12 Eylül 2008

Gözden Uzak Güiza

Güiza, Fernando Torres'in yokluğunda David Villa ile ilk onbirde başladı Ermenistan maçına. 4-0 kazandıkları maçta oyundun çıktığı 55. dakikaya kadar vasattı. Del Bosque onu oyundan aldığındaki tavırları şimdi İspanyol basınında. Yedek kulübesine uğramadan direkt duşa gitmesi, maçtan sonra demeç vermeden takım otobüsüne binmesi... Bojan'ın ilk kez milli olduğu maç sonrasında şimdi gelecek ay oynanacak olan Estonya ve Belçika maçlarında Güiza kadroya çağrılacak mı? "Gözden uzak olan gönülden de ırak olur" derler. İspanyol medyası da karşısında. Bir tarafta maç sonrasında formasını bütün takım arkadaşlarına imzalattığı ve hatıra olarak sakladığı haberleri şişirilen, takımdaki Barçalılar destekli Bojan diğer tarafta gönül koyan Güiza. Bence ülke olarak yiyecekler son krallarını...

34 yorum:

Semt Aşığı dedi ki...

bknz. Zafer Biryol,
bknz. İlhan Mansız
bknz. Okan Yılmaz

Adsız dedi ki...

Bojan varken Güiza'ya İspanya Milli Takımı'nda ihtiyaç yok. Birinci sınıf oyuncu herkes olamıyor. İspanya Ligi'nde bir sene doğru düzgün oynamış olmak pek bir şey ifade etmiyor. Geçen seneye kadar ne yapmış bu oyuncu söylesenize.
İşin kötüsü, bu adam yüzünden Semih Şentürk de harcanıyor.
Keşke Güiza yerine Eren Derdiyok, ne bileyim Semih Aydilek falan alınmış olsaydı da, Semih Şentürk'ün arkasında bekleselerdi. Yabancı hakkı da iyi bir şekilde kullanılmış olurdu böylece.

prometheus dedi ki...

ama Fenerbahçe ile ön sözleşme imzalamasa Barça'lı olacak(mış)

başkasının yalancısıyım :)

pvdElectro dedi ki...

Fernando Torres bana göre dünyanın en iyi 5 forvetinden birinden biri bu 1

David Villa yine Torres'den yola çıkarak 2. forvet diyebilirim.

Bunların yanına +bonus olarak Bojan gibi yeni yıldız, dünya kulübü Barselona 'da top koşturan biri varken neyleyim ben Türk Ligi Fener kulübündeki Guiza'yı?

Adsız dedi ki...

bir bakınız da ben verip çıkayım;

bknz. taner demirbaş

Adsız dedi ki...

zaten tek kalesi ispanya milli takımıydı. o da düşerse yunus altun'dan farkı kalmaz bu adamın.

Adsız dedi ki...

güiza gol atma mesaisine hemen baslamazsa tüm açilan kapilar birer birer kapanmaya baslar...

Adsız dedi ki...

cm oynarken bazı efsane forvetleriniz olur,terim-belezoğlu ilişkisi gibi manevi oğlunuzu kesemezsiniz bi türlü ilk 11den.keşke fb yönetimi de gerçek hayatta cm oynamayı bıraksa da adamakıllı bi forvet alsaydı diye düşünüyorum.

bu arada bojan'da da liseye nakil gelmiş sarışın fırlama tipi var ki biz hiç haz etmeyeyiz böylelerinden :))

dusendeli dedi ki...

Güiza'nın geleceği Şampiyonlar Ligindeki performansına bağlı.Eğer gruplarda 3-4 gol atar da gol krallığına oynarsa milli takıma tekrar çağırılır, yok atamazsa, Türkiye liginde kaç gol atarsa atsın milli takıma tekrar çağırılması zor. Zaten üst düzey yıldızların belli bir yaşa kadar Türkiye'yi tercih etmemesinin en büyük sebebi de bu; Avrupa'da kimse Türkiye ligiyle ilgilenmiyor kimse de ciddiye almıyor.

Fakat ben Güiza'nın performansını giderek yükselteceğine inanıyorum. Birazcık daha kendine güveni gelirse geçen seneye benzer bir performans göstermesi mümkün. Şampiyonlar liginde de Fenerbahçe'ye önemli katkı yapmasını bekliyorum.

Ayrıca hala Güiza'nın Semih'in önünü kestiğini düşünenler var. Bu nasıl bir mantık anlayamıyorum. Koskoca Fenerbahce sadece tek bir usta golcüye mi kalacaktı. İşte Semih milli takımdan sakat döndü. Ne yapacaktı Fenerbahçe... Üst düzey takımların kadrolarında mutlaka 2-3 tane usta golcü bulundurması gerekiyor. Her sezon 45-50 tane maç oynayacak takımın mutlaka ihtiyacı olacaktır.

