11 Eylül 2008

Delikanlı Carragher

"Carra". Jamie Carragher'ın bugün piyasaya çıkan otobiyografisi. Liverpool'da Gerrard ve Torres ile birlikte en sevdiğim adamdır. Carragher, otobiyografisinde kulübün yeni patronlarına açmış ağzını yummuş gözünü. Amerikalı patronlar Gillett ve Hicks için söylediklerini okuyunca, "delikanlı bir kardeşmiş bu Carragher" diyesi geliyor insanın. Her futbolcu "önümüzdeki maçlara bakıyoruz" ile bitirmiyor kariyerini...

"For richer or poorer, we’d sold Liverpool to two ruthless businessmen who saw us as a money-making opportunity. They didn’t buy Liverpool as an act of charity; they weren’t intent on throwing away all the millions they’d earned over 50 years… They wanted to buy us because the planned stadium offered a chance to generate tons of cash and increase the value of the club.
“Think how many world-class players that £200million could have brought to the club. Instead if Gillett and Hicks did sell, they or their banks would make a huge profit.
“I felt ill thinking about it.”

32 yorum:

Barizzio dedi ki...

Hızla endüstrileşen futbola direnemeyen çok önemli bir kale Liverpool.
İçimdeki kötü hisler sıra Beşiktaşa Cimboma da gelecek diyor..
Yoksa Beşiktaş'a geldi mi??

Adsız dedi ki...

dogru soylemıs ama dogru soylıyenı 9 mu yoksa 30 koyden mı kovarlar gorucez... carragher kovmak biraz göt ister ama

mustafa taha dedi ki...

Carragher'ın milli takım hakkındaki sözleri de herkesin dile getirmeeyeceği türden. Bizim ülkemizde onun dediğini deseler vatan haini ilan edilir...

Adsız dedi ki...

aceto bu arada F.terim ve sinir hakkında bir yazı vardır elinde senin...)))

ynwa dedi ki...

We all dream of a team of Carraghers
A team of Carraghers
A team of Carraghers

We all dream of a team of Carraghers
A team of Carraghers
A team of Carraghers

Number one is Carragher
Number two is Carragher
Number three is Carragher
Number four is Carragher......

We all dream of a team of Carraghers
A team of Carraghers
A team of Carraghers

We all dream of a team of Carraghers
A team of Carraghers
A team of Carraghers

Number five is Carragher
Number six is Carragher
Number seven is Carragher
Number eight is Carragher......

We all dream of a team of Carraghers
A team of Carraghers
A team of Carraghers

We all dream of a team of Carraghers
A team of Carraghers
A team of Carraghers

böyle gider bu...

Çetin Cem dedi ki...

carra işte be :) adamım.

işin en güzeli de, bunu dediği için kimse kılına bile dokunamaz onun. "carra'yı satanı biz de satarız" denip geçilmez orada. tepki konur. kulüp satılabilir ama ruhuna dokunulamaz..

Adsız dedi ki...

Acetodan Terim yorumunu bekliyoruz.

Adsız dedi ki...

bu devirde hala ingilizcen yetersizse utan kardeşim diyenlere inat türkçe'sini rica etsem?

BT dedi ki...

@tactico
bu carragher başlığı ama cevap vereyim: Daha ne yorumu yapabilirim? Euro 2008 maçlarında yazdım tekrar etmenin manası yok dun de futbolu bu kadar severken aklımız midyeye çikolataya gitmişse var gerisini sen düşün...

Emre Demirel dedi ki...

Türkçesi herhalde şöyle bir şey:

Daha zengin ya da daha fakir,Liverpool'u para kazanma fırsatı olarak gören iki zalim iş adamına sattık. Liverpool'u babalarının hayrına almamışlardı; 50 yılda kazandıkları çöpe atmak gibi bir niyetleri yoktu. Bizi satın aldılar çünkü yeni planlanan stattan tonlarca para elde etmeyi ve kulübün değerini arttırmayı düşünüyorlardı.
Gillett ve Hicks ve bunların bankalarının ettikleri muazzam karlar yerine,200 milyon paundla kaç tane dünya çapında oyuncu alınabileceğini şöyle bir düşünün.
Ben düşündükçe bir garip oluyorum.(*)

*Biraz dandik çevirdim galiba.

