11 Aralık 2011

Real Madrid: 1 Barcelona: 3

Şampiyonlar Ligi’nde Premier Lig’in zirvesine oynayan iki Manchester takımı, gruplarındaki son maçlarda kan kusarken, Real Madrid ve Barça çoktan turu cebine koymuştu. Son maçlara ideal onbirlerinden 8 adamı kesip çıktılar. Schuster döneminden bu yana Clasico’ya önde çıkmayan Real Madrid, Valencia deplasmanından da çıkmış, 10 seri galibiyetle gelirken, Barça, Getafe deplasmanında 3 puan bırakıp, 6 deplasmanda 2 galibiyet alabilince, eksik maçı da hesaba katarsak artı altı ile yürüdü santra noktasına Mourinho’nun takımı...Guardiola’nın hafta başında El Clasico sorusuna verdiği yanıt güzeldi. Memleket işsizlikten kırılırken ve 2 yıldır krizden belini doğrultamazken yine hayat bilgisi dersiyle çıktı medyanın karşısına. Merkel ve Sarkozy’e selam yolladı, Euro’yu kurtarın diye. Bu sabah Madrid’e gelirken yardımcısı Tito Vilonova uçağa binmesine izin vermedi doktorlar. Şampiyonlar Ligi’nde Milan maçının günü takımı duyurulan tümör ameliyatından çıkan Tito Vilanova, (Abidal vakasından sonra yeteri kadar moral bozucu) takımın yanında olabilmek için Barselona’dan trenle Madrid’e geldi. Barcelona'yı bunlar besliyor.... On gündür Barselona gazetelerinin çarmıha gerdiği Mesut, Ajax maçında kadroya alındı. Takımın ağaları Madrid’de idman yaparken, o takımla birlikte Amsterdam’a gitti. Hafta boyunca da Real Madrid’in sahaya Mesut’suz çıkacağı ve orta sahada Xabi ile Lass’ın oynayacağı haberleri sızdırıldı Mourinho’nun odasından! Altı puan değerindeki maça, 6 puan önde çıkarken Mourinho’nun Xabi’nin yanına iki çok koşan adam koyup önde Ronaldo, Di Maria, Benzema’yı oynatması bekleniyordu ama Madrid taraftarının “Tam zamanı şimdi” havasının etkisinde kaldılar galiba.Coentrao takıma başarılı bir sol bek olduğu için dünya para verip alındı ama geldiğinden beri oynadığı yer orta sahanın göbeğiydi. Maç öncesinde de kadro dağıtıldığında Real Madrid, Coentrao’yu Casillas’tan sonra yazmış olmasına rağmen, Mourinho’nun sağ bekte denediği Lass’ın defansta oynayacağını varsaydı İspanyollar. Yazıldığı gibi çıktı Real Madrid ve Coentrao sağ bekte oyuna başladı.
Maç başlarken çay ya da bira almak için mutfağa gittiyseniz golü kaçırmışsınızdır. El Clasico tarihinin en erken atılan golü Benzema’dan geldi. 24. Saniye! Valdes’in, yapma Valdes anı. Hafta boyunca taraftarına stadı cehenneme çevirin, oyuncularına asla ilk golü biz yemeyelim ve kırmızı görmeyelim diyen Mourinho daha ne istesin?
İlk 20 dakika önde bastılar ve Barça’nın rakip 30’da yaptığı pas trafiğini orta saha göbeğine çekip dönen topları da alınca, “İkiyi bulurlarsa bu kez kazanırlar”a getirdiler oyunu. Oluyordu da. Cristiano Ronaldo, rezalet bir vuruşla auta attı topu. Maçın Real Madrid için birinci kırılma anı budur. Villa’dan daha hareketli olan Alexis’i tercih eden Guardiola, Messi’den aldığı sahte dokuzu Fabregas’a vermişti. Onun ters koşusu, Messi’nin slalomu presi bir anlığına çözdü ve göbekten Sanchez’e kanal açıldı. Zor pozisyondu, iyi vurdu.

