19 Mart 2014

5 X Chelsea-Galatasaray


1-GEÇEN sezon Drogba ve Sneijder takviyesi yapan Aslan, bu sezon 9 transfer yapmasına rağmen sonbahardaki G.Saray gibiydi. Şampiyonlar Ligi tecrübesi olmayan tek yeni isim Alex Telles ve Türkiye'de 6 yabancıya takılan Eboue'nin performansına şaşırmamak lazım.

2-MOURİNHO'NUN geçen sezon Real Madrid'i 3-0'la İstanbul'a gelmiş ve burada doğrusu işi biraz sermişti. Portekizli bu kez işi ciddiye aldı. 1-1'in rövanşında Mancini'nin maçtan önceki yemek teklifine verdiği ters cevap bile dün Chelsea'nin performansının ne olacağının işaretiydi. Belki klişedir ama deplasmanda golü erken yerseniz sancağı düşürürsünüz. G.Saray bir savunma sanaatkarı olan Mourinho'nun takımına karşı geri düşünce Melo haricinde inanmayan 10 adamla maça devam etti. Sarıkırmızı adına sahanın en iyisi tribündeki taraftardı.

3- WILLIAN, Ramires ve Lampard'lı orta saha karşısında sadece Melo ile savaşamazsınız. Selçuk son iki sezonda maestro gibi oynadı ancak bu sezon G.Saraylılar'ın yaka silktiği Mustafa Sarp rolüne büründüğünden ve Yekta gibi rakip kovalamaktan başka bir işe yaramayan bir orta sahayla Londra'da Chelsea'ye kafa tutamazsınız. Bu oyun artık orta sahada kazanılıyor. Forvetine top atamayan takım kaderiyle baş başa kalır.

4-KURADA Chelsea çıktığından beri İngiliz medyası Drogba romantizmiyle tüm Avrupa'yı iyi uyuttu. Dün maçın ilk yarısında kaleye bin dünya uzak mesafeden attığı frikikle Drogba bu vıcık vıcık romantizme asistini yapmış oldu. Şampiyonlar Ligi'nde son 8'e giden 90 dakika mıydı yoksa Drogba'nın jübilesi miydi bunu da izleyenlere bırakmak lazım.

5-KARABÜK maçından sonra "Drogba neden çıktı, Sneijder doğru yerde oynamıyor" diyen Aysal başkan seçildiğinde "Ben futboldan anlamam" demişti. O, iki yılda futbolu öğrendi ama Mancini 30 yıllık bilgisini bir günde unutmuş gibiydi. Başarının primle gelmeyeceğini Karabük'te anlamayanlar Londra'da ne bekliyordu ki! Seremonide elini yüreğine koymak güzel de önemli olan sahaya yansıtabilmek.

2 yorum:

ideal 11 dedi ki...

sahada 11 kişi değildi galatasaray.8 e 11 oynandı maç sanki.haliyle böyle enteresan bir karşılaşma izledik.şu oyunu takımlardan biri eksik kalınca izliyoruz genelde futbolda.snejder-burak-drogba üçü birden sahada olunca çelsiye karşı eksik sahaya çıkıyorsun hocam.çelside torres var ama mourinho tek forvet etoo ile oynuyor.mancini bide deplasmanda 3 forvet ile oynuyor neredeyse.

günümüz futbolunun değişmez dizilişi 4-4-1-1. günümüz futbolu koşmayan sadece 1 oyuncuyu kaldırabilir ilk 11 de.o oyuncuda genelde OM olur.

hayalimdeki 11 ide yazayım bari:) gelecek sezon için.

muslera

veysel-semih-chedju-telles

adembüyük-melo-colman-sercankaya

sneider

bobo

günümüz futbolunda kanat açıklarından biri kanatforvet diğeri ise kanat 10 numara oluyor genelde.onunçün kanat forvete adem büyükü koydum.kanat 10 numaraya sercan kaya yı.formda ve fit bobo çok etkili bir forvet aslında.sırtı dönükte oynayabiliyor.colman zaten bence en iyi CM lerden biri türkiyede.

ideal 11 dedi ki...

hocam ayrıca bu çelsi elenmeyecek bir takım değildi bence.doğru dizilişle doğru oyunu oynayabilirdi galatasaray.bu maçlar için koşmanın pres yapmanın alan daraltmanın önemi yükseliyor.bunlar özel maçlar hocam.sanırım galatasarayda mancini defteri kapanmıştır büyük ihtimal.memlekete lucescu gibi teknik adam daha gelmedi bence.mancini çelsi deplasmanına 3 kişi eksik çıkıyor.riske edilecek bir durumda yok aslında.yani oyun 0-0 gittiğinde 1 gol atarak tur atlıyorsun.bana bu 11 çok enteresan geldi.