7 Eylül 2008

Barcelona Forveti

Adebayor, Arshavin, Benzema, Drogba... Barcelona'ya transfer döneminde yakıştırılan, adları manşetlerden düşmeyen forvetler. Hepsi takımlarında kaldılar. İspanyol basını 2 yılda giden hücumcuları listeleyip şu soruyu soruyor: "Yeni forvet nerede?" Ronaldinho, Dos Santos, Ezquerro, Giuly ve Saviola. Bu 2 yıl içinde gelen tek isim ise Henry. Transferde 90 milyon euro harcadılar ve hücum hattına transfer yapmadılar. Eldeki kadroda Henry, Bojan, Messi ve Eto'o var. Eto'o nun sakatlandığı dönemlerde girdikleri krizleri hatırlayınca yukarıdaki soru daha anlamlı oluyor elbette. Son 10 yılda ilk kez forvet almadan transferi kapattılar. Guardiola'nın elbette ki bir bildiği vardır...

33 yorum:

Turiaf dedi ki...

http://papaboubadiop.blogspot.com/2008/08/yeni-transfer.html

AAAA dedi ki...

Eldeki kadroda Henry, Bojan, Messi ve Eto'o var. diyosun abi daha ne olsun.

transfer yapmak içn de transfer yapılmaz ki. drogba olsaydı bu sefer eto'o kadroda kalmazdı bence. sadece eto'o nun performansına kaldıysa işler kötü tabi ki. yine de la liga için atletico madrid, real madrid ve barcelona'nın bana göre neredeyse eşit şansı var.
hatta şampiyonluk totosunu oynarsam

real (%40), barça (%35) ve atletico madrid ise (%25) derim.

Hayatımız Futbol dedi ki...

messide sürekli sakatlanıyor
etoo sakatlandımı zaten göçerler
henry dengesiz
bojan tecrübesiz,her kulvarı götüremiyor
bence guardiolanın bir bildiği değil,istediklerinin alınamaması var ortada

aşkın dedi ki...

Adebayor gelirse kepazelikte son perde de böylece tamamlanır.
Uçuık görünebilir ama sanki Berbatov Barça'ya daha uygundu.

a.c. sedef dedi ki...

benim anlamadığım bu henry'yi niye hala tek forvet oynatmadıkları.

devletli dedi ki...

sadece henry, bojan, messi ve eto'o var... yahu daha ne olsun?

Adsız dedi ki...

messi etoo henry yeter. daha ne olsun ki. gidenlerden hangisi sürekli oynadı geçen sene??
ronnie, dos santos, ezquerro, giuly, saviola ??

hiçbiri.

ama birsürü kulvarda guardiola rotasyonda sorun yaşayabilir

Adsız dedi ki...

Bir futbol takımının 23-24 kişilik kadrosunda her an oynayabilecek 4 forvetin olması yeterince iyidir.. 3 kaleci, 4 stoper, 2 sağ bek, 2 sol bek, 4 forvet.. Kalanı da orta saha ve kanat adamları oldu mu 24 kişilik kadro işte..

Bir de Gudjohnsen var tabi.. 5 tane belli bir kalibrenin üstünde adam.. Kağıt üzerinde gayet iyi kadrosu var Barca'nın..

Adsız dedi ki...

4-3-3 ün son 3lüsü için rotasyonda bir sene icin 6 oyuncu yeterli olur diye dusunuyorum.3lünün solunda henry,hleb,iniesta oynayabiliyor.sagında messi,pedro,hleb oynayabiliyor.centre forward dedigimiz bolgede eto'o henry bojan gudjohnsen oynayabiliyor.

Görüldüğü gibi guardiolanın kadrosunda eksik yok fakat bir banko oynuyacak sol acık olsaydı tam bir takım olunabilirdi.bu sistemde denge biraz messiye kayıyor.olsun 2005 te de denge sola kayıyordu zaten.

alt + 168 dedi ki...

sayılan forvetler içerisinde resimde hucum transferi olarak gösterilen gudjohnsen yazılmamış (ki barca:'da daha ortasahaya yakın bi görev aldığını biliyorum ama) bi de bu senenin transferi hleb bence listedeki pek çok kişiden daha ok hucum özelliğine sahip. luis garcia, ludovic guily, simao, gudjohnsen bunlar hücumcu sayılıyorlarsa hleb'in de sayılabileceği kanaatindeyim.

böyle düşününce barca taktiğini ileri için henry ve eto'o, sağ ve sol için de messi, bojan, hleb, gudjohnsen hatta gerekirse iniesta gibi zengin bir hucum kadrosu çıkıyor..

Adsız dedi ki...

Adamlar doymuyor yahu.!

jose dedi ki...

bu takvıyesız kadroda Pep hala Etooyuda gondermeyı dusunuyordu sezon basında

cankalender dedi ki...

Eldeki kadroda Henry, Bojan, Messi ve Eto'o var.

