29 Ocak 2008

Referansı Sağlam

Didier Deschamps hala Juventus'un başında olsa; bence ne bu transfer olurdu ne de Liverpool 11 milyon euro gibi güzel bir rakamı kasasına koyardı. Sakatlıklar yüzünden defansı kör topal kalan Juve, Sissoko için 11 milyon euro ödedi Liverpool'a. Transferin kilidi de Ranieri. Juventus'un hocası Valencia döneminde beraber çalıştığı öğrencisine kefil olunca, İtalyanlara da bu dünya parayı ödemek düştü.

3 yorum:

Erkin Soydaş dedi ki...

sezon sonunu beklese bu kadar para bayılır mıydı juve acaba? tamam çok ihtiyacı var şimdi böyle bir oyuncuya fakat ederi bence bu değil sissoko'nun. çok daha az paraya kapatmalıydı bu transferi juve.

Adsız dedi ki...

Ankara'da oynanan Genclerbirligi-Valencia macinda butun maraton tarafindan takdir edilen ama her topu almasindan mutevellit ciddi sekilde kufur yemesiyle ve Mehmet Topuz'a inat Dalsim bacaklaiyla hafizamda yer eden bir futbolcuydu Sissoko. Liverpool'a gitmesi sasirtmamisti zira belliydi iyi bir oyuncu oldugu. Ama tabi ki 11milyon Euro biraz fazla onun icin. Liverpool'un 2005 yazinda Sissoko'yu 8 milyon Euro'ya aldigini dusunursek 2.5 sene icinde %14'luk bir Return on Investment anlamina gelir bu ki gayet iyi bir yatirim olarak adlandirilabilir. Tabi bu oyuncu 2.5 senede cok fazla bisey katamadi Liverpool'a ama aldigi parayi az cok haketti varsayabiliriz. Turkiye'de masallah bu RoI olayinda voleyi vuran genelde Genclerbirligi ve Gaziantepspor oluyor. Bir de ozellikle Balic ve Okocha transferlerinde Fenerbahce.

clandestino dedi ki...

juve bu sene transfere de tam manasıyla b*ka bastı.Moggi olsa üstünden atladırdı.