10 Eylül 2008

Hakiki Ronaldo

Ronaldo deyince insanların aklına artık ilk Cristiano Ronaldo geliyor. O sahnedeyken Portekizli'yi adıyla da yazmak gerekiyordu. Bu kaçıncı sakatlık, bu kaçıncı geri dönüş. Golcülüğü kadar azmine de hayranım bu adamın. "Saldığı" fotoğraflar dolanıyordu yaz boyu dünya medyasında. İşbaşı yapmış Brezilya plajlarında.

47 yorum:

Adsız dedi ki...

izlediğim en iyi 3 oyuncudan biri.
ayrıca en iyi izlediğim forvet.

Adsız dedi ki...

Ben bir Besiktas li olarak (elimizde BObo Holosko Nobre Batuhan varken bile)bu adami isterim .Hani bir laf vardir"Sergen orta sahaya bir sandalye bir masa at,arada kalk 5 dakika yeter" diye oyle birsey.Bu adamin geninde var gol atmak,sahada durusu yeter.Ben gs nin yerinde olsam devre arasi icin simdiden baslarim gorusmelere

Adsız dedi ki...

Nunca entiendo por qué ULTRAS SUR odiado Ronaldo. porque de raul-ronaldo argumento? quizás. pero esto es absurdo.

Me gusta raul, sino también el amor Ronaldo.

para una nueva era los galacticos, necesitamos Fabregas, villa y c.ronaldo

tahir durten dedi ki...

en iyi golcu yakistirmalarina sonuna kdr katiliyorum. rocky balboa gibi antrenman yapiyor allahsiz plajlarda...

revenant dedi ki...

Her zaman demisimdir saglam bi Ronaldo duyanın en iyi forvetidir.Sahalara geri donse de cumle alem forvet izlese...

charonst dedi ki...

dünyanın gelmiş gelecek en iyi futbolcusu. cok hızlı , cok ıyı drıblıngı olan, cok zekı, cok yeteneklı, cok bıtırıcı, ıkı ayagını da kullanan, cok klas... bır ınsanın gol atması ıcın gereken tum yetenekler. neymıs pele kardesım pele su zamanda ronaldo nun kıcını bıle temızleyemezdı. maradona onun kadar bıtırıcı olamıcagı ıcın ronaldo bır adım onde . ayrıca gelecekte de onu gecemezler dıyorum cunku olabılecek en son lımıt Ronaldo oldugu ıcın en cok ona yaklasırlar. kısaca 5 dklık bı vıdeo bıle onun nasıl bı oyuncu oldugunu gosterır. kımısı onun kılolu yaslı fln oldugunu soyluyor. ama o komple bırı oldugu ıcın kosmasına bıle gerek yok . ne kadar yzsam bos aslında onu ızleyın yeter > No 9

Adsız dedi ki...

23 yaşımdayım kendimi bildim bileli futbol izlerim ve benim için izlediğim en büyük oyuncu Ronaldo'dur.
Fransa 98, Kore Japonya 2002 dünya kupalarındaki unutulmaz oyunu, Barcelona'da, Inter'de, Madrid'de ulaştığı korkunç gol sayıları, Barcelona'nın ilk yarı 3-0 gerideyken ikinci yarıda Atletico'yu 5-4 yendiği maçtaki futbolu, Inter'de aylarca süren sakatlıktan sonraki ilk maçında Lazio karşısında oyuna girdiklten hemen sonra tekrar dizinden sakatlanmasıyla bitti bu adam yorumlarına inat tekrar dirilişiyle her zaman bu oyunun kralı olarak kalacaktır.

jose dedi ki...

No.9

Başka söze gerek yok sanırım.

Adsız dedi ki...

her nerede olursa olsun ronaldo nun olduğu her maçı izlerim. sahalardan uzak olduğundan beri bir şeyler eksik belki de 80 li yılların ortasında doğmuş ronaldoyu idol yapmış bi çok çocuğun dilediği gibi ronaldo bir an önce dönsün futbola televizyonlar şenlensin.

devletli dedi ki...

hayır ronaldo değil bu, rocky balboa, apollo creed'le beraber büstiyerle sahilde koştuğu sahne. sergio ramos'u da william wallace benzettim, bana ilişmeyin bugün.

oguzmania dedi ki...