Adsız dedi ki...

verdiğin 15 milyon euro'ya mı yanacaksın yoksa semih'in önünü tıkadığına mı ?

ss

methaldar dedi ki...

Kaliteli ve sürekli gol arayan bir forvet. Böyle 1-2 maçta iyi oynayamadı diye silmek olmaz. İspanyollar da çok benziyorlar bize, birkaç maçta adam silebiliyorlar.

Tolga YILDIZ dedi ki...

Burdaki tavrı anlayamıyorum. Guiza milli takıma çağırılsın veya çağırılmasın Fenerbahçe için çok iyi transfer olduğu gerçeğini değiştirmez ki. Kaldı ki verilen 14milyon euro bonservisi Fenerbahçe zaten gelir kalemlerinin altında bir rakam. Takıma sağladığı fayda ortadadır olay sadece sizce gol atmak mı? Jardel leblebi gibi gol atıyordu 28 yaşına kadar 2. sınıf liglerde oynadı ondan sonra küt aşağı. Samet Aybaba'nın da dediği gibi Guiza 2000li yıllarda Türkiye'ye gelmiş en iyi forvet.

Adsız dedi ki...

Güiza Semih'in önünü tıkıyor, çünkü Güiza Semih'ten daha iyi bir oyuncu değil ve tek forvet oynanacaksa oynayacak kişi Semih değil yabancı olduğu ve çok para verilmiş olduğu için Güiza olacaktır.
Yoksa sen git Bafetimbi Gomis'i al, Semih yedek kalsın. Buna bir şey demem.
Tabi ki koskoca Fenerbahçe tek forvetle bütün sezonu geçirmeyecek. Ama bunu bir şekilde Semih'in arkasına, "İlk 11 oynamazsam çekip giderim" demeyecek kaliteli (belki ayrıca genç) bir adamla takviye ederek sağlayabilirdi.
Çok ironik ve büyük bir durum bu, Semih senelerdir yedek, ancak özellikle son iki sezonda inanılmaz bir gelişme kaydetti. Maçların büyük bir çoğunluğuna yedekten girdiği ligi gol kralı olarak tamamladı. Ard arda golleri sıraladığı maçlardan sonra Kejman yedek beklemeyi sevmiyor diye yedek bırakıldı, ses etmedi, çıkıp gollerini sıraladı. Yedekten gelince etkili oluyor dediler, küçük maçların topçusu dediler, milli takıma seçildi, şampiyonada maçları kurtaran oyunculardan biri oldu. Pendik'teki arkadaşlarımdan duyduğuma göre yolda gezinen gençlerle durup sohbet eden, her zaman samimi ve sevecen bir adammış. Türkiye'deki her takımın taraftarının kendi takımında görmek istediği belki tek Fenerbahçeli futbolcu bu adam.
"İlk 11 çıkmak için daha ne yapmak gerekiyor?" Biri bunu anlatsın da öğrenelim. Hem Semih de öğrenmiş olur.
Sonra kariyerini Murcia'da, Recreativo'da geçirmiş bir vasadın biraz üstünde bir oyuncu geliyor, Semih yine yedek kalıyor. Şu işin formülü olsa da anlasak.
Bu durumun sıkıntı çekmemek için sezona bol forvetle girmeyle alakası yok. Ya çok iyi bir forvet alacaktınız, Semih'in yedek kalmasına kimse ses etmeyecekti, ya da genç ama kendini ispatlamak için can atan, yetenekli bir oyuncu bulacaktınız. Böyle de oyuncular var, yok değil.

Protanopia dedi ki...

@tolga_yy

DAha bir kaç sene önce Anelka gelmişken Güiza nasıl oluyor da 2000'li yıllarda gelen en iyi forvet oluyor. Allah aşkına 2 sene önce kaç kişi tanıyordu bu adamı. Referans olarak gezgin teknik direktörlerden birini örnek vermen de çok ikna edici olmuş...

jose dedi ki...

İspanyanın Zafer Biryolu.
Fenerin yediği en büyük kazık.

dusendeli dedi ki...

@kerem

vasatın biraz üstü dediğin futbolcunun İspanya milli takımında ilk 11 başladığı maçın ardından konuşuyoruz bunları. Hatırlatmak istedim.