Ben de buna takıldım diğer arkadaşlar gibi. Abi daha ne olsun :)))

Adsız dedi ki...

3 forvetle oynayan takıma 4 forvet az tabi ki.bi de gudjohnsen vardı noldu ona yav?

Adsız dedi ki...

yuh be son 10 senede gelip giden adamlara bak yaa, kim ne derse desin bu takimin 98deki forvet kadrosu bile iyiymis ama is yapmamis o ayri mesela :) zendeni 20067de felan hala kullaniyordu liverpool ise bak ya da quaresma luis garcia felan coktan varmis giuly varmis larsson efsanesi varmis saviolalar felan isin gercegi bu takimdan ayrilan da pek bir yere yar olamamis. canlar roni icinmi caliyor

Adsız dedi ki...

Kadroda bir Sabri yok =) Onu da alsalarda biz de kurtulsak =)

Adsız dedi ki...

Çok problem olacagını sanmıyorum. Orta saha saglam oldugu için bunlardan tekini bile oynatsa olur çok sakatlık problemi yaşanırsa. Kaldı ki bi arkadaşın da belirttigi gibi mesela bi Drogba gelse Henry ve Eto'dan biri kesin giderdi diye düşünüyorum...

Adsız dedi ki...

Uçta Etoo ,sağda Messi,solda Henry şeklinde bir forvet kurgusu izleriz muhtemelen.

Henry Arsenal'de çoğu zaman sola yakın oynamıştı,kanata yakın biraz daha serbest oynadığında performansı artıyor.Böylece daha uca çıkan Etoo'nun verimide artacaktır.Bir taşla iki kuş.

Bojan ve Gudjohnsen bu üç isme yedek olacak potansiyeldeler zaten.Forvette bir sorun yok bana kalırsa.

ornitrin dedi ki...

" Eldeki kadroda Henry, Bojan, Messi ve Eto'o var. "

Niye bu cümleye takıldığınızı anlayamadım. Doğru bunlar var, peki bir DROGBA var mı ortada? Yok. Eto'o'yu biliyoruz hepimiz, aklımızın bir kenarında Eto'o ile nereye kadar sorusu yok mu? Bence postta değinilen nokta, Barcelona için gayet önemli, Guardiola'nın planı da.

La liga şampiyonluğu için yapılan oylamada Real'a oy verenler biraz kuşkulandı sanırım, özellikle bu postta Galatasaray için yazılan çizilen transferlerin gerçekleşmesi sonucunda, Bülent Bey yazıyorsa, Barcelona da Drogba gibi bir forvet alırsa, Real'in şampiyonluğu zora girer diye (:

Adsız dedi ki...

Drogba,Adebayor gelse Eto'o kulübe de fal mı bakıcaktı?Bu tür büyük bir ismin gelmesi demek Eto'o nun ayrılması demekti ki forvet sayısında mevcut değişiklik olmayacaktı.Sadece rotasyon için 'Yedekte olsam Barcelona da yedeğim ' diyebilecek bir forvetkanat adamına ihtiyaç vardı.O da alınmadı.



Messi mutlaka sakatlanıcaktır.1-2 ay mutlaka her sezon minimum sakatlanıyor.O kadar çalıma girsek bizim ayaklarımız koptuydu şimdiye.

Eto'o sorunlu.Bana maymun dediler oynamıcam verin topumu gideyim tadında bir adam.

Henry form tutarsa sezonun yıldızı olucak ama o da bir türlü kendini bulamadı.Hleb i kesemeyecektir.İdeal kadro şöyle olur bence.


Valdes/D.Alves,Puyol,Milito,Abidal
Xavi,İniesta,Keita/Hleb,Eto'o,Messi



Bir de şu Marquez gitsin artık takımdan.Adam Barça nın oyuncusu değil işte zorlamanın alemi yok.

H. İbrahim Andiç dedi ki...

orta 3'lü belli. keita-iniesta-xavi
forvette kimi kesecek pep ?

kontenjan 3 , elde var 6+1 , eto'o, henry, messi, hleb, bojan, gudjohnsen, bonus olarak iniesta'da sol ileri oynayabilir. Bu durumda geriye toure geçebilir.

Adsız dedi ki...

Eto'o futbol kariyeri sonrasının tribünlerine oynayan ucuz karakterli bir fırsatçı. Irkçılık meselelerini kaşıyarak kendine yeni bir pozisyon açmaya çalıştı beceremedi , bırakırım La Liga'yı dedi onu da yemeyince maçası futbolla alakası azaldı . Barcelona sempatizanları onu bu sene pek hesaba katmasınlar bence. Aslına bakılırsa alsınlar rezervlerinden 2 delikanlı oynasınlar özellikle iç saha maçlarında bizim burası gibi Barca'nında isimsiz rakipleri resmen doğranıyor. Bir iki gol pozisyonlu özetlerde göremediğiniz öyle filimler dönüyorki son 3 sezondur Nou Camp'da inanılır gibi değil. Yani İspanyol Federasyonu onları zaten +1 forvetle oynatıyor. Futbol etiği ile ilgili çok laf edilen bu sitede Türkcell Süper Liginin 1. haftasında Denizlinin , 2. Haftasında da İstanbul BB 'nin resmen boğazlanması konusunda doğru düzgün laf edilmiyor olmasına da azıcık kırgınım.

