28 Ocak 2008

Dennis Wise

Ak sakallı, nur yüzlü dede Ken Bates 2 kulüp batırdı. Chelsea ve Leeds United. Birini Abramovich kurtardı; diğeri için 2000'lı yılların takımı diyorlardı. Şimdi İngiltere'de 3. ligde. Leeds United'ın hazin sonu çok uzun bir hikayedir. Kısa olan teknik direktörünün istifası. Ada'nın büyük manyaklarından Denis Wise çalıştırıyordu Leeds'i,bıraktı görevi. Kevin Keegan gel Newcastle'da yardımcım ol deyince koşa koşa gitmiş Dennis Wise. Leeds-Newcastle demişken oyuncunun kariyeriyle bağlantılı bir pas atayım Jonathan Woodgate'e. Real Madrid'de patlayan-sakatlık- Woodgate, M. Brough'da idare ediyordu. Artık Tottenham forması giyecek.

4 yorum:

Onur Erdem dedi ki...

Leeds'i aslen batiran Peter Ridsdale. Ken Bates tabuta son civileri cakan kisi oldu. FourFourTwo'nun 18. sayisinda orjinal edisyondan bununla ilgili cok detayli bir konu cevirmistik. Bir kulubun nasil batirilacagi konusunda yuksek lisans tezi olabilecek kadar saglam bir yaziydi.

Adsız dedi ki...

Wise'nin ilk milli maçı sanırım izmir'de türk milli takımına karşıydı. Rıdvan'ın ingiliz defansını birbirine çarptırdığı maçın tek golünü atmıştı hatta yanılmıyorsam. sonra 1-2 kere daha çağrıldı ama öyle aman aman bir ingiliz milli takım futbolcusu olamadı hiçbir zaman diye anımsıyorum.

kaç yaşına geldik böyle ya...

nukem dedi ki...

dennis wise pek keegan in istemesiyle degil de, chris mort`un teklifiyle geldi newcastle a. gorevi de tam olarak yardimcilik olmayacak sanirim, olayin teknik kisminda degilde "direktorluk" kisminda gorevli olacak gibi.

SkyCaptain dedi ki...

FM'de Leeds ile güzel kariyer yapılır o zaman... :)