Adsız dedi ki...

yahu - adamlar zorla satin almamislar ki - bir kimse sattigi icin onlar almis - bir seyin sahibi - her neyin sahibi ise ne isterse onu yapar - sahip olmanin manasi budur - carragher beyefendi eger 200 milyon dolarlik transfer istiyorsa - bu riski kendisi alsin - kendi cebinden para versin veya baskalari ikna etsin bakalim, kolay mi? - liverpoolu gercekten sevenler sadece agizla degil cebiyle de destek versin - barcelona misali: socioslar ortada

Adsız dedi ki...

"Carra". Jamie Carragher'ın bugün piyasaya çıkan otobiyografisi.

Haber thespoiler'da bugün çıktı ama bu, piyasaya da bugün çıktığı anlamına gelmiyor.

BT dedi ki...

@anonim
Guardian okumanı tavsiye ediyorum yazarken de Amazon İngiltere den kitabı kontrol etmeni. Hayır bugün çıkmış da; dün çıksa ne olur. Bu mudur derdimiz?

"Writing in Carra: My Autobiography, which is published today"
http://www.guardian.co.uk/football/2008/sep/11/liverpool.premierleague

pvdElectro dedi ki...

Futbolcuda bunu yapabilmeli onlarda insan. Yönetici assın kessin futbolcu sussun ne güzel dünya.

Adsız dedi ki...

edit:

ha bu arada hicks ve gillete ibnemiler? evet,kesinlikle - ancak yinede zorla guzellik olmaz - bir insanin ic gelisimi sopayla yapilmaz - kendi kendilerine insAllah farkina varirlar - o zaman kadar onlar yalniz yururler, biz asla yalniz yurumeyiz.

varol döken dedi ki...

@anonymous 3.35
daha zengin ya da fakir fark etmez; liverpool'u onu para kazanma fırsatı olarak gören iki insafsız işadamına sattık. onlar liverpool'u iyilik olsun diye almadılar, 50 yılda kazandıkları milyonları çöpe atmayı düşünecek halleri yok...
Bizi satın almak istediler çünkü, yapılması düşünülen stadyum onlara tonlarca para olarak dönecek ve kulübün değeri artacaktı.
Kaç tane dünya çapında oyuncu kulübe 200 milyon sterlin getirebilirdi ki? Onun yerine Gillett ve Hicks satsalardı, kendileri ya da bankaları büyük kar edecekti (burda neyi satacaklarını ve kulübe kimin 200 milyon sterlin kazandıracağını anlamadım)
Bunu düşünmek midemi bulandırıyor (midemi bulandırıyor demese de beni hasta ediyor diyor ama bence midemi bulandırıyor daha iyi oturuyor:)

aşkın dedi ki...

Onlar sendikalı, Harranlı değil.O yüzden eleştiriyi yaparlar.

varol döken dedi ki...

emre demirel daha güzel çevirmiş, bizim ingilizcemiz bitmiş, okazyona uğramış yahu:)

Unknown dedi ki...

tercümenin son kısmında ima edilen:

200 milyon pounda kaç tane dünya yıldızı liverpool'a transfer edilebilirdi diyor carra,ikinci cümledeyse galiba,bu 200 milyon yeni stada harcanıyor,çünkü klubü o zaman daha pahalıya satabilirler diyor ve takıma para harcanmadığını ima ediyor.

Emre Demirel dedi ki...

@varol döken yapma hocam it's fıtbıl that's fıtbıl.everything is something happened.
:)

Adsız dedi ki...