Ayrıca hiç bir "usta golcü" yedek kalmak istemez. Gomis örneğin vermişsin. Gomis kim? Güiza'dan ne farkı var? Biraz daha genç,Fransa liginin orta sıra takımında geçen sezon 15 gol attı ve Fransa Milli takımına yedek golcü olarak seçildi. Euro 2008de hiçbir şey yapmadı. Fenerbahçe'ye gelseydi maliyeti Güiza'dan aşağı olmayacaktı. Gelir gelmez 8-10 yazacağının garantisini de kimse veremez. Bugün insanlar güiza yerine gomisi eleştiriyor olacaktı fark bu.

Bunları gomisi eleştirmek ya da küçümsemek için değil şuanki durumda bir fark yaratmayacağını belirtmek için söylüyorum.Sen gomis'in tarzını seviyor olabilirsin ama Fenerbahçe'nn hocası Güiza'yı istedi ve o alındı. Sonuç olarak Güiza gerçekten üst düzey bir futbolcu ve uzun vadede mutlaka Fenerbahçe'ye yararlı olacaktır.

Semih de kaliteli bir futbolcu ve Fenerbahçe'nin Ligde, Şampiyonlar liginde ikisine de ihtiyacı var. Kıyaslamak ya da o onun önünü kesiyor diye hayıflanmak son derece gereksiz. Ayrıca beraber de çok iyi oynuyorlar. Güiza'ya karşı ön yargılı olmamak, ona güvenmek lazım diye düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

Raul'un durumu ne olacak acaba Del Bosque ile, Guiza'nin yerine onu cagirabilir.

beratm dedi ki...

guiza fb de oynadığı 6 maçta 1 gol atıp 4 asist yaptırdı bi de penaltı yaptırdı performansı kötü değil

Adsız dedi ki...

Sinan Enginvari olcak ama; harbi bu sefer doğru bir tespit. Vallaha da billaha da "Bobo, 3 Guiza eder".

Fenerli arkdaşlar kızmasın alınmasın, Beşiktaşlı da değilim! Doğma büyüme Sivassporluyum!

Adsız dedi ki...

Yorumlara bak, millet futbol ulemasıymış da bizim haberimiz yok. Daha yarım sezon bile oynamadan notu verilmiş.

Güiza oynadığı maçlarda gol atamasa da Kezman'dan 3 gömlek üstün bir forvet olduğunu yaptığı işlerle göstermiştir. Zamanı geldiğinde, ülkeye ısındığında bu yorumları ve konuyu hatırlamaktan büyük zevk alacağım a anonymouslar...

nwbrn dedi ki...

Şu an en kötü dönemdeyiz, yine de yakın geçmişte biraz hareketliydi. Carew, anelka, fatih tekke, gökdeniz, nouma, ilhan mansız, youla(biraz komik olsa da karla satılmıştı :P).

liverpoolandkop dedi ki...

@tolga_yy

Samet Aybaba o yorumu Baros henüz Türkiye'ye giriş yapmadan önce yaptı sanırım ..

muhder dedi ki...

milli takımda olmaması daha iyi bir durum. giden sakatlanıyor kalıyor. dursun işte istanbulda. (bkz. gariban tesellisi)

nwbrn dedi ki...

oto form doldurma zımbırtısından dolayı yazdığım eski bi yorum gönderilmiş, çok pardon.

Adsız dedi ki...

Baros, Ümit Karan'ın önünü kesmez ama Guiza Semih'in önünü keser.!!! Baros, usta bir gol ayağıdır, son 4 sezonda gol nedir unutur ama kendini bulursa onu kimse tutamaz; İspanya ligi gol kralı ise vasat bir futbolcudur.!!!

Zafer Biryol örneğini verenleri gerçekten çok ilginç dimağlar olarak karşılıyorum.
Zafer Biryol, gol atmanın Avrupa'lılar için birşey ifade etmediği bir ligde gol kralı olmuş.Kime atmş bu golleri; Gençlerbirliği, Akçaabatsebatspor, Sakaryaspor vs.
Guiza ise Rael Madrid'in, Barcelona'nın, Valencia'nın olduğu bir ligde, bizim ligimizin gol kralının 1,5 katı gol atmış.

Türkiye'de hangi klüp taraftarı Guiza'ya sahip olsaydı, hangi klüp taraftarı ispanya milli takımının oyuncusuna sahip olsaydı bundan mutluluk duyardı.
Evet ben de Fenerbahçe'li olmasaydım bazıları gibi Guzia'yı al aşağı ederdim.

Bu arada neden kimse Baros'un Çek milli takımında görev almadığını sorgulamadı bu hafta?!? Guiza neden manşet sadece..
Fenerbahçe'ye gelen yıldızları çökertme politikası mı?!?

