12 Eylül 2008

Portekiz Ligi 2008-2009

İtalya, İspanya, İngiltere, Almanya, Fransa ve Arjantin'den sonra Portekiz Ligi. Geçen sezonun seyirci ortamaları ve coğrafi dağılım.

9 yorum:

khortytsya dedi ki...

portekizde futbol oynamak için iki şart var galiba:
1- denize kıyısı olmak
2- denize kıyın yoksa en yakın denizden 70km uzaklıkta olmak

Free Siyaset dedi ki...

bu güzel paylaşımlar için teşekkür ederiz. mümkün olduğunca çok ligi bekliyoruz...

ertug dedi ki...

maritimo ve nacional nerede bakar mısınız?bunu bilmiyordum çok şaşırdım.

anam deplasmana bak. bizim burada deplasmana ucak parası yetmeyen otobüsle giden takımlar geldi aklıma? aynı durumda portekizde gemiye atlayıp gitmek falan...

hayat ne garip lan vapurlar falan...

pvdElectro dedi ki...

Bunlarda da "Karşı yakanın takımı" gibi bir söylem varmıdır acaba :)

Adsız dedi ki...

portekizin iç kesimleri eskiden dutluktu..

anial dedi ki...

ben avrupa'daki takımların ciddi taraftar çektiğini düşünüyordum. ta ki bu istatistik dizisine kadar. nerden baksan 3-5 bin çeker en kötü süper lig takımı burda. kaldı ki bursa, trabzon gibi takımlar 10-15 bin yapıyorlar. ama neden bütçeye yansımıyor sorgulamak gerenk.

natura horror vacui dedi ki...

madeira deplasmanına giden takımlar, hava ve iklim koşullarına alışma ayağına birkaç gün önceden gitmeli bence. tropikal iklim, atlantik okyanusu falan, gitmişken tatil yapmak lazım:D

Adsız dedi ki...

coimbra portekizin üniversite şehri bizim eskişehir gibi. takımın ismine bile yansıtmışlar bunu. bide portekizliler ispanyolları pek sevmezler ondan heralde böyle okyanusa doğru yanaşmaları.

ornitrin dedi ki...

Portekiz denizciliğiyle ve limanlarıyla ünlü olduğundan, denize yakın yerlerin daha çok gelişmiş olması şaşırtıcı değil. Zaten denize en uzak yeri ne kadar ki? (:

Bir de Portekizli denizcilerin, denize açılma sevdalarını ve başarılarını, çirkin Portekizli eşlerine bağlayan bir espri vardı, bütün Portekizlileri tenzih ederim. Kötü bir şaka, çünkü gördüğüm tüm Portekizli kadınlar çok güzeldi.(sanki 20-30 tane görmüşüm gibi yazdım, ama yok öyle bir durum)