9 Nisan 2008

Dün Gece

Fenerbahçe 11'i tahmin ettiğim gibiydi. Zico, Kayseri maçının 2. yarısında biraz da maçı çevirebilmek adına işaret etmişti bunu. Demek ki kafasında Londra'da ilk yarı golü yeriz vardı. Ertem Şener bunu hep yapıyor. Bir futbol maçına şehitlerin selamını getirmek ne demektir? Canım sıkılıyor bu şovenizmden. Fenerbahçe defansı mükemmel oynadı, Maldonado'nun kapasitesi işte bu kadar. Bu basit oynuyor yorumlarından bugüne kadar nemalanmıştı ama takke düştü kel göründü diyeceğim adam at kuyruklu. Deivid, Avrupa'nın hiçbir takımında bu kadar taktik serbestlik içinde oynayamaz. Halı sahada rakip kale önünde bekleyen göbekli abi kontenjanından sahada. Ne kanadı umrunda, ne boşalttığı alan. Coca Cola Kazım attığı golün etkisiyle onbirde yer buldu ama arkasındaki Gökhan'ı o da öksüz bıraktı. Aurelio'nun bir standartı var, ne eksik ne fazla işte. Gol vuruşu için asist alamayan santrforun -Semih- neyini eleştireceksin? Alex, Makelele prangasından yine kurtulamadı. Kendi sahasından top çıkartan bunu da yan pas olarak kullanan Alex'den hayır gelmezdi elbet. Chelsea, bütün sezon bu kupada İngilizlerin yaptığı en iyi şeyi yaptı. Defans. Bu tura kadar İngiliz takımları kalelerinde 0.5 gol ortalamasıyla gelmişlerdi çeyrek finale. Bu ortalamayı ancak iki İngiliz'in maçı bozdu işte (Liverpool-Arsenal). Dakika 78'di. Chelsea'nin kaleye attığı şut 8. Fenerbahçe'nin 0. Sonrasında Gökhan ve Kazım ile iki kez yoklayabildiler. 3. kaleci için ziyadesiyle iyi bir performanstı Hilario'nun ki. Zico ilk değişikliği Kazım-Uğur ile yapsa; ardından Kezman-Semih'e dönmek için Maldonado'yu çıkarsa bence daha makul olurdu. Can Arat şanslı çocuk.Taraftarın tur+bilet 1000 euro verip izlediği maçı ilk sıradan bedava seyrediyor. İlhan Parlak da ondan farklı değil. Drogba'nın bileğinde kırmızı ip. Kabalacı olmuş arkadaş. Malouda gibi bir adamın kenarda beklediği, Fransız milli takım santfronunun kenarda sadece ısındığı bir takımdan bahsediyoruz. 3. kez Chelsea-Liverpool eşleşmesi var gelecek programda ve sanki kızıl Moskova yekten kırmızı olacak final gününde...

28 yorum:

kutay dedi ki...

eminim hilario oyuna girdiğinde bütün takım kaleye gelecek ilk şutta hata yapacağını, gol yemese bile güven verecek bir kurtarış yapamayacağını düşünmüştür. ama chelsea bize şut attırmadı ya şut... 81 gökhan, 82 kazım. okadar... hani bazen maçlarda atak olgunlaşmadan şut atan adama takım arkadasları isyan eder, çoğunlukla da spikerler "erken davrandı" der. öyle bir takım düşünün ki, ona atak olgunlaşmadan şut bile atamıyorsunuz. chelsea çok iyi kapattı savunmayı ve bence bu seviyedeyseniz eğer, yedeğiniz ali bilgin olmamalı. en "bilinen" forvetiniz kezman olmamalı. 87'ye kadar tur içinde kaldık, inanılmaz bir sezondu bizim için. teşekkürler fenerbahçe...

kutay dedi ki...

bu arada "maldonado'nun kapasitesi işte bu kadar" demek için bence erken.. 2 ay tatil yap, fenere gel, 10 gün sonra sakatlan, 2 hafta daha idman yapmadan ve ligdeki çerez maçlarda oyuna sonradan girip, lampard-ballack-makelele bloğu karşısına çık. çok kolay değil bu, önümüzdeki sezon daha net görürüz bence.