Benim bu delikanlılık olayına pek aklım ermiyor. Bütün sorun adamların Amerikalı olması herhalde. Başka açıklama bulamıyorum. Öyle bir deniyor ki sanki Liverpool satılmazdan önce taraftarların denetiminde bir dernek falandı. Amerikalılar kulübü Moores ailesinden satın almışlar, aile ingilterenin en zengin ailesi diye geçiyor wikipediada. Herhalde onlar da charity işi yapmıyorlardı. Gallagher 200 milyonun hesabını onlardan neden sormuyor? Birilerinin ticari yatırımı olduktan sonra ha Moores ha Gillet yani, eğer milliyetçi bir meseleniz yoksa..

Adsız dedi ki...

Hala "endüstrileşen futbola direnemeyen çok önemli bir kale Liverpool" geyikleri :) Daha ne kadar endüstrileşecek yahu. Hem nedir bu endüstrileşmenin kıstası? Endüstrileşse ne olacak ki? Duygusallığı seviyoruz millet olarak.

Adsız dedi ki...

ben bu livırpulun nasıl hala endüstriyelleşme karşıtı sembol olarak kaldığını anlayamıyorum.iyi reklam böyle bişe olsa gerek.harcanan paranın haddi hesabı yok takıma,sonra çıkmış biz liman işçilerinin çocuklarıyız..pehh!

Adsız dedi ki...

http://en.wikipedia.org/wiki/Jamie_Carragher#Controversy

Zenofobi..Şaşırmadım..

Adsız dedi ki...

en delikanlı fatih terimdir!!!! bi de emre var !!!!!!!!!!!

Scatterbrain dedi ki...

bu adamı görünce 'cengaver' lafı geliyo aklıma hep.soyadının yazılışından da olabilir bu belki de :S ama cengaver bi heriftir ne olursa olsun.

Adsız dedi ki...

yıllarca bek oynamış bir adam sonrada biranda stoper oldu nedeni ni bilen varmı:)))

Koala dedi ki...

Jamie Carragher iyi demişsin de Torres kimin parasıyla geldi oraya? Ona da laf koysaydin da görseydik.

Adsız dedi ki...

hg32: Carragher kimi kime şikayet ediyor ki? Acaba kendisi "as an act of charity" mi futbol oynuyor? Endüstriyel futbol sayesinde kazandığı milyon(larca?) Pound'tan daha fazla veren bir takım kendisine talip olsa gitmek istemez mi? Kendisi de oyuncu olarak endüstriyel futbolun bir parçası ve şikayet ettiği "ruthless businessmen" kadar "ruthless businessman" (bkz. Arsene Wenger'in açıklamalarına). Oyuncuların endüstriyel futbuldan şikayet etmeleri komik geliyor bana. Bu beyanatlar "reklam kokuyor". Taraftar bu tarz ucuz hareketlere aldanmamalı.

varol döken dedi ki...

@emre demirel
çok güldürdün sabah sabah allah da seni güldürsün:)

futbol her zaman endrüstiyel bir spor olmuştur, bakmayın siz eski futbolcuların anlattıklarına... tamam elbette o zaman forma aşkı vardı ama futbolun para olmasa da her zaman nimeti çoktu... futbol her zaman futboldur, özünü hiçbir şey değiştiremez...

it's fitbil, det's fitbil, sağol varol emre:)

Adsız dedi ki...

Otobiyografi, kisinin kendi hayatini yazmasidir, biyografi ise baskasinin. Yani benim otobiyografim olmaz, otobiyografim olur. Ha seninse eger senin biyoragin olur. Bunu Turkiye'de birisi yapsa makara olur. Olur mu? Olmayabilir de. Gazetelerinde, internet sitelerinde, dahi anlamina gelen -de -da eklerini bile kelimeye ekleyen, hele bir de Alex de geldi yerine Alex'te geldi yazan bir memlekette yasiyoruz ben neye takiyorum. Takiyorum zira takintiliyim, doktor belgesi var elimde.

Stan "The Man" Collymore dedi ki...

dostum ingiliz demişsin ama bu adam alman ?!

http://www.youtube.com/watch?v=VaPlnFIrYyM