Real Madrid’in tekrar maça dönmesi için öndeki dörtlünün kötü oynamaya hakkı yoktu. Di Maria, kasığını tuttuğu pozisyondan sonra bir daha görünmedi. Ronaldo, Real Madrid kariyerinin en kötü maçlarından birini oynadı. Önde Benzema çok çalıştı ama nafile... Mesut ise geçen sezonun ikinci yarısındaki El Clasico sağanağında olduğu gibi yine ortalıkta yoktu... Sarı kartlı orta saha oyundan düşünce ikinci yarı Barcelona için kolay oldu. En iyi bildiklerini yaptılar. Pas... Topu kaptırdıklarında da Guardiola’nın “Koşmayanı yakarım” direktifi gereği topun arkasına geçtiler 10 kişi. En büyük silahı bu sezon kontrataktan 14 gol atan Real Madrid’in dikine toplardı ama Barça’nın kademesi nefes aldırmadı. Xavi’nin golünde şans var ama şans da deneyenin yanındaydı.
Real Madrid için maçın ikinci kader anı 2-1 iken Ronaldo'nun dışarı attığı kafaydı... Mourinho’nun Coentrao kumarı üçüncü golde patladı. Hücuma çıkan Portekizli rakibin ayağından topu sökemeyince kalesinden 60 metre uzakta kaldı. Geri döndüğünde Fabregas, kafayı vurmuştu bile... Kaka ve Higuain değişiklikleri, Barça gibi geriden gelip 3 atan bir takım karşısında adet yerini bulsun değişiklikleriydi. Üçüncü golden sonra oyundan kopan Real Madrid’e Avrupa’nın en kısa takımı Barcelona, Xavi ile de bir kafa golü atıyordu.Şimdi ne olur? Santiago Bernabeu tribünleri maçın son dakikalarında Mourinho’ya büyük destek verdiler. Zaten hocanın falan tartışıldığı yok Madrid’de... Lakin medyanın birilerini kurban etmesi lazım. O kurban da bizim Türkler olur. Pazartesiden itibaren beklediğim budur. Mesut’u ağır eleştirecekler, Mesut onbirden düşecek... El Clasico’nun 18’inde olmayan ve maçı tribünden izleyen iki yeni transfer Nuri ve Hamit’i topa tutacaklar. Barça, bu sezon en önemli iki transferini -üstelik Alexis'in uzun sakatlığına rağmen-El Clasico’da sahaya sürüp; Fabregas ve Alexis Sanchez ile gol bulurken; Mourinho’dan yeni transferlerin hesabını sormamaları düşünülemez... Real Madrid: Casillas; Coentrao, Pepe, Ramos, Marcelo; Xabi Alonso, Lass (Khedira, min.63), Özil (Kaká, min.58); Di María (Higuaín, min.68), Cristiano y Benzema.

Barcelona: Víctor Valdés; Alves, Piqué, Puyol, Abidal; Busquets, Xavi, Iniesta (Pedro, min.89); Alexis (Villa, min.84), Cesc Fábregas (Keita, min. 78) y Messi.


Gol: 1-0. Min.1. Benzema; 1-1. Min. 30. Alexis; 1-2. Min. 54. Xavi. 1-3. Min. 66. Cesc.

12 yorum:

Halim dedi ki...

hala madrid amca barcelona

Black dedi ki...

Khedira denen vasıfsızın Real Madrid'te oynamasının,

Di Maria denen adamın 68 dakika sahada kalmasının,

Yılların sol bek/açık/forveti Coentrao'nun sağ bek oynatılmasının,

Higuain'in kesilip Benzeama'nın oynatılmasının,

İZAHI YOK.

pohurtsi dedi ki...

jose mourinho bir dahi, cristiano ronaldo messi'den daha komple bir futbolcu, real madrid daha hazır, real madrid daha iyi. gece gece ne güldük arkadaş ya...

M.Cagdas dedi ki...

Madrid yenik duruma dustugunde sorumluluk alacak birini cok aradı. Barca'da Messi ama daha da cok Iniesta sazı eline aldı, takıma liderlik yaptı. Madrid'de sanırım bu eksik. Ronaldo bu isi yapmaktan cok kendisine pozisyon hazırlanmasını bekleyen bir pozisyonda.

gökhan42 dedi ki...

Real bu yıl sampiyon olsa da bilecek ki barca dan daha iyi değil.


http://etisas.blogspot.com/2011/12/barca-meydan-okudu.html

jeankier dedi ki...

ispanya' da play-off yok arkadaşlar.. hala +3 öndeyiz..

Del Piero dedi ki...

Barca istese her takımı yenebileceğini tekrar gözümüze soktu. Hala en iyiler. Ancak ben yine de Mardid'in şampiyon olacağını düşünüyorum. Lig uzun maraton, iyi motive olan götürür. Her ne kadar bu maçla motivasyonu bozulsa da Madrid'in hala Barca'ya göre motivasyonunun daha iyi olduğunu düşünüyorum. CL'de ise Barca şampiyon olur bence. Umarım finalde karşılaşırlar.

Arrow Cave dedi ki...

Barcelona'dan önce LeMasia'yı yenmeleri lazım..

nicomedia dedi ki...

eskiden real madridin şampiyonlar ligi kupasını domine etmesi gibi barçada artık yenilmez armada bir takımdır.real madrin bu sene 10 da 10 kendi liginde 5 te 5 şampiyonlar liginde yapmasına rağmen hep ensesinde barçayı hissetti , barça levanteye kaybetti ki 80 dakika onların ceza sahasında oynanmıştır..ki bu barça kötü oynuyor bu sene. peki nedir barçayı daha dakika bile dolmadan yenen gole rağmen.3 gol atmaları ?.. bence türkiyede hala çoğu spor yazarının beğenmediği kaleci victor valdes ve barça ruhunu yansıtan puyoldur. yedikleri golden sonra bakın hadi bu iş daha bitmedi der gibi takıma moral vererk yeniden geriden oyun kurup disiplinden hiç kopmadılar ve sonuç 