8 Eylül 2008

Vur Napoli'ye

İtalya'da bu sezonun günah keçisi belli oldu: Napoli. Sezonun ilk haftasında Roma deplasmanına giden taraftarlarının trende olay çıkarması sonrasında geçmiş sezonlardan dili yanan federasyon yılanın başını erken ezeceksin derken cezayı da abarttı. İlk ceza sezon sonuna kadar Napoli taraftarına deplasman yasağı olarak açıklandı. Kesmemiş ki bu ceza, şimdi de Napoli'nin stadında 2 kale arkasını da 1 Kasım tarihine kadar kapattılar. Güney takımı olunca böyle oluyor. Sıkıysa Kuzey'e böyle bir ceza kessinler.

13 yorum:

Unknown dedi ki...

demek ki insan haklarının elinden alması sadece güzel ve yalnız memleketimize has değilmiş. bu ne kardeşim adam mı kesmiş bu insanlar. arkasında aziz yıldırım olabilir.

Adsız dedi ki...

kesemezler!

Adsız dedi ki...

Bir Husumet bin nasihattan iyidir diyrek giydirmişler Napoli'ye..
Sonraki cezalara emsal teşkil etme olasılığı yüksektir...

Adsız dedi ki...

yılın 364 gününden biri...
bkz
*1990
*italya
*napoli
*maradona

Adsız dedi ki...

Bence cok dogru bir karar. Futbol ruhundan bahsediliyor. Bu tarz taraftar olmasin daha iyi. Cunku yaptiklari acik bir sekilde eskiyalik. Treni ele gecirmis adamlar resmen. Turkiyede bunu takim aski ile aciklayanlar var. Buna hayret ediyorum. Bir an icin o trende olan masum insanlardan biri oldugunuzu dusunun. Cok kalabalik bir grup gelip treni ele geciriyor. Ortaligi dagitip anlamadiginiz bir dilde bagirip cagiriyor. Daha basit bir ornek olsun. Sadece ornek olsun diye verdigimden x, y yerine carsi ve eskisehir koyacagim. Normalde hic birinin digerinden farki yok. Sadece birer isim lazimdi onu verdim. Biletleri olmayan carsili cok kalabalik bir grup geliyor, bagira cagira slogan atiyor, treni parcaliyor, ne kadar eskisehirli varsa onlara ana avrat duz gidiyor. Hepsinin kafalar bi dunya, ne yapacaklari belli degil. Siz de orada oturuyorsunuz. yaninizda kiz arkadasiniz da var. Yapmak istediginiz sakin bir sekilde memleketinize donup ailenizle hasret gidermek. Yaninizdaki kiza sarkmalar, laf atmalar, kufurler. Olur musun oldurur musun? Turkiyede olsa olen, yaralanan cok olur.Insan gibi seyahat edemeyen taraftar evinde oturur. Ama eminim 3-5 taraftar yuzunden butun Napoli taraftari cezalandirilamaz diyenler olacaktir. Neredeyse 30 yildir bitmeyen ve hep gruplara hukmeden bu 3-5 kisiyi hala barindiriyorlarsa onlar da gitmesin. Federasyon ikiyuzluluk yapar mi bilmiyorum ama yapmazsa bir miktar da olsa gelisme saglanabilir.

Erdal dedi ki...

Kapattıkları iyi olmuş. Böyle terörist taraftar anca takımına zarar verir. Sonra elin magandasını gören Türk genci de sapıtıyor.

aşkın dedi ki...

Abi Napoli denince subjektif oluyorsun! Eyvallah yaptıkları etkileyiciydi ama cezası da bu olmalıydı.
Ben bu tarz bir hareketi en son 70 - 80'lerde İngiltere'de gördüm.
Haklı bir ceza, hangi takımın taraftarı yapsa o cezayı alırdı.
Yahu adamlar resmen tren istila etti!
Asmak kesmek kelle uçurmak
Hırsızlıktan altın vurmak
Kırk haramiler, kırk haramiler...

Adsız dedi ki...

Bu kale arkalarını kapatmak iyi cezaymış. Keşke Türkiye'de de bu şekilde uygulansa.

Unknown dedi ki...

Cogunuz bana katılmıcaksınzdır ama bence zaten deplasman takımının taraftarları maclara hic alınmamalı. Bosu bosuna güvenlik nedeniyle bos bırakılan koltuklar, deplasman taraftarının maca gelirken yagmaladıgı benzinciler, sehirde cıkardıgı olaylar vb bir sürü gereksiz mesele oluyor. Bence tribünlere sadece evsahibi takımın taraftarı alınsın olsun bitsin.

Adsız dedi ki...

bu napoliyi hakkaten koparıp akdenizin sularına bıraksalarda herkes rahatlasa. kan uyuşmazlığı var resmen.

Adsız dedi ki...

kuzeye sıkıysa ceza kessinler diyorsun fakat milana kesilen ceza hala hafızalarda (:

taraftarlık biraz deliliktir. böyle bir tren hadisesi olmasa daha iyi olurmuş ama olmuş malesef. bu kadar tepkiye gerek yok kanaatimce (:

Unknown dedi ki...

bence deplasmana giden taraftar yakılsın... bu ne abi yok alınmasın, yok vahşet.. nedir insanların bu konuda alıp veremedikleri? çok yanlış bakılıyor bazı şeylere. tribünden atılmaya çalışılan tribün grupları bir çok olayın olmasını engelliyor, hatta yeri geldiğinde acn güvenliği sağlıyor.. bunu bilmeden acaip yorumlar yapılıyor... acaba o trende belli bir taraftar grubu belli olayları durdurmasa o tren romaya gelebilir miydi?

ornitrin dedi ki...

Zengin Kuzey, Fakir Güney. İnsanlık tarihi kadar eski hikayelerden biri galiba. Sonuçta bende o trende olsaydım... Ah o gemide-"lady espana"- ben de olsaydım, uzak deplasmanlara yol alsaydım, vız gelirdi her şey inana bana, yeter ki pazartesiler güneşli olsaydı...