Guzia, Ümit Karan+Baros'dan çok gol atmadığı takdirde tüm blogculara benden birer bira..Olaaaa :)

Adsız dedi ki...

Baros'un tum ısrarlarına rağmen Cumartesi gunu Cek takimi maç yapmak istememiş, ama oynadi carsamba gunu, ilk 11'de idi. Doğan medyasına göre Baros Türkiye'ye gelmiş bile değil henüz, şoktalar, inamotolara çok alışmışlar belli ki. Her koldan Lincoln'e uygulanan çökertme plani kadar sistemli bir plan daha görmedim henuz, o yuzden geçiniz.

Adsız dedi ki...

forvet sadece gol atacak, üstelik her maç atacak..
güiza iyi işler yapıyor 20 asist yapsın da 10 golü geçemesin isterse..o kafayla semih'e indirdiği topu kaç kişi indirir kale yerine adamı düşünür..düşünmedi diyen olursa güiza bunu daha önce de yapıyordu asist yapan bi oyuncu..

hep eleştiri hep eleştiri..kewell geldi arda'nın performansını etkiledi, baros zaten lüzumsuz bi transfer adam gol atamıyor adıyla gidiyo bi yerlere, lincoln desen boşver deme..eleştirmek isteyince bi kapı bulunur görüldüğü gibi önemli olan takıma katkısını bi görmektir..güiza hacettepeye 3 sallar yarın...

Adsız dedi ki...

baros'da 0-0 giden maçta 77'de çıkmış oyundan bu arada.

Unknown dedi ki...

buna benzer bir yaziyida ben semih için yazmistim.bknz.. onside-ontable.blogspot.com
fenerbahce forvet hattı ile bu sene sıkıntı yaşacak gibi.

ayrıca bakınız..
oktay derelioğlu
pascal nouma
orhan kaynak

NoWiTZKi_41 dedi ki...

Bence guiza kaliteli bi forwet ancak varilen para ie karşılaştırınca insan daha fazla bi yetenek bekliyor.Daha önce küçük takımların forweti olması,bütün topların ona atılması ve de en önemlisi kaçırmış olduğu goller sonucu bi baskı olmaması(olduğunu zannetmiyorum)sonucu 27 gole ulaşmış.

Kişisel görüşüm Guiza'ya verilen para ile bi dos santos,baptista gibi oyuncular alınması daha akıllıca olurdu.sonuç olarak Guiza iyi bi forwet ancak beklentilerin ne kadarını karşılayacağını zaman gösterecek

Tolga YILDIZ dedi ki...

@matthias chevalier

Samet Aybaba guize yorumunu 8 eylül pazartesi akşamı olay tv de yaptı.

Bu arada Samet Aybaba'nın Türk futboluna kazandırdığı genç yetenekler 2 defa anadolu takımları ile Türkiye Kupası kazanması gerçeği gözardı edilemez kendisi birçok takım çalıştırmıştır fakat birçok antrönör gibi 2 aylık 3 aylık maceraları azdı.

Samet Aybaba Bursasporuda çok iyi yerlere taşıyacaktır göreceksiniz.

Hayatımız Futbol dedi ki...

İspanya maçının ilk 60dksını izledim.
Vasat filan da değildi.
Villa ile de gayet iyi anlaştıklarını gördüm.
Nedense tüm takım Villa'ya oynuyor.
Villa neler kaçırdı.
Karambolden attı ilk golü.
Hele Güiza'yla bir paslaşmaları vardı ki görülmeye değerdi.
Kenarda Alonso'yu gördüğümde ya Villa'yı ya da İniesta'yı çıkarır dedim,Güiza çıktı.
Bende olsam tepki verirdim orda.
Neyse hayırlısı olsun.
O formayı bırakmayacak Güiza.

Overdose dedi ki...

ne kadar kaliteli bir forvet oldugunu hacettepe macinin sonrasinda da gösterdi (:

Arka Sıra HANEDANI dedi ki...

bu adam tamamen sistem futbolcusu.Yani sistemin ona göre ayarlanması gerekir ki bu da,sadece düşük bütçeli vasat takım taktiğidir.Bunun gibi tonlarca örnek var ülkemizde,okan yılmaz ilk olarak,adam bursa gol kralı oldu ya daha ne?,neden sadece ona oynuyordu takım da ondan..Zafer biryol,attığı golller akıl almazdı,geldi fenere ne oldu?...Mesela avrupadan en basiti,diego forlan..Bu adam da aynı tip.Güiza feneri kaldıramaz.Gelsin kayseriye 50 gol atmazsa terbiyesiz olayım...Ya da avrupa'da napoli,wigan,udinese,villareal...