22 Eylül 2012

Red Bull Street Style
Dünya Finali


İtalya'da gerçekleşecek Red Bull Street Style Dünya Finali, 22 Eylül C.tesi, 22:15'de www.redbull.com.tr'de!

Kneegrab (Diz tutma), Shoulder Slide(Omuz Kaydırağı) - Dünyanın dört bir yanındaki en iyi serbest stil futbolcular, topu vücutlarının üzerinde yerçekimine kesinlikle aykırı bir stilde dans ettirirler. En iyileri de bunu sanki hiçbir çaba harcamadan yapıyorlarmış gibi gösterir.  Futbol hiçbir zaman yalnızca futbol değildir; bazıları için kendini ifade etme biçimidir. Serbest stil futbolcular futbol topuyla dans edercesine yaptıkları gösterilerle izleyenlerin nefeslerini kesip imkansız diye bir şey olmadığını ispatlamaya çalışır.. 
Red Bull Street Style dünyanın dört bir yanından “futbolun yalnızca futbol olmadığına” inananları bir araya getiriyor. Futbolun ateşli ülkeleri Brezilya, Arjantin ve Almanya da dahil 50'den fazla ülke, 22 Eylül Cumartesi akşamı gerçekleşecek Red Bull Street Style Dünya Finali'nde tüm hünerlerini gösterecekler. İçlerinde ünlü futbolcular Filippo Inzaghi, Fabio Cannavaro ve Edgar Davids gibi isimlerin bulunduğu jüri ise Yaratıcılık, Kontrol ve Stil kriterlerinde yarışmacıları değerlendirecek. 
Her yıl daha iyi serbest stil futbolcuların sahneye çıktığı Türkiye’de, en son 2010’da yapılan Red Bull Street Style Dünya Finali’nde ülkemizi Fatih Şaşmaz temsil etmişti. Bu sene ise Türkiye Şampiyonu Erkan Yetim ülkemizi İtalya, Lecce'de gerçekleşecek Dünya Finali'nde temsil ediyor olacak. Erkan'a öncelikle elemelerde, elemeleri geçtiği taktirde de finalde başarılar diliyoruz. 
RedBull Street Style Nedir? 
Red Bull Street Style futbolla ritim ve stili birleştiren heyecan verici bir spor... Son yıllarda dünya çapındaki futbol kalelerinde büyük bir popülerlik kazanmış olan bu sporun kuralları son derece basit: 3 dakika, 2 oyuncu ve 1 top. Sporcular teke tek mücadele ediyor. Bir yandan kendilerini ifade ederken bir yandan da gövdeleriyle çeşitli top numaraları sergiliyorlar. Jüri, sporcuların müzikle kombinasyon halindeki stilini, tekniğini ve yaratıcılıklarını değerlendiriyor. Her bir mücadele aynı formatta gerçekleşiyor: Her bir serbest stil futbolcu 20 saniye boyunca jüri üyelerini etkilemeye çalıştıktan sonra topu rakibine veriyor. Red Bull Street Style kadın erkek demeden bütün serbest stil futbolcuları yeteneklerini ispatlamaya çağırıyor! 

2 yorum:

İsmail Şayan dedi ki...

Üçüncü cümlede "futbol yalnızca futbol değildir" kalıbımsısını görünce "lan gene mi" dedim, beşinci cümlede bir daha gelince okumayı bıraktım. Aklıma akşam News dizisinde "ben yapamam demeyi bilmeyen bir Amerikalıyım" diyen güzellik yarışmacısına "başka bir şey demeyi bilmiyorsun zaten" diyen yapımcı geldi nedense :)

nikolatesla dedi ki...

fakat helvetica?