31 Ocak 2008

Yok Böyle Bir Gol

Kaledeki adam dünkü çocuk değil. David James. Portsmouth formasıyla 500. maçına çıkmış Old Trafford'da. Cristiano Ronaldo frikikte topun başında. James kaleyi ortalamıyor bile, Ronaldo ayağının üstüyle yakın 90'a çakıyor. Ölü Yaprak Vuruşu (Folha Seca) diyorlar buna. Bir Juninho'yu bilirim böyle ayağının üstüyle vuran. Alpay, Aston Villa'da David James'i tokatın gözüne vermişti. Şimdi beraber oynasalar tekme tokat girişirdi galiba. Daha bahara gelmedik, Ronaldo toplamda 27 gole ulaştı. Ligde attığı gol sayısı 19. Muhteşem frikiği izlemek isteyen böyle buyursun... Hani Ercan Taner anlatsa bu maçı; "yok böyle bir gol" derdi.

8 yorum:

orkun dedi ki...

İnanılmaz bir şey ya! Kardeşim, ayağının üstüyle vurduğun top nasıl öyle bir falso alır?

Alper Öcal dedi ki...

Çok değişik bir frikik stili var. Yani öyle bir vuruyor ki top kendi ekseninde dönmese bile havada küçük bir S çiziyor, savruluyor adeta.

PES oyununda böyle atılan frikiklerde, hadi lan bug bu derdik. Değilmiş...

Flying Dutchman dedi ki...

Bu golde en çok hoşuma giden şey United'lı oyuncuların sevinme şekilleri. Normal bir frikik golüne sevinir gibi değiller, onlar da vuruş tekniğinin harika oluşunun farkında, hareketleri çok belli ediyor.

muzoz dedi ki...

insan değil bu adam gittikçe geliştiriyor kendini ilerde nolucak merak ediyorum tek bildiğim man. utd. baska yerde harcanacak olduğu bu yazda bizim gruba dustu portekiz ile artık ne olur bilemem

Astro dedi ki...

Ayagini hayatinda bir kez olsun lastik topa bile degdirmis olan anlar... Yok insan isi degil yok boyle bir vurus.. Aman diyim..

Adsız dedi ki...

Bence bizim Hagi'nin de vuruş tekniği bu çok benzerdi. Karabük'e attı bir frikik golü vardı. mesafe olarak bununla alakasız ama vuruş tekniği aynı. ayrıca orta yapmak için de çok kullanırdı bu tekniği.

son saniye hatırlaması: Hagi bu vuruşları hareketli toplarla da bol bol yapardı. hem de yüksek başarı yüzdesiyle. Bilboa'ya attığı gol, bursa'ya (sanırım 2. senesinde) bursa'da 40 metreden attığ gol vuruşa örnektir nazarımda.

sambalici dedi ki...

Herhalde son zamanların avrupada en çok gol atan ortasaha oyuncusu oldu şimdiden kendisi. Robert Pires vardı arsenal'deyken, ronaldinho'nun da fena olmayan rakamları var 13-14 gibi sanırım, messi bu sene fena atmadı, van der vaart'ın hollanda'da gol kralı olduğunu (veya 2.) olduğunu hatırlıyorum. Ama hiç biri bu sayılara ulaşamamıştı sanırım. Blog'da değinilmişti bu konuya daha önce ama daha geniş bir inceleme yapılsa (bizden alex'li misal) güzel olur bence.

Adsız dedi ki...

ntvspor.com'da premier lig özetlerinin videoları yayınlanıyor, biliyorsunuzdur. Orada izledim bu golü, gözlerime inanamadım, başa aldım bir daha izledim, bir daha, bir daha ve bir daha... galiba en az 20 kez falan izledim.. hasta etti beni..