16 Eylül 2012

Efsane

Kim efsane, kim değil?
Bunu öğrenmek için tribünlerin tepesine değil;
çocukların odalarına asılan posterleri sayacaksın!

8 yorum:

Adsız dedi ki...

27 yaşındayım alex 2. sezonundan beri posteri odamın duvarında asılıdır...alex'e efsanemi denir artık ne denir bilmen ama o posterin değil yerine yanına bile bir başka poster ilişemeyecek ne bugün nede başka bi gün...

Del Piero dedi ki...

Doğduğum günden beri maçları takip ediyorum :)) Hagi çok canımızı yakmış olmasına rağmen futbolu bırakınca üzülmüştüm, bir dönem daha bitti demiştim. Alex geldi benzer duyguyu o yaşattı bu kez. Hem saha içi performansı hem saha dışı duruşuyla efsane oldu benim için. Geldiğinde lisedeydim şimdi çoluk çocuğa karıştık, efsane değil de ne :)

Adsız dedi ki...

Harika bir yorum.Türkiye'deki futbol hayatı % 99 sona erdi ama o gerçekten efsane.Tek tanrıya inandığım için,Allah kimseye kendini tanrı zannedenlerle çalışma zulmü vermesin diyorum.Bütün insanlar geçmişlerini düşündüğünde bazı sevapları ve bazı hataları olduğunu farkeder,bu varsayımın tek istisnası (yani günahsız ve hatasız insan!) maalesef Alex'in karşısına çıktı."Alex efsane değil" dedi hüküm verdi hazret ...Allah sonunu hayretsin.

Adsız dedi ki...

ikinci cümlede anlatım bozukluğu var abi. -ne demek istediğini anladım ama yine de düzeltmende yarar var diye düşünüyorum-

Kartal Bafiler dedi ki...

Alex en doğruyu söyledi zaten ,kıskanıyorlar...

Oz dedi ki...

Yorumunuza katılmıyorum. Bir futbolcu bir camiada en sevilen olabilir, ama bu onun efsane olması için yeterli değildir.

Odaya asılan poster (yani popülarite) medya gibi yollarla pompalanabilen bir olgudur. Eminim günümüzde çok gencin odasında Justin Bieber posteri de vardır. Bu onu sevilen bir şarkıcı yapar ama kendisini Beatles gibi efsanelerin arasına sokmaya yeter mi? Sanmam.

soon dedi ki...

yaş 34 hocam, poster duvarda..cocuklar efsanelerden büyüktür.

Dt dedi ki...

Efsaneyi eylemler yaratır. Şahsi fikrim bu süreçte gerçek bir efsane , efsane olmayı bekleyen fakat eylemleri bu arzusuyla çelişen bir kişinin zihniyetin komik bir söylemine maruz kaldı. Lucescu vaktinde en güzelini söylemişti , hatırlayanlar olacaktır.