Adsız dedi ki...

yahu bazen yorumlara anlam vermekte cok gucluk cekiyorum.

drogba ne zamandan beri etoo dan daha buyuk bir futbolcu oldu.ben 10 senedir etoo yu izliyorum.arka arkaya afrikada yılın futbolcusu ispanyada gol kralı.şampiyonlukların mimarlarından.son 2 sezondur formsuz, yıldızların arasından messi nin arkasından yine en yararlı olanı.

drogbaya gelirsek son 3 sezondur bu adam cok ust duzey oynuyor.premier de gol krallıgı benim bildigim kadarıyla yok.ve etoo dan yaslı 31 yasında sanırım.

su an drogba etoo dan daha kıymetli daha formda evet.fakat barçanın normal sistemine dunya uzerinde formda bir etoo dan daha cok uyan bir forvet yoktur.benim de iddiam bu.

henry ye gelince,su adı gecen adamlara pabucu ters giydirebilecek bir adam fakat oyle bir formsuz ki oda 2 senedir yokları oynuyor.

barçanın kadrosu yine kagıt ustunde en iyi 3 kadrodan biri fakat herkesin hemfikir oldugu nokta su ki barça da bir tek iniesta ve messi oynuyor 2 senedir.

Adsız dedi ki...

eto'o > drogba
(sorunsuz yıldız olmaz ki..)
.
Dean Ashton ; Eto'o,Messi gibi yıldızların sakatlıkla boğuşacağı,
Henry'nin formsuzluk devresine gireceği aralıklarda hem klubede mızmızlanmayacak ve de bu taktikte sert deplasmanlarda en ileriye koyduğun zaman da çatır çatır oynayabilecak bir adam.. Barça forveti fiziki anlamda biraz cılız bence sorun bu..
.
İki seneye kadar Berbatov'dan daha iyi olacağını düşünüyorum..

aksilaz dedi ki...

kluivert-saciola ikilisini asla unutamam.tarihin en basarılı ikilileri arasına girer.

Adsız dedi ki...

Eidur Gudjohnsen var bir de kendisi sevdigim oyunculardandir

Unknown dedi ki...

belki henry direk forvet kendini bulur..

Adsız dedi ki...

Dean Ashton yorumuna yarıldım. Kendisi Eto, Messi kadar kırılgan bir adamdır. Yeteneğine yorum bile yapmıyorum, fizik itibariyle İngiltere milli takımının en çok ihtiyacı olan forvet tipiyken seçilmemesinden(Ki Heskey bile seçiliyor) anlamak lazım birşeyler.

Scatterbrain dedi ki...

elinizde Henry gibi bir adam var ise O'nun daha evelki başarılı olduğu takımın taktiğine bir göz atacaksın!

bence Barca dünyanın en büyük birkaç forvetinden birine sahip.Henry.bunu değerlendirmeleri lazım.ayrıca sene başında Etoo neden istenmeyen adam oldu anlamış değilim.

a.c. sedef dedi ki...

eto'o hikaye arkadaşlar.bir maçta 3 gol atar bir maçta top ayağına değmez.hiç hleb demeyin hleb'in sürati çok düştü.oyun kurucu gibi kalıyor kenarda.sola arshavin'i alıp sağa messi'yi ortaya henry'yi koyup la liga'yı darmaduman ederlerdi.solda bojan çok tecrübesiz kalıyor.

aşkın dedi ki...

Anıl
Arshavin'i hatırlatma.Onu almazlar, gider Adebayor'un peşine düşerler.Bunun sorumlusu Beguiristain mıdır Cruyff mudur bilmem ama her kimse kabusu olurum!

Adsız dedi ki...

Bir bildiği olduğunu sanmam. Olsa anlardık gibime geliyor:))

Dabenti dedi ki...

Gudjohnsen nasıl unutulur? 2 sezondur pek takip edemedim Barça'yı evde NTV'yi izleyemediğimden dolayı. Henry ile Gudjohnsen ikilisini bir deneseler iyi olabilir, ikisi de İngiliz ligindeki oyun stiline yatkın olduğundan birbirlerinin performansını da yükseltebilirler.

Keşke Baros yerine Gudjohnsen gelseydi Galatasaray'a, en azından ben en başından beri o transferi beklemiştim :) Kewell gibi cuk otururdu gibime geliyor. Lincoln'le de o kısa ve hızlı paslaşmaları yapabilecek bir oyuncu. Nasip diyorum ama Gudjohnsen'i bir kez daha adam akıllı 11'de oynadığı bir takımda izlemeyi özlediğimi de belirtiyorum.