29 Ocak 2008

Kallon

İtalya'nın kuzeyi-güneyi her tarafını dolaştı bu adam. Bologna, Genoa, Caglierai, Vicenza ve Inter. Ronaldo'nun müzmin sakatlığı olmasa Inter'de zor forma yüzü görürdü ama o yıllarda kadroda ne İbra var ne Crespo. Martins atlıyor zıplıyordu San Siro'da. Olmadı, doping yapayım dedi, yakalandı, 8 ay ceza yedi. Inter'i Milanlıların diline düşürdü. San Siro'da "Dopo 15 anni finalmente qualcosa di positivo: Kallon" (15 yıl sonra pozitif birşey: Kallon) pankartı asıldı tribüne. Monaco'ya satıldı. Suudi Arabistan'a, Al-Hilal'a gittiğinde kıtaya geri dönebileceğine ihtimal vermiyordum. Kallon kısmetli adam. AEK sezon sonuna kadar kiraladı onu. Biten birkaç transferi daha not düşeyim. Samuel Kuffour Ajax'da. Tamudo sakatlanınca Espanyol, Ewerthon'u kadrosuna kattı. Gallardo'nun PSG macerası bitti. Yeni adresi Washington. Mellberg, gelecek sezon için Juventus'a imzayı attı.

7 yorum:

MY dedi ki...

hey gidinin kallon'u.. eskiden galatasaray'ın her sezonki transfer bombası olurdu.. bi süredir sesi çıkmıyordu arabistan'da olduğu içinmiş.. komşuya geldiyse bi dahaki transfer döneminde ismini duymamız mümkündür

aşkın dedi ki...

Ayrıca Sinan Engin de göya transfer edecekti.O değil de Hakan'ın İnter'e gittiği sezonun başları şöyle bir yorum vardı Talay Erker - Hayri Hiçler karışımı birinden:
''Hakan Kallon'la Adriano'yu cebinden çıkartır''

Adsız dedi ki...

D.C. United, Juan Sebastian Veron'un peşinden koşmuştu kadroya katmak için. Veron olmayınca 1 gömlek aşağısını alalım demişler herhalde ki Gallardo'yu katmışlar kadroya. İlginç bir not Gallardo, MLS takımının bu ay içerisinde kdaroya kattığı 5. Güney Amerikalı. Perulu kaleci Jose Carvallo, Kolombiyalı defasn oyuncusu Gonzalo Martinez, Arjantinli defans oyuncusu Gonzalo Peralta ve bir başka Arjantinli Franco Niell, Gallardo'ya arkadaşlık edecekler Birleik Devletler'in başkentinde..

Detharmonic dedi ki...

Profesyonellikten midir? Kabiliyetsilikten midir?

İki soruyu birden düşününce aklıma gelen bazı isimlerden biri de Kallon'dur. O kadar ülke o kadar takım gezmek..

Adsız dedi ki...

O pankarti Interliler kendilerine actilar diye hatirliyorum ben.

revenant dedi ki...

Pankarttaki 15 rakamına takıldım ben de.15 sene once bisi mi olmustu yoksa olesine mi yazmıslar 15 i?

Adsız dedi ki...

Transfer demişken adı bir ara Beşiktaş ile birlikte anılan Kongo asıllı Portekizli forvet Makakula 3milyon 500 bin avroya Benfica yolunu tuttu. Beşiktaş'ın 5 milyon avro+ 2 topçu karşılığı Holosko'yu aldığını düşünürsek daha gitmemiz< gerek çok yol var...