Kim ne derse desin, ne kadar tombul olursa olsun izlediğim en iyi oyuncu (94'ten bu yana) umarım bir şekilde de olsa sahalara döner.

Adsız dedi ki...

hala güçlü,ikinci resimde adamı sürüklüyor neredeyse...

Adsız dedi ki...

98-99 eğitim öğretim sezonunun başında okulumuza Almanya'dan 5-6 gurbetçi öğrenci kayıt olmuştu.İçlerinden birini hemen çembere alıp sorgulamaya başladık.Ad soyad lokasyon bilgilerinden sonra muhabbet futbola geldi,
_Tatilde neredeydin ?
--Ne diyor siz ?, England işte.
-Futbol oynar mısın ?
-- Ooo Ronaldo Ronaldo.

Gökçe dedi ki...

Aceto'ya katilmiyorum, tum gercek futbolsever icin Ronaldo tektir. Portekizli olan hayati boyunca uzun yazilmak zorunda kalacak...

Saygilar...

Adsız dedi ki...

acı yok!acı yoookkkkk!!!kaplanın gözlerini arıyor sanki.idman yapıyor ama mesai dolsun diyeymiş gibi bir hali var:)

L dedi ki...

peki ahali, sizce tekrar "dönme" olasılığı ne kadar?
umarım bu olur, çünkü aceto usta'nın dediği gibi artık "ronaldo" denildiğinde portekizli çirkef velet akla geliyor. bu değişmeli. en azından ronaldo'nun hakkı biraz daha verilmeli.

Adsız dedi ki...

ronaldo ile kontak kurmalıyım. yukarıdan bakınca ayaklarını göbek yüzünden göremez haldeydi ronaldo en son görüntülendiğinde. 32 ya$ından sonra yeniden futbola dönmek için bu hırs, bu azim.. muhte$em!

Adsız dedi ki...

2 ay once göbekli fotoları yayınlanmıştı :) dönse keşke desek de cok zor görünüyor bu saatten sonra. bazen tahlik gerekiyor. şu anda talih olsaydı biraz.

pele
maradona
ronaldo

olurdu.

Adsız dedi ki...

ben bişey anlamadım.
ramon demiş ki "ultras sur neden ronaldodan nefret eder anlamıyorum. raul ronaldo kavgası mı" belki ama çok absürd (saçma)

raulu sevrim ama ronaldoyu da severim.

sonrasını tam anlamadım da transfer istiyo galiba.

şimdi raul-ronaldo kavgası nedir. oltras sur ne alaka.. var mı böyle bişey yoksa bizi mi kekliyor. yoksa ben mi yanlış anladım. bilen varsa cevaplasın lütfen. tşk

Adsız dedi ki...

Ronaldo isminin bendeki anlamı bu adam. Ötekinin başına C koysunlar

Adsız dedi ki...

Sheva'nın Milan'da o harika performans gösterdiği yıllarda, "ikisini bir tutar, şu adamları yan yana koysalar da gözümüz gönlümüz bayram etse" derdim. Ama Sheva'yı ne kadar seversem seveyim, her sakatlıktan sonra hiçbirşey olmamış gibi yeniden büyük bir takımda, büyük bir maceraya atılan ve hayran bırakan bu adamı tekrar tekrar görünce onun Sheva'dan çok daha üstün olduğunu kabul etmek zorunda kaldım.

Ronaldinho'nun "Küçük Ronaldo" anlamına geldiği söyleniyor işte, bu yeter de artar bana arkadaş. Pele kimdir nedir bilmem, Maradona'nın bir dünya kupasında /94 olabilir) korner bayrağının orada dizinde 3-4 sektirdiğini bilirim sadece, benim için idol dedin mi Hagi vardır, Zidane vardır, Ronaldo vardır. Başkasını tanımam.

Adsız dedi ki...

Ronaldo diyince akla Luis Nazario da Lima Ronaldo gelir. Böyle bir bitiricilik böyle bir gol koklama yeteneği kimsede yok. Günümüzün yıldız golcülerine bakıyorum ne Torres, ne Eto ne Drogba onun gibi bir tekniğe sahip değil olamazlar da. Gittiği her yerde her takımda başarılı oldu bence. Yaşadığı sakatlıklar kesinlikle çoğu sporda kariyer bitirir. Ama o geri dönmesini bildi. Sakatlıklardan sonra eskisi gibi ciddiye alınmadı ama o hep bi şekilde gol atmanın yolunu buldu. Efsane umarım 1-2 yıl daha oynar. Ronaldo diyince en azından bizim kuşağımız hep bu dombiliyi hatırlayacak:)

Dabenti dedi ki...

