7 Eylül 2008

Ricardo Oliviera

Zaragoza tarafında bardağın dolu tarafından bakarsak, tekrar 1. lige geri dönebilmeleri için onun gibi bir golcüye ihtiyaçları vardı Milito'yu gönderdikleri kadroda. La Liga'dan pek taliplisi çıkmadı. Galatasaray'dan da 12+ milyon euro istediler. Bu da bardağın boş tarafı, mal ellerinde kaldı. Milan'dan 10 milyon euro'ya gelmiş ve takımı küme düşmüş bir golcünün fiyatı neden artar ki? Serie A tarihinin en büyük bidonlarından biri olarak kayıtlara geçti. Futbolcu imza öncesi kontrol amaçlı diz MR'ı çektirir. Oliviera için bu pek de gerekli değil dizine bakınca. Real Betis forması giydiği dönemde sağ diz bağlarını koparmıştı. La Liga gol kralının 14 milyon euro olduğu bir borsada o Zaragoza'nın istediği fiyata İstanbul'a gelseydi sezonun en büyük kazığı olurdu...

20 yorum:

Adsız dedi ki...

Lakin bildiğim kadarı ile Galatasaray taraftarının forvetler arasında en çok istediği adam Oliveria idi. Ondan sonraki ise Moriantes. İkiside iyiki olmamış dedirtti sarı kırmızılılara.

Bakalım bu yazının aynısını Milan Baros için ne zaman yazacağım !

jose dedi ki...

Katılmamak elde degıl Bulent abıye..

H. İbrahim Andiç dedi ki...

(bkz:uyuz olunan topçular #3)

Adsız dedi ki...

otro paquete

Mehmet Reşit dedi ki...

(Bkz: elinden çıkaranın bayram ettiği topçular)

Hayatımız Futbol dedi ki...

Milan'da tutunabilse şimdi Kral'dı...

aşkın dedi ki...

Hakikaten de ne meymenetsiz bir tiptir yahu.Neyi başarmış onu da bilsem içim yanmayacak.
Yalnız galiba Zaragoza'nın tuzu kuru.Satmaya niyetli olsalar 10 milyona eyvallah derlerdi.

Adsız dedi ki...

Abi, ameliyat izi pıt diye açılacakmış gibi duruyor. Komple dizi değiştirmişler sanki.

Aceto, bu arada senin diz ne durumda? Epeydir bahsetmedin. Umarım iyidir.

AlpK dedi ki...

Bildigim kadariyla Milan'dan kiralikti gecen sezon ve sene sonunda Zaragoza 10M Euro'luk opsiyonu kullanarak bonservisini aldi (takim da yeni kume dusmus oldugu icin baya sasirtmisti insanlari).

O yuzden Galatasaray'in 10M'dan asagi bir bedelle almasi zaten mumkun degildi..

O parayi eder mi peki? Bence hayatta etmez ama o kadarini da Zaragoza yonetimi dusunsun artik..

Adsız dedi ki...

aimar'ın 8 m euro'ya gittiği bi ortamda bu adam 5 m euro anca eder..şu aimar ı bizim kulüpler alsaydı keşke de yılın transferini konuşsaydık yılın kazığı yerine...

Adsız dedi ki...

bu kadar overrated bır herıf olamaz bırde bu adamı biz alacaktık... Birde çıkıp ne adamlar aldık demiyorlarmı adamı çıldırtıyorlar? aynı parayı nilmarı alarsın hemde yası 24. Türkiyede en akıllı transferleri bjk yapıyor ve bunu bir medya bile yazarı bile yazmadı. Holosko,Bobo,Delgado ve tello. Bu adamların 4ü Türkiye için ekstra,Avrupa maçları içinde iyi düzeyde oyuncular. 3'ününde yaşının genç olması ayriyetten bir avantaj.

Adsız dedi ki...

Oliveira'nın oyun stilinin GS'ye uygun olacağını düşünmüyordum, gelmemesi o açıdan benim açımdan sevindirici oldu. Attığı gollerin %90'ı kontra ataktan. Bu kadar geniş alan bulabilsek zaten ama nerede Türkiye'de o boş alanlar! Galatasaray'a karşı hurra saldırabilecek kaç takım var ki!

Bu arada Türkiye'de en iyi yabancı transferini BJK yapıyorsa Sinan Engin ile Yıldırım Demirören ikilisine büyük bir tebrik lazım. Onların en iyi transferi yaptıklarını söyleyenlere de güzel bir gözlük, böyle bardak altı!

Adsız dedi ki...

@bourboun'un dediği gibi senin bağlar ne durumda başkan

Adsız dedi ki...

@anonymous;

"beşiktaş en iyi yabancı transferini yapan takım ama medya yazmıyor" demişsiniz, verdiğiniz örnekler de holosko, bobo, delgado, tello. hiçbirisi bu sezon alınmayan oyuncular.

bence yıldırım demirören in yabancı transferlerine bakın bir, kimler gelmiş kimler gitmiş takımdan. hele ki sonuncu gordon bombası kadarını bir defa gördüm hayatımda, o da galatasaray'ın jardel karşılığı takasta aldığı horvath, mpenze falan zamanıydı.

yapma gözünü seveyim ya, beşiktaş büyükler arasında en kötü transferleri yapan takım bence, demirören zamanından beri.

oliveira ya gelince, zaragoza da bitirsin kariyerini ve umarım bir daha ne Galatasarayımla ne de başka bir Türk takımıyla adı anılmaz...

Adsız dedi ki...

türkiye'de en akıllı transferi bjk mı yapıyor ? son 4-5 senede gelipte tutunan sadece saydığın o 4 isim var arkadaşım. diğer gelen/giden onlarca oyuncuyuda yazsaydın da daha objektif bir yorum yapmış olurdun.bjk'ın yaptığı bir çok iyi iş olabilir. ama bunların arasında kesinlikle transfer yok. gordon'nun gelişini bir araştır, sonra tartışalım tekrar ...

Adsız dedi ki...

milan baros bunla top diye oynar :p

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar biraz abartmış Baros'u, Oliveira'yı da yerin dibine batırmışlar. Bence burada önyargılı yorumlar yapılmış. Yani 5 senedir düşen bir performans sergileyen Baros'la 3 senedir düşen bir performans sergileyen Oliveira'nın ne farkı var, ben pek çözemedim.
Meira ve Fatih Serkan Kurtuluş gibi gerçekten çok takdir ettiğim transferler yapmış ve bence son senelerin en iyi kadrosunu kurmuş Galatasaray'ın taraftarının Baros'u ve Kewell'ı gözünde büyütmesini pek anlayamıyorum.

yoney dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Son şampiyonlar ligi şampiyonunda iyi ve geniş bir kadro varmış ki adamlar lig ve şl kupasını almışlar. Böyle acayip eleştiri yapmakta hiç sağlıklı değildir. Aksine komiktir.

antti_sumiala dedi ki...

gelmemesi için gereken tüm nedenleri bülent abi yazmış zaten..

-takımı küme düşmüş bir golcünün fiyatı neden artar ki?

-La Liga gol kralının 14 milyon euro olduğu bir borsa

-Serie A tarihinin en büyük bidonlarından biri olarak kayıtlara geçti.

-La Liga'dan pek taliplisi çıkmadı.

bunlara rağmen 22 milyon euroluk bir fiyat.. dayak yememiş olmalı zaragoza başkanı.. iyi oldu gelmemesi.. baros beklentileri karşılayacaktır bence .. kariyerli bir oyuncu ve uygun fiyata alınmış.. daha ne olsun..