19 Mart 2012

La Liga'da Son 11 Hafta

Rutine bağlayan ve artık heyecan vermeyen şampiyonluk yarışı Real Madrid'in son dakikada iki puan yaktığı Malaga maçı sonrasında bir "Acaba" yarattı. Ortada 33 puan var. Fark 8. Barcelona bu farkı kapatabilir mi? 8 yıl önce Valencia'ya +8'den yakalanıp geçilen Real Madrid sollanır mı? Camp Nou'daki maçı Barça'nın kazandığını varsayalım, eder 5 puan... El Clasico'ya kadar Barça'yı zorlayacak takım göremiyorum. Belki Mallorca belki Levante ama düşük ihtimal... El Clasico sonrasında da en zor maç son hafta Betis ile görünüyor. Real Madrid, Osasuna ve Atletico Madrid deplasmanlarına gidiyor El Clasico öncesinde... El Clasico sonrasında ise Bilbao deplasmanı var, Bielsa-Guardiola kardeşliği arıza çıkartır... Barcelona-Real Madrid maçına kadar puan farkı 6'ya düşürse lig Camp Nou'da yeniden başlar..

14 yorum:

slp dedi ki...

"bu sene bile" bir acaba oluşuyorsa madrid gerçekten rezil bir takımdır. hakem hatalarını saymaktan bıktı millet. heyecana gerek yok, 1-2 penaltı daha alıp zor maçları atlatırlar.

mustafa arslan dedi ki...

Şampiyonluk son iki haftaya kalırsa Barça-Espanyol derbisi enteresan maç olur!

roland deschain of gilead dedi ki...

slp
yapma kardeşim daha bu hafta gördük işte malaga maçını.

hakemler taraflı değil kötü. bu türkiye'de de böyle ispanya'da da futbolda da böyle baskette de. kötü niyetli bakmayın artık şu olaylara.

yazı hoş ama barca real'i yense bile 11 maçta 11 galibiyet alması (hele son aylarda ki formu göz önüne alınırsa) zor gözüküyor. lig 3-6 arası fark ile biter her iki takımda en az 2 maçta puan kaybedecektir.

Necdet dedi ki...

100 puan sınırını geçen şampiyon olacak. maalesefki barça bu ihtimalin dışında kaldı bi kaç hafta önce.

İsim dedi ki...

Barca'nın özellikle Avrupa kupalarında kollandığı söylendi,derleme videolar yayınlandı.

Bu sezon La Liga için @slp'nin yorumuna sonuna kadar katılıyorum.

Real Madrid öyle bir ittirildi ki Barca tarafı tenezzül edermi bilemiyorum ama Barca aleyhine ve R.Madrid lehine yapılan hataların bir kolajı yapılsa biliyorum çok zor ama Maurinho bile utanır biraz.
Futbolun biraz adeleti varsa o puan farkı inmeli ve bu kadar kolay olmamalı bu iş.

İsim dedi ki...

Barca'nın özellikle Avrupa kupalarında kollandığı söylendi,derleme videolar yayınlandı son bir kaç sezona ait.
Tarihin en dominant takımı olması gözardı edildi biraz.

Bu sezon La Liga için slp'nin yorumuna sonuna kadar katılıyorum.
Real Madrid öyle bir ittirildi ki Barca taraftarları tenezzül edermi bilemiyorum ama Barca aleyhine ve R.Madrid lehine yapılan hataların bir kolajı yapılsa biliyorum çok zor ama Maurinho bile utanır biraz.
Futbolun biraz adeleti varsa o puan farkı inmeli ve bu kadar kolay olmamalı bu iş.

slp dedi ki...

@roland deschain of gilead
aslında ben böyle söyleyince biliyorum çok agresif ve tek taraflı gözüküyor ama inan bana ligin başından beri 2 takımın da maçlarını takip ediyorum, videoları izliyorum, tartışmaları okuyorum ve savunduğum gerçek yine aynı. barcelona ligi 3 yıl üst üste kazanmış ve bunu 10 yıl sürdürecek değil elbette, madrid hakkıyla, performansıyla bir şampiyonluk kazanırsa bu bende en ufak bir rahatsızlığa sebep olmaz. hakemlere art niyetli bakmanın bana da bir faydası yok ama daha ligin en başlarında bunu imkânsız hale getirdiler. dediğine saygı duyuyorum, hakemler elbette hata yapar, yapmamaları mümkün değil. ama defalarca söyledim, tekrar söylemek isterim; la liga'da bu sene yapılan işin bizzat planlı programlı olduğunu düşünüyorum ve savunuyorum.

@isim
söylemek istediğim de buydu. barcelona tarafı da bir çok gerçeğin farkında. aylardır takıma en çok sorulan soru hakemler. ısrarla bunun baştan kaybedilmiş bir savaş olduğunu ve sadece iyi oynamaya devam edebileceklerini söylediler. mourinho bundan asla utanmaz ama sene sonunda bununla ilgili bir video hazırlanacağına adım gibi eminim. zira her hafta başka bir malzeme çıkıyor.

Arrow Cave dedi ki...

düşsün hatta 3'e düşsün güzel bir el classico izleyelim..

KIZILCAHAMAMSPOR dedi ki...

la ligada bu yıl şampiyon kesinlikle real madrid olur.

SineQuaNon dedi ki...

R.Madrid'in şampiyonluğuna bahis siteleri 1.3 ile 1.36 arasında oran veriyor, eğer bu kadar eminseniz kaçırmayın derim :)

Emin Solmaz dedi ki...

Madrid kendi kendini yaktı, Clasicodan temiz bir -3 yazsak bitime birkaç hafta kala şampiyonluğu ilan ederdi. Şimdi çok büyük bir değişiklik olmassa Clasicodan sonra fark 3 puan. Doğal olarak yarış son haftaya kadar sürecek, Madrid'in fikstürü zor, gönlümüz Katalanlardan yana. Lakin Madrid bu sene de şampiyon olmazsa sittin sene olamaz gibi, resmen altın tepside gelen fırsatı tepti...

Yasin dedi ki...

Sizce seneye R.madrid bu istikrarını sürdürebilir mi?

oto kiralama dedi ki...

Malaga deyip geçmeyin bu sene final oynar bence şampiyonlar liginde.

sincan oto kiralama dedi ki...

trabzonspor bu sene şampiyon beyler