27 Ocak 2008

Barusso İçin Boş Konuşanlar

Resmiyet kazanmamış bir transfer için bunu tartışmak ne kadar doğru bilmiyorum ama "herşeyi bilenler" yine araştırmadan futbolseveri yanıltmaya devam ediyorlar. Dün bir spor programında yorumcu Ahmet Barusso'nun Galatasaray'a transfer olması halinde UEFA maçlarında oynayamayacağını söylemiş( seyretmedim, arkadaşımın notudur); bu sabah Akşam gazetesinde okudum; sadece ligde kalan 12 maçta oynar, UEFA'da oynayamaz notu düşülmüş haberde. UEFA'nın kurallar kitapçığına bakmayı akıl edemeyenler esmeye devam etsinler; ben ilgili kuralı not düşeyim buraya. Barusso, Roma ile Şampiyonlar Ligi'nde oynadı, UEFA Kupası'nda oynayabilir:
17.17 For all matches from the start of the round of 32, a club may register a maximum of three new eligible players for the remaining matches in the current competition. Such registration must be completed by 1 February 2008 at the latest. This deadline cannot be extended.
17.18 One player from the above quota of three who has played UEFA club competition matches for another competing club in the current season may exceptionally be registered provided that the player has not been fielded:
− in the same competition for another club,
− for another club that is currently in the same competition. Furthermore, if the player’s new club is playing in the UEFA Cup, his former club must not have played in the UEFA Cup at any point in the current season.
Bir notum da hayatlarında Barusso'nun tek maçını seyretmemişlerin spor sayfalarında Wikipedia'dan apart "yorumlarla" (His powerful, physical and technical style of play has been compared to other Ghana-born players. In particular a more technical Desailly, a physical Muntari and a powerful Michael Essien) oyuncu hakkında görüş belirtmeleri. Bu kadar mı zor bu ülkede Serie B yayınlanmıyor, biz bu adamı hiç seyretmedik demek kardeşim.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

bu seneyi bilmiyorum ama geçen sezon eurosport 2 serie b maçlarını veriyordu.

Ængin dedi ki...

diyemezler, her şeyi bildiklerini iddia ettikleri için kazanıyorlar. ayrıca serie b yi bırak şampiyonlar ligi ya da serie a bile izlemeden konuşuyorlar.

Adsız dedi ki...

yazı barbaro olmuş :)

bir de bu barusso roma'ya ne kadara gitti?

Olympian dedi ki...

3,5 milyon euro

Adsız dedi ki...

onun için gerçekten teknik yorum yapamayız. Serie B yayınlansa bile kim onu o gözle özellikle izlemiştir ki?
burada önemli olan onun özgeçmişi.

olurolur dedi ki...

CM 2001-02 yi oynayan herkes bilir bu oyuncunun uefa'da oynayabileceğini . İnşallah iyi bir oyuncudur . İletişim çağında işimiz inşallah'a kaldı . Millet 3 sene izleyip oyuncu alırken