Pads dedi ki...

O fransiz milli takiminin forveti fenerbahce'deyken de kenarda isinirdi pek cok macta. Ayrica bugunku yorumlari okuyorum da ben baska bir maci mi izledim emin olamiyorum. Iki takimin teknik direktorleri de cok yanlis isler yapti, bu yuzden de kisir bir mac ortaya cikti. Hadi Grant'in backgroundu belli, ama zamaninda haksiz yere Zico'yu elestirenler simdi eli guclendigi icin haksiz yere ovuyorlar bunu gormus olduk.

Adsız dedi ki...

Bence bu maç Lugano'nun juveye kapağı attığı maç olur.
Peder beyle maçı izlerken son 5 dakikaya girerken okkalı bi küfür savurdu "Ulan bu adama maç anlattırıyolar, Emre Tilev anlatsa maçı daha iyiydi" dedi. Vah vah dedim ben de içimden, haklı adam çünkü. Al Kazım! Vur Kazım! Neden vurmadın Deivid! böyle maç mı anlatılır yahu!

aşkın dedi ki...

Bence elenme hayırlı oldu, bu kadar eksik bir takım fantastik farklı yenilmeyecek olsa da Liverpool karşısına çıkmamalıydı.Ki ilk maçta Chelsea yerine çılgın putperest bir Liverpool olduğunu düşünün neler olurdu.Uzağa gitmeye gerek yok; Grant eşleşme boyunca daha çok fiziğiyle ön plana çıkan (ve bu sayede fiziği güçlü Lugano için uygun bir rakip olan)Drogba yerine Anelka veya Shevchenkoyu tercih etse iş daha ilk maçta bitebilirdi (ki Grantin neden bu kadar eleştiri aldığı sırf bu tercihle bile anlaşılıyor.)
Bütün bunlara rağmen seneye kadro korunup iyi bir forvet (Zigiç Migiç nebilim) ve Luganonun yanına iyi bir defans alınırsa başarı tekrarlanabilir.Maldonadoda Fener kazık yemiştir nokta.
Gelelim diğer maça:
"Ultra fantastik takım"
"Birinin IQ su rakibe bedel"
"Jonglörlük de yapabiliyorlar"
Hani nooldu? Ligde de kayıp?
Tabi onlara sorsan Ali eksikti Veli eksikti, e hani fantastik takımdı?
Artık Arsenal sayıklayıp başımızı şişrenlerden kurtulduk hele şükür.

roupertOne dedi ki...

Doğan medya grubunun bir ayıbıdır, İlker Yasin'in spor müdürü olarak orada görev yapması.
Geçmişi çok daha kısa olan NTV'den neler ne spikerler çıktı da, yıllardır şu şampiyonlar ligini anlatacak birini çıkaramadılar Güntekin Onay'dan başka tabi ki.
Kendi evinde 1.5 gol pozisyonu üretmiş bir Fenerbahçe'nin orada daha fazla üretmesini beklemek de bir türk gazetecileri hayaliydi ve gerçekleşmedi.

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

Can Arat'ın yanında bir hatun vardı bence mac yerine kızı kesmiştir.Sahada pek birşey yoktu zira.

3.kez karşı karşıya gelecek iki takım bu sefer yine yeni yeniden Liverpool turu geçip MuFC'nin rakibi olacak finalde.

http://www.goal.com/tr/Articolo.aspx?ContenutoId=651887

Arsenal'in Anfield'a ölüm sessizliği getirdiği ikinci golde Walcott'ın insan üstü performansını ve spikerin Altılı Ganyanın son ayagını anlatır tarzındakı ses tonunu mutlaka ızleyın.
İşte Şampiyonlar Ligi bu..

dinazor dedi ki...