@charonst

Türk insanı olarak galiba birisini överken başkasını yermeden duramıyoruz. Ronaldo şöyle iyi böyle iyi, Pele rezalet Maradona hiç! Böyle bir mantık yok, karşılaştırdığın kişilere bunları söyleyebilmek için futbolu bilmemek gerekiyor!

Ronaldo hakkında birşeyler söylemem gerekirse, kendisini sevmem. Kişiliğini de sevmem. Para için Barça'daki müthiş seneden sonra gidişini de sevmedim, Figo kadar olmasa da Ronaldo'ya karşı da bir antipatim var. Ayrıca gol vuruşu şöyle iyi böyle iyi deniyor. Galiba Romario'ya yetişememiş Ronaldo'yu izleyenler. Romario'nun gol vuruşları üstüne ben tanımam kimseyi son 20 senede, kimse kusura bakmasın. Topla adam geçişinde de Romario ile yarışırlar. Ama gücü ve hızı muhtemeşem-di. -di'li geçmiş zaman da yaklaşık 6-7 sene öncesine tekabül ediyor ki kendisi o hızı ve gücü en fazla 4-5 sene kullanabildi. Eğer Ronaldo bu kadar büyük övgüleri hak ediyorsa, Sergen'in de heykelini dikmeliyiz. En yetenekli olmaktan daha önemli birşey varsa, yeteneklerini sonuna kadar en uzun süre ile kullanabilmektir.

Bir küçük tespit. Ne zaman İspanya'da kalsa başarıyı yakaladı, ne zaman İtalya'ya gitse kendisini sakatladı.

Adsız dedi ki...

@aceto

arka fona da bi "eye of the tiger" koysaydın tam olurmus.

bu arada "saldigı" derken? kendi cekip mi yollamıs? kadrajın dısında bikin hatunlar falan, kosuyorum yagı yapmıs olmasın :)

Adsız dedi ki...

ronaldo ile konuştum, haberler iyi:))

Adsız dedi ki...

şu adamın yaptığı antremanı bizim memlekette yapan birisi var mıdır ya acaba?

ilk resimde duruşu koşması inter günlerine benziyor, değişmemiş r9

rocky misin, bruce lee misin yürü beahh ronaldo ::)

ibret al neco.

*çok dağınık oldu, madde gibi ya..

ix dedi ki...

Ötesi yoktur. 9 numara başka kimsenin sırtına yakışmaz.

Yasemin Yıldırım dedi ki...

Oh be sonunda... Yaz boyu ronaldo'yu göbeğini yaymış plajda otururken görmekten bıkmıştım. Yeniden çalışmaya başlaması güzel olmuş.

Adsız dedi ki...

ya bu ramon 1-1 dediydi gene bilecek galiba. hadi çocuklar.

Adsız dedi ki...

evet aceto baba şöyle güzel bir belçika maçı analizi bekliyoruz.
her zamankinden olsun:)

Adsız dedi ki...

Çıplak gözle Maradona'yı izleyen biri olarak herhangi bir futbolcunun Maradona'yla kıyaslanmasını aklım almıyor..

Adsız dedi ki...

R9 yaptığı antremanın saglamlık anlamını anlatmaya gerekmiyor. O iple çekme; NEFES,KASLANDIRMA VE GÜÇ antremanın kralıdır. Ben çimde yapardım kcımından ter gelirdi herhalde kumda yaparken iki ciger aynı anda yanıyordur. Bana görede ronaldo tektir. Bir romario birde Ronaldo. Birden çıkıp takarlardı gölü... EEEE o zmn hep beraber Jardeli analım..

Adsız dedi ki...

hadi be usta yaz şu maçı. işe gideceğiz yarın

Cenky dedi ki...

Yavaş yavaş başlar bizim medya Türkiye'ye getirmeye, türlü türlü forma giydirmeye. Ne zaman kurtuluruz üretememekten ve ne zaman başlarız değer yaratmaya forvet hattında?

Ha tamam gelse iyi olur da kedi mi ki bu adam dokuz canlı, o da bildiğimiz bir insan. Dünyanın herhangi bir yerinde, herhangi bir liginde bir dengesize belki de bir psikopata denk gelirse, bu yaştan sonra nasıl dönerki yeniden? Onu sigortalayacak sigortacı bulunur mu?

Adsız dedi ki...

C.Ronaldo daha kaç yaşında...
Ronaldo o yaşlardayken c.ronaldo gibi 5 tane ederdi bence.. arkadaşında dediği gibi sahaya sandalye atsa arada kalkıp oynasa yine yeter ..dünyanın en iyi 2-3 forvetinden biri bence

ornitrin dedi ki...

Massey Ferguson traktörleri geldi fotoğrafları görünce, gerçi sadece Ferguson desen Sir ünvanlı olan geliyor, hayat garip işte.

Adsız dedi ki...

yemi$im istikrarini. bu adamin psv, barca, inter, madrid'deki maclarini izlemek hayatimda futbol adina ya$adigim en buyuk guzelliklerdi.

benzer zevki maradona'da almi$tim, biraz romario'da almi$tim, biraz messi'de aliyorum, biraz shevchenko-rebrov ikilisinde aliyordum. bu kadar i$te. bitti liste.

budur. daha iyisi sanmiyorum gelsin kolay kolay. inter'e uefa'yi aldirdigi sene moskova'da buz ustunde ruslarin belini kirdigi, dorder be$er maymun ettigi buz balesini izleyin. yere saglam basma, hiz, ceviklik, $ut gucu, $ut isabeti, fundamental, dripling, denge, iki ayak koordinasyonu nedir gorun.

daha ayagina top gelirken kalbim kut kut atardi bu adamin. bana benzer zevki birisi ya$atana kadar en buyuk o dur.

matiasemilio dedi ki...

hadi be aslanım yaparsın..özledik be seni..

Haldun dedi ki...

Bir nesil Rocky IV'le büyüdü; bu onun resmidir.

Adsız dedi ki...

Tüm Zamanların En İyisi.

Adsız dedi ki...

sakatlanmasa ne pele kalırdı ne başka bişey..ronaldinho da anca ronaldo'nun çükü olarak kalırdı:)
sakatlıklar bi futbolcuyu böyle bitirdi işte..

Adsız dedi ki...

bende büyük hayranıyım kendisinin harbi "limitlerde" gezinen bir adamdı. 2-3 sezon daha bi takımda izleyebilmeyi diliyorum. ronaldo, zidane gibi adamların anlamı büyük benim için. gelmiş geçmiş en büyük futbolcu oylamasına katılsam uzun uzun düşünür sonuçta gene maradona ya veririm oyumu tek tanrı olacaksa ona yakışıyor bu rol ama çok tanrılı bir din olan futbolda benim tanrılarımda bu adamlardır. hagi'ler baggio'lar vs. ronaldo skills bambaşkadır ama george weah ta başkadır benim için.. kısacası birilerini büyütürken birilerini küçültmenin hiç gereği yok gerçekten. sıralama elbet yaparız kendi kıstaslarımıza göre ama bir numara ne kadar tanrıysa alt alta sıralananlar da o kadar yaşayan efsanedir. aceto ustadan bir isteğimde, kısacık bile olsa bir luis figo mesajıdır. kariyerinde başarısızlıklar düşüşler olsa bile sırf canları yandı diye bir kesimin sık sık çamur attığı gerçek bir efsaneye iç dökelim biraz..

Adsız dedi ki...

il fenomeno

delgado dedi ki...

şahsi düşüncem:

Ronaldo = Luiz Nazario de Lima

öbürü isterse 10 şampiyonlar ligi kazandırsın, farketmez..

çünkü bazı oyuncular gerçekten "özeldir"

Major dedi ki...

gercek ronaldo brezilyalıdır, portekizde 7 numarada figodur..

Adsız dedi ki...

Müzikle beraber çok iyi gidiyor, özellikle Valencia' ya attığı golü çok beğendim.Kesinlikle hakiki ronaldo...

http://video.google.com/videoplay?docid=-4506085155667669772&ei=k3LJSNK2NYeuiALB1KDBAg&q=ronaldo+site%3Avideo.google.com

Adsız dedi ki...

Buradaki insanlar futbolun futbol olduğu zamanı yaşadılar. R9 bir taneydi.