23 Ocak 2012

Real Madrid Kazanı #2

Kaldığı yerden devam... Marca'nın dünkü manşeti elbette ki Real Madrid'in içine bomba gibi düştü. Madrid'deki maçlarda kamp yapmayan Real Madrid, öğle yemeği için bir otelde buluşuyor ve oradan stadyuma geçiyorlar. Mourinho bir iddiaya göre takımı topluyor ve elinde dünkü manşet... "Bu profesyonelliğe sığmaz. Bunu ispiyonlayan kimse bulacağım" diyor. Köstebeğin kim olduğunu dair İspanya'da yine birçok iddia var. Kimileri İspanyol oyuncuları zor durumda bırakmak isteyen Pepe'nin adını veriyor. Dün akşam biraz sakatlık çok da vukuatı yüzünden kadro dışı kalan Pepe. Bazıları da Raul örneğini veriyor. Raul yıllar boyunca bu gazetenin adamıydı. Ona kimse dokunamazken, Real Madrid'de çok adamın kellesi alında manşetler sayesinde. İspanyollar arasında ön plana çıkan isim ise Xabi Alonso... Neyse kimse kim.. El Clasico'da kazma ağırlıklı kadrodan sonra dün akşam Bielsa'nın takımına karşı Mourinho, Kaka, Mesut ve Granero'lu orta saha ile çıktı. Sol bekte de Marcelo geri döndü, üstelik golle. Bilbao bu kriz zamanını daha iyi değerlendirmeliydi ama iyi bir kaleciye rağmen Bielsa'nın elinde maalesef iyi bir defans yok. Mesut Özil'in geri döndüğü maçtı. Bu onun kariyeri açısından çok önemli. Yokuş aşağı koşarken frene bastı. Maçın 84. dakikasında yaşanan olay oyunun da önüne geçti. Ultras Sur, Jose Mourinho'ya destek tezahüratı yaparken, stadın geri kalan kısmı ıslıklamaya başladı. Bu altından koltuğu çekiyoruz demek. Mourinho bu savaşı iyi bilir. Maçtan sonra basın toplantısında "Santiago Bernabeu'da Zidane, Ronaldo, Cristiano yuhalandı. Benim de protesto edilmem çok anormal değil ama..." diyerek yine aynı soruyu sordu: "Neden?"

13 yorum:

temürmelik dedi ki...

Madrid taraftarının Mourinhodan tek beklentisi 'Barcelonayı yenmek' olmuş anlaşılan.

pohurtsi dedi ki...

madrid barça karşısında t.şak oğlanına döndü. üstelik bütün dünyaya rezil olarak gerçekleşiyor bunlar. bir tarafta çirkefliğin kralı, pepe, uçuşan tekmeler. hepsinin altında mourinho var sonuçta. kessinler puştun biletini.

alperensaylar dedi ki...

mourinho gidince ferguson mu gelecek zannediyorlar?

4numara dedi ki...

öyle takıma böyle hoca...tencere-kapak gibi valla real'le mourinho...şu anda dünyada hiçbir hoca bu kadar yakışmaz bence...mesut ve nuri karakterlerine uygun başka takım seçmelilerdi, eminim performansları kat kat fazla olurdu...bu kibirliler topluluğu arasında ancak bu kadar oluyor, herkesin mi g.tü kalkık olur bir takımda, taraftar dahil...takımın ağaları desen ramos, "kaleci", kıro-stiano ronaldo bi yanda, hoca bi yanda...zor vallahi...

raul #7 dedi ki...

hayır Mou gitse kimi getircen aga??Reale yakışan daha kibirlisi, daha iisi yok ki başka bu dünyada.nasıl bir strateji izlenecek Mou nun kellesi alınırsa çok merak ediyorum

CasusBelli dedi ki...

Bunlar iyi günleri daha...

A. Eren Logoglu dedi ki...

Sid Lowe iyice derinlere girmiş, olaya her açıdan bakmayı denemiş:

http://www.guardian.co.uk/football/blog/2012/jan/23/mourinho-real-madrid-sid-lowe

pohurtsi dedi ki...

gönülden bir real madrid taraftarı, şampiyonlar ligini de lig kupasını da getirse mourinho'yu kendi takımında istemez. real madrid her el clasico'da dünyaya rezil oluyor. yenilmek normaldir ama bu kadar çirkinleşip, insanlıktan çıkan oyuncularla prestiji zarar görüyor takımın. hepsinin altında mourinho var.

leventustunbas dedi ki...

o değilde şu karekter meselesinden gına geldi be abicim pepe yahut mourinho adı geçtiğinde herkes emekli büyükelçi kalibresindeymişcesine konuşuyo çok sinirim bozuluyo be...

Erbil dedi ki...

getirsinler takımın başına profesör bielsa'yı, bu sefer barcelona şamar oğlanına döner.

purgatory dedi ki...

Bu taraftara akıl erdiremiyorum. Takım her sene daha iyiye gidiyor, adamı begenmiyorlar. Mou gitse yerine kim gelecekte daha iyi olacak real madrid. Pellegrini dönemini hatırlamıyorlar mı? Barcelona'nın oturmuş bir sistemi ve çok iyi bir kadrosu var. Bu iki takım dünyanın en iyi 2 takımı şu an için. Belki orta sahaya ofansta khedira ve lass dan daha etkili olacak adam alırlarsa onun da önüne geçebilirler.

zachpaulsen dedi ki...

maurinho çıksın delikanlı gibi adam gibi top oynatsın barcelona maçlarında kimse laf etmez. kaybetse bile. hem korkuyor, hem de çirkefleşiyor ve oyuncularını da çirkefleştiriyor. kafasını futbol oynatmaya çalışsa belki barcelonayı alt edecek.
senin elinde 500 milyon €'luk kadro olacak ama sen the magnificent bulent uygunun sivas'a oynattığı topu oynatacaksın sonra da büyük hoca olacaksın!!!bunda bir terslik yok mu?
kaka, mesut, nuri kenarda oturacak pepe, las, kedira oynayacak...
eğer harbiden büyük hocaysan bi zahmet kakayı, mesutu oyuna dahil edecek bir hücum oyunu bulman lazım.

ama kafayı tamamen sonuca odakladığı için gerçekten kopuyor. gerçek ve doğru her zaman sonuç veya başarı değildir!!!

Çağrı dedi ki...

Real Madrid'in Sivas futbolu oynattığını düşünen insanlar tarafından Jose Mourinho eleştiriliyor. Bloğun sahibine saygımdan dolayı yorum yapmayacağım...

Bu tür gruplaşmalar, Real Madrid'de çok sık yaşanıyor. Bir başka deyişle, Real Madrid'deki gruplaşmalar basının iştahını kabartıyor. Burada asıl tartışılması gereken, menajerlerin dünya futbolunda geldiği noktanın önemi. Bu tür tartışmaların asıl sebebi, ırkçılık değildir diye düşünüyorum. Oyuncuların gerçek sahibi kulüpler mi, menajerler mi ? Oyuncuların söz hakkı var mı ? Oyuncular üzerindeki baskı ne boyutta ? Maradona'yı bile menajerinin olumsuz etkilediği söylenir. Real Madrid, son yıllarda ilk kez Barcelona'nın bu denli önünde yer alırken, sportif problemlerin büyük tartışmalara yol açacağını sanmıyorum.