Görünen odur ki önümüzdeki seneler eğer yarı finaller yine hedefleniyor ise öncelikle orta saha oyuncularını mevcutların bir-iki gömlek üzerinden oluşturmak gerekecek. Bu kadro ile ancak gruplardan çıkmak yolunda mücadele verilir. Ötesi şans işi. Dünkü maçta Maldonado yerine ilk geldiği senedeki Appiah (hatta 3 hafta öncesinin Selçuk'una bile razıydım) sahada olsa daha farklı bir sonuç olabilirdi. Tabi "olsa" ile bu iş olmuyor. Doğru transferler lazım. Lazım ama TR de o seviyede bir tek M.Topuz var alınacak. Yada parayı verip doğru dürüst yabancı almak lazım. Bu söylediklerime Alex'de dahil. Alex TR içinde çok büyük futbolcu. Avrupa'da ise kafasına iyi bir adam dikildiği zaman (bakınız Makalele, Cambiasso) kolaylıkla bitirilen birisi. Alex grup maçlarında bir miktar rahat kalınca oynadı ama o oyun orada kaldı. Avrupada üst seviyede iş yapmak için kafasına dikilen adamı hiç değilse maçta 3-4 defa yere devirip devam edebilmek ve doğru hamleyi yapabilmek gerekiyor. Aurello @Aceto nun dediği gibi sınırlı bir yetenek. Deivid her ne kadar takımın buraya kadar gelmesindeki en büyük etkenlerden birisi olsada dün akşamki oyunu takım için çok lükstü. 2 şut çekmek için fırsat kollarken orta sahanın defans yükünü bu kadar eksiltmeye hakkı yoktu.

Fazla uzatmadan özetlersek bu kadro ile seneye gruptan çıkmak için (ligi ilk 2 de bitirdiğimizi varsayıyorum) mücadelemizi veririz. Fazlasını beklemeyelim.

Her şeye rağmen yiğidin hakkını yemeyelim. Teşekkürler Fenerbahçe. Yıllar sonra nisan ayında Avrupada bir türk takımı vardı en azından..

Adsız dedi ki...

Ertem Şener, dün maçı anlatırken taraf olmayı her zamanki gibi abarttı. Alex'in bile faul olmadığını kabul ettiği bir pozisyonda ilker yasinle beraber faul çığırtkanlığı yaptılar ve bunun gibi nicesi... Fenrebahçeli biri olarak beni bile çok rahatsız etti bu sunum... YETER artık.. Bizi bu adamalra mahkum etmeyin

@pi dedi ki...

Eger yedek klubenizde Fabregas, Xavi veya bu kalitede bir adam oturmuyorsa bu takımda Maldonada 11de oynar. Onu kesip Selcuk veya Denizi oynatmak isteyeniniz varsa bişey diyemem.

tknycl dedi ki...

yarı finalde favori olmayan chelsea-barcelonanın oynayacağı finalin daha zevkli geçebileceğini düşünüyorum..tabi işin içinde messi olursa..
aceto'nun dediği gibi şampiyonlar ligi theme eşliğinde rafa'nın kırmızı suratını görmekten sıkıldım..bu arada arsenal gerçekten çok güzel oynadı ama adaletine kym futbol!...ah eduardo vah eduardo diyoruz o kadar..

p.s.:schalke ile roma mucizeyi gerçekleştirirse de bu yorumun bana kapak olmasından memnuniyet duyacağım.

Adsız dedi ki...

Arsenal'in 2. golünde Denilson'un akıllara ziyan asisti herşeyden güzeldi.

Adsız dedi ki...

Bu senelik bu kadar ,seneye en az bunun tekrarını diliyoruz
.Maldonado'ya bu kadar çabuk çemkirmeyelim lütfen , Deivid için de ilk geldiği sene " wtf? " diyenler vardı.Selamlar hörmetler!

Adsız dedi ki...

Maldonado için çok erken yorum yapılıyor.Lugano,Edu hatta Alex bile uzun bi süre uyum sorunu yaşadı.Zaman ilerledikçe fizik olarak Avrupa futboluna alışacaktır.Evet basit futbol oynuyor,riske girmiyor,rakibe baskı kurmuyor ama bunda oynadağı mevkide Marco dışında baskılı oynayan kimse yok.İlerde Appiah gelirse yada başka bir defansif orta saha oyuncusu verimliliği artacaktır.Üçlü orta saha düzeninde Marco-Appiah-Maldonado günümüz koşullarında oldukça güçlü bir orta saha üçlüsüdür.Ben açıkcası bu sezon olmasa bile gelecek sezonlarda Maldonado'nun çok daha faydalı olacağına inanıyorum.

dr feelgood dedi ki...

benim anlamadığım şu, tüm medya "chelsea çok kötüydü nasıl yenemedik harikaydı fener" falan diyor. allah aşkına ilk şutunu 80. dakikada atan bir takım nasıl iyi oynar ? chelsea 80 dakika domine etti maçı. fenerbahçe'nin doğru düzgün atağı yoktu. ama tutturmuşlar "bu kadar kötü bir chelsea bu kadar kötü bir chelsea..." demek ki futbol yorumcuları hayatlarında hiç chelsea maçı izlememiş. benim bildiğim chelsea her maç böyle oynuyor.

Astro dedi ki...

Bu blogda tazeyim, Aceto'nun G.S'li oldugunu dusunuyorum, sanıyorum.
Bugün 2 blogu favorilerimden aptal saptal ve asiri tarafli yorumları yuzunden sildim. (Drogbayı yermis amcalar fenere hattrick yapmadi diye!)

Aceto'nun yorumunu bekledim. Ve bugun beni en cok tatmin eden yorum analizlerden biri oldu.

İyi bir Fenerbahceli olarak tebrik ederim..

del piero dedi ki...

öncelikle fenerbahçeyi tüm sezon boyunca sergilediği mücadeleden dolayı tebrik ediyorum ve umarım seneye daha iyisini yaparız.
maldonado iyi bir görüntü serigilemiyor doğru fakat acele karar vermeye gerek yok, önümüzdeki sene kalitesi ortay çıkacaktır yada takke düşüp kel görünecektir...beklemekten başka yapacak bişey yok, he diyince adam gönderilmiyor çünkü!!!
fizik olarak üstün bir takım olan chelsea ye zaten 10dakkada bir pozisyon bulamazsınız, bence kısıtlı kadroya bu futbol gayet başarılıydı..gazetelerin yazdığı harika fener lafıda minimki mücadeleye söylenen bi laftır...90 dakika boyunca tur şansını kovaladığımız için başarılı bir maç çıkartmıştır fenerbahçe..
seneye tabiki takviye şart özellikle fiziği kuvvetli adamlar alınırsa bu seneki başarı tekrarlanabilir..
defans göbeği bence gayet iyi,beklerin kendini geliştirmesi son derece önemli ve kesinlikle bir forvet şart...
herkes semih ilkonbir oynamasından yanaydı ve gördükki semih güzel bir 60. dakka değişikliğidir,daha fazlası olamaz!!!!
sonuç olarak türk futbolcu yetiştiremediğimiz sürece şampiyonlar ligi hayalden öteye gitmez...en iyi jenerasyon olan galatasaray döneminde uefayı alabildiysek, şampiyonlar ligi için çok daha iyi bir jenerasyon yakalamk lazımki, milli takımdan anlışalacağı gibi bu ışık pek yok ülkemizde...
kısaca ligimize geri döndük bakalım neler olacak:)

Beercholic dedi ki...

sadece ve sadece teşekkürler Fenerbahçe..

Tolga Şener dedi ki...

Öncelikle Fenerbahçemize teşekkür ediyorum, bu turuda geçebilirdi ama gerçek şu ki geçseydi şansının yardımı ile geçecekti bence, çünkü daha avrupanın 1. sınıf takımlarıyla mücadele edebilecek ölçünün 1 basamak altındayız, ama Fenerbahçe bu yolda ilerliyor ve önümüzdeki yıllarda adındanda daha çok bahsettirecek Avrupada, kolay değil Şampiyonlar Ligi... 2000 yılında Galatasaray UEFA kupasını aldığında Şampiyonlar Liginden elenerek UEFA ya katılmıştı hemde evinde Chelsea ye 0-5 yenilerek...
Önemli olan her sene üstüne birşeyler koyarak devam etmek Fenerbahçe nin gidişatı bu şekilde her geçen gün üstüne bir şeyler katarak devam ediyor, Aziz yıldırım söylediğinde herkes kızmıştı ama asıl mesajı anlamamışlardı belkide anlamak istememişlerdi evet Galatasaray kupayı şansıyla almıştı ama bu şans kelimesi yanlış anlaşılmamalı tabii ki iyi futbol, kaliteli futbol, mücadele ve ruh vardı ona kimsenin söyleyecek lafı yok ama Galatasaray gerekli kurumsallaşmayı gerçekleştirmeden elindeki Türk oyuncuların inanılmaz performansıyla oralara geldi ve sonra hızla aşağıya indi neden çünkü o oyuncular bir bir gitmeye başladılar ve yerine yeni oyuncu alabilecek durumları yoktu, işte anlaşılması gereken kritik nokta bu eğer gerekli yapılanma sağlanmış olsaydı ne Trömsö olurdu nede Leverkursen den 5 yenirdi...
Saygılar.

Ortega dedi ki...

Hilario kaleye gectikten sonra dakikalarca sut cekme firsati bulamadik..Bulamadik diyorum, zira Chelsea muthis bir alan paylasimiyla oynadi. Ozellikle ilk macta surpriz bir vurusla galibiyeti getiren Deivid'e hic bos alan birakmadilar. Alex ise aynen yazidaki gibi kurtulamadi prangadan. Aurelio zorlayamadi..Bir tek Kazim'in sutu vardi. Olsa super olurdu ama tek denemeyle basari ulasma olasiligi da hayli dusuk tabii. Diger karambol pozisyonunda da Hilario guzel bir refleksle topu cikardi. Omer Urundul'un deyimiyle "Futbol Tanrilari yanimizda" degildi..Gercegi soylemek gerekirse ceyrek finale kadar bizimle olduklari da soylenemezdi aslinda.

Bu arada, muthis bir mac analizi okumus olduk.Tesekkurler.

tknycl dedi ki...

Hasan said: "Bu blogda tazeyim, Aceto'nun G.S'li oldugunu dusunuyorum, sanıyorum."

akşam akşam hiç güleceğim yoktu...

L dedi ki...

@jay jay

hocam o walcott'tu yav. denilson oyuna bile girmedi. bunu da okumazsın büyük ihtimal ya neyse, biz görevimizi yapalım.

Adsız dedi ki...

Kimsenin bahsetmedigi ama benim gozume batan birsey bizim oyuncularin yavasligiydi. Yavas demeyelim de, atak degillerdi. Hani o kadar patlama antremani yapiliyordu (galiba teknik ismi bu, hani bellerine lastik baglayip kas guclendirme antremani).

Yani, bizim oyuncularin ivmesi cok eksik kaldi Chelsea'ninkilerden... ayrica Kalou da cok iyi oynadi, o da ayri konu.

Basabas mucadele ettik gibi gozuktu ama kale onunde cok etkili olamadik. Biraz daha hizli, biraz daha ivmeli olabilseydik...

tabi bunlari Deivid'den, Alex'den bekelemek cok zor. Takimda iyi ivemelenebilen bir Ugur var, bir de Gokhan sanki.

orkun dedi ki...

Sonuçta iki maça baktığınız zaman iki takımdan turu geçmeyi hakeden Chelsea'ydi zaten. Biz bir punduna getirme peşindeydik ve görüldü ki gayet de olabilir bir şeymiş.

Gelecek sene için; öncelikle ilk iki sıradan birisini alıp CL'i garantilemek lazım, herhalde beceririz. Bu sefer ön elemeden korkmuyorum haliyle, seribaşıyız. CL'e katılacak diğer takım da seribaşı olmanın kıymetini net bir şekilde görecek bence.

Forvete sağlam transfer şart, Aziz Yıldırım da işaretlerini verdi zaten, heyecanla bekliyoruz. Maldonado için, ben de en azından gelecek seneki performansını beklemek taraftarıyım. Yurtiçi transferde Mehmet Topuz oldu oldu, olmadı gerisine hiç bakmamak lazım. Yurtdışı durumları da federasyonun gelecek son kararına göre olası en iyi şekilde yapılır.

Sonuç olarak; çok teşekkürler çocuklar, teknik kadro, yönetim!

mavibenim dedi ki...

elbetteki chelsea daha iyi oynadı, eee bırakın da oynasınlar zaten.. biz alex'in hucum yönü, aurelio'nun savunma yönü ile övünüyor ve diğer yönlerinin eksik kaldığından bahsediyoruz, ama adamlara bakıyorsun, ballack, lampard, kolou ve essien hücümda alex kadar yaratacı ve becerikli, savunmada aurelio kadar dirençli ve inatçı olabiliyorlar, fark da buradan kaynaklanıyor zaten..

dün böyle bir rakam vermediler, ama ilk maçta enteresan bir rakam vardı.. maçın 60. dakikasına yakın bi oyuncu değişikliği yapılırken takımların en çok koşan ilk 3 futbolcusunu verdiler:

Fenerbahçe:
aurelio 5200 m
2. futbolcu: 4900 m
3. futbolcu: 4800 m

(isimleri hatırlamıyorum şimdi, değerler de yaklaşık değerler)

chelsea:
ballack: 5450 m
lampard: 5250 m
3. futbolcu: 5200 m

yani adamların ilk 3'ü, bizim her yere koşmasıyla övündüğümüz aurelio'dan çok daha fazla koşmuş..

aynı şey ikinci maç için de geçerliydi, maça baktığında adamlar sahada 13 kişi zannedersin.. manyak gibi pres yapıyorlar..

chelsae'li futbolcuların top tekniğine ve oyun anlayışına baktığımızda elbetteki bizden üstün idiler.. zaten o yüzden her biri en az 30-40 milyon Euro'luk adamlar..

seneye transfer yapılsın tamam ama var mı 100 milyon Euro'nuz bir ballack, bir terry, bir essien almak için.. yok!! o zaman çeyrek final başarıdır..

Adsız dedi ki...

Can Arat 3 büyükler dışında hatta bu sezonki Beşiktaş'ta ilk 11 de oynayabilir. Ama çok koyu Fenerbahçeli. Takımdan göndermek istediklerinde ağlamış. Konya'ya kiralık gitse kariyeri için iyi olabilirdi belki Konyaspor için de iyi olurdu. Geçen sezon A milli takımda bu sezon ise Fenerbahçe'de ilk 11 de oynadı ama gelecek sezon yedek kulübesini bile zor görecek gibi.

Adsız dedi ki...

Bu maçta ortaya çıkan tek gerçek şu tamam kabul mücadele güzel ama takımlar arasındaki kalite farkı böyle gün gibi ortadaydı.Baksanıza çok aşama kaydeden süperlig ve milli takımın gözbebeği gökhan gönül ün ne hale geldiğine adım attırmadılar ,kalou essien cayır cayır kombinasyonlarla darmadagın ettiler o kanadı,kazım ın sucu yok mu tabiki var ama genel anlamda kalite farkı ortaya apaçık çıktı.mücadelei ile kazanılabilrdi olmadı...

ne desem boş dedi ki...

Mevcut koşullarda hak ettiği yere kadar geldi Fenerbahçe, içerdeki Chelsea galibiyetinin bu sezonun bonusu olduğunu düşünüyorum.

Geçen yıl ve bu sene yaşanan süreç olgun bir yolculuğun onurlu ve haddini bilen başlangıç adımları olmalı. Yönetimin sorumluluğu ise her geçen gün artıyor.

Saracoğlu'nda 6+1 Şampiyonlar ligi zaferi yaşatan tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.