11 Nisan 2008

İngilizler Seyrederken

Premier Lig tarihinde sahaya çıkan 11 yabancı futbolcu Gianluca Vialli'nin Chelsea'sine ait. 9 Aralık 1999'da Southampton (2-1) maçında sahaya çıkan 11: Goey, Petrescu, Thome, Leboeuf, Babayaro, Ferrer, Deschamps, Poyet, Di Matteo, Ambrosetti, Flo
Chelsea'nin rekorunu kıran ise Arsene Wenger'in Arsenal'i. 14 Şubat 2005'de Crystal Palace maçında (5-1) yedek kulübesi dahil tam kadro yabancılarla sahaya çıktı Arsenal: Lehmann, Lauren, Toure, Cygan, Clichy, Pires (Fabregas), Vieira, Edu (Flamini), Reyes, Bergkamp (van Persie), Henry. Yedek: Almunia, Senderos.

8 yorum:

Sebastian Bach dedi ki...

Bizde hala yabancı sınırıyla vakit harcayalım.

Adsız dedi ki...

Yabanci da kime yabanci ? Baska milli takimlarda oynayanlar yabanci sayilmali, sayiyoruz, ama bu yabancı sayısına UEFA, FIFA ya da yerel federasyon izin vermiyor zaten, karar politik, ve AB mahkeme karari, adama yabanci diyemiyorsun hukuken, dolayisiyla Hollandalilari, Fransizlari, Ispanyollari, Italyanlari vs. duselim bu listelerden.
Aci ama gercek, Fener yonetimi de dezenformasyon yapiyor elalem 20 yabanciyla oynuyor diye ama bizim kabahatimiz AB uyesi olmamamiz. Dolayisiyla adamlar istese bile bu anlamda bir sinir koyamiyor ki, ellerinde degil. Ancak Non-EU sinirliyorlar, ki o konuda en rahat ulke biziz.

Adsız dedi ki...

Aceto abi peki senin düşüncelerin neler?Yabancı sınırlaması kalkmalımı yoksa devam etmelimi?Hangisi milli takıma zarar verir.Yabancı sınırlaması kalkarsa Türkiye ligi güney amerikalı,afrikalı cenneti olmazmı.Semih yedek santrafor olarak bile şans bulabilirmi.Gökhan gönül sağ bekte oynayabilirmiydi.

dchetin dedi ki...

İbrahim öncesi Çelsi'nin tadı da başkadır hani.

simon t. dedi ki...

ilginç bir nokta, arsene wenger'in kulübün o kadar zenginliğine rağmen yıldız almama ısrarı. 3 yıl önceki kadrodan 7'si sahadaydı bu hafta içinde. yaşlılar ve büyük isimler gitmiş, genç ve kendi yetiştirmekte olduklarını bırakmış.

Ortega dedi ki...

İngiltere'deki yabancı uygulamasının en iyisi olduğunu düşünüyorum. Biz de buna paralel bir şey yapabilirsek; hem yabancı sınırlamasına karşı olan kulüpler istediğini alır, hem de memleket kaliteli topçu görmüş olur. Elbette ki EPL'de olduğu gibi Dünyanın en iyi topçuları bünyesinde barındıran bir lig kıvamına gelemeyiz ama vasatın üstünde yabancıların ülkeye geleceği kesin.

Beercholic dedi ki...

aynen ortega'nın dediği gibi...

Capitcao grande dedi ki...

Bizdeki sınır kalksaydı , bu sene belkide Fenerbahçe Cl'yi alırdı , ama kalkarsa yine alır