelle almak için fırsat kolluyor. Adam çıkıp Arda iyi değildi, yorgundu dese, bu yüzden oynatmadım dese herkes vay efendim Türk futbolcusu artık 3 günde bir maç yapmalı, Arda şımardı, gece hayatı var o yüzden kaldıramıyor tabi gibi abidik gubidik söylemlerde bulunacaktı.

Ben Skibbe'nin bu olaydan sorumlu olduğunu düşünmüyorum. Olayın sorumluları Skibbe'ye, Arda'yı yedek bırakacak ortamı sağlamayan basın ve yönetimdir.

Geçmiş olsun Arda.

Efsane1925 dedi ki...

iyide tatito medya bu istedigini yazar cizer sen takmicaksın onları ki başarı gelsin.Ardayı gectim Servetde hic dinlendirilmiyor icimde cok büyük öfke var su as oyuncuları dinlendirsin alınacak olan kupa Arda gibilerden önemli degil.

Kimse farkında degil ama Servet'in bu form düsüklügü cok mac oynamasına baglı biraz dinlense eski formuna kavusur.

Julien Dekosta dedi ki...

inanilmaz korktum, inanilmaz uzuldum gercekten ardayi o sekilde gorunce, ardayi tabiki de seviyordum ama bu kadar sevdigimin farkinda degilmisim demekki, cidden yikildim iyi haberler gelinceye kadar ancak su an icinde o haberlere %100 guvenemiyorum, umarim "gercekten" ciddi bir seyi yoktur.

Bu arada bunu firsat bilip ilk etapta skibbe ye sallamayida dogru bulmuyorum, soz konusu olan adam turk futbolunun tek genc yildizi, en once ondan gelecek hayirli haberleri umursuyorum ben.

Binlerce kez gecmis olsun!

turnusoll dedi ki...

bugün parçalıydı.
-----------
tribünler parçalıydı: iyi gündekiler kötü gündekiler.

tezahüratlar parçalıydı: çeki düzen lazım tribünlere
---

Büyükşehir parçalıydı. Cİm bom iki parça yaptı. Kewell, Lincoln,

Veee formamız Parçalıydı: Harikaydı.

feversea dedi ki...

julien dekosta arkadasimizin ufaktan da olsa attigi tas hafif de olsa bana da carpti ;)

skibbe hakkindaki bu tespit, takimi takip eden cogu kisi tarafindan yapilmistir diye dusunuyorum. bunu kendi adima belirtebilecegim yegane konu basligi da bu oldu.
bu tip bir olay olmasa hangi konuda dile getirirdim bilemiyorum, biraz tesaduf oldu sanirim.

skibbe elbette bunu goremeyecek kadar kor degildir.(umarim!) kendisi de belki rotasyon dusunuyordur ama malum medyamizin anlamsiz baskisi onu caydiriyordur. bu durumda devreye yonetim girmeli ve teknik heyetine sahip cikmali, kararlarinin arkasinda durmalidir.

fakat dediginiz gibi su esnada onemli olan Arda'nin sagligi, umarim onemsiz birseydir.

Utku dedi ki...

Olur mu Ardayı ümit milli şampiyonasına da götürmeliydi federasyon eğer kalsaydık...
Arda bizi kurtarır nasıl olsa,milli maçta da kurtarır,ümitleri de kurtarır.
Bir an için Aradnın futbol yaşantısının bittiği an gözümün önüne geliyor da,ne çok şey kaybederdi şu futbol denen şey,ne çok şey kaybederdim ben bir Galatasaraylı olarak,ya da futbolsever olarak.
Geçmiş olsun Arda Turan,o parçalı forma senle daha bir güzel!!!

turnusoll dedi ki...

çok yüklenildi. dinlensin bir güzel..

dört gözle maçlarını bekliyoruz.

AAAA dedi ki...

öncelikle geçmiş olsun.tekrar olacak ama makine değil bu kişiler insan hem makinelerin bile eskime, yorulma gibi durumları var (bkz:metal yorgunluğu).

neyse yazma sebebime geleyim fotoğraf süper olmuş. sanırsam bizim spor fotoğrafçılarından birinin işi değil değil. yani öyle olsaydı lig maçlarından da bunun gibi iyi fotoğraflar çıkardı. tabi bu blog'da eski bir postta bu konuya değnilimişti aslında. ekipmanlar kişinin kendi ekipmanları olduğu gibi ki bu fotoğrafı çekecek objektif (hele ki türkiye gibi vergi şampiyonu bir ülkede) 10000$ civarındadır.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

@efsane1925

İyi de bu futbolcuyu da etkiler. Arda her hafta basın açıklaması mı yapmak zorunda? Ayrıca bu durum taraftarı da etkiler. Gazı alıp Ali Sami Yen'de Hasan'a küfreden taraftarlarımız var, keza Arda'ya da böyle bir olay olmuştu.

Ayrıca Arda oynamasın, yönetim bile Skibbe'den hesap sorar. Bu işler Türkiye'de böyle. Ne rotasyon yapabilirsin, ne de başka bir yenilik. Sen teknik direktörünle 1+1 yıllık sözleşme imzalarsan eğer gelen teknik direktör yarını düşünmez.

Buna rağmen Skibbe yüzyıllık(abartıyorum) oyun anlayışını değiştirmeye çalışmakta, topu yere indirip öyle oynatmakta. Bu yenilik bile fazla ya o kontrata neyse..

ek dedi ki...

Gecen sezon Galatasaray'in dususu Ugur Ucar'in sakatlandigi Konyaspor macindan sonra baslamisti, turda Leverkusen'e karsi cok iyi oynamistik,ancak onlara yorgun gidince bizi darmadagin etmistiler. IBB macinda,Arda haric, Mehmet Topal'da sakatlanmis - insAllah bu sezonun de icine edilmez, zaten SL'yi kacirinca icine biraz edildi de...bos verdik...

Gri dedi ki...

Yahu hırsızın hiç mi suçu yok?

Michael Skibbe ve Arda Turan tabii ki bu olayda belli bir sorumluluk taşıyorlar da doktorların -sağlık heyeti, hastane etc. tam tanımını bilemedim şimdi o bölümün ama anlaşılmıştır- hiç mi kabahati yok? Bu iki adamın öncelikli görevleri bambaşka şeyler.

Sene başında ortaya çıkan bir laftı, Galatasaray sağlık kurulunun -hay sokacam, ne yav bu adamların adı- nasıl çalıştığı, yetkin olup olmadığı falan. "Bu kadar sakat olur mu, doktorlar çok kötü be abi!!!" geyiklerini pek ciddiye almamıştım şu ana kadar ama şu olayın olmasını engelleyemiyorsan ne işe yararsın ki? Bileği burkulan adamı MR'a ben de yollarım bir şekilde. Sen kontrollerini yapacaksın, raporlarını tutacaksın ki zamanı geldiğinde teknik direktöre gidip "Bu adam şöyle şöyle, bu hafta kesinlikle oynamamalı" diyebilesin. Ayıptır söylemesi doktor bir şey dediğinde diğer herkese b.k yemek düşer. Doktorların sözü en geçerli kanundur,;her yerde.

Ha tabii "İşte gerçek bir savaşçı, Servet. Sakat olmasına rağmen yine de oynuyor." diye sürekli birilerinin konuştuğu, saçma sapan gazların verildiği bir ortamda bunları yapmak zor olabilir.

redfox93 dedi ki...

Bizim kaliteli medyamiz yine sallamis,neymis arda 1 haftadir uyuyamiyor akli fenerbahce maçinda kaldi.hey allahim sen bize sabir ver.

felix mourinho dedi ki...

maç yorgunluğu değil arda'nın durumu, uykusuzluk ve beslenme düzensizliğinden dolayı bu durumda. fatih terim'de maç yorgunluğu değil bilakis daha fazla maç yapmalılar demiş açıklamasında.. düşünüyorumda uefa sezonunda hakan şükür'ün yaklaşık 50 maç oynadığını, mourinho döneminde frank lampard'ın her maçta oynadığını düşününce maç yorgunluğu değil, iyi dinlenememekten, uykusuz kalmaktan, yeterli beslenememekten olmakta bu durum.
ilk kez parçalı forma giydik bu sezon, onda da tadını çıkaramadık en çok yakışan futbolcumumuzun üzerinde..

josemarcelosalas dedi ki...

Büyük geçmiş olsun. Aman Arda, dikkat et kendine gözünü seveyim, senin gibisi kolay gelmiyor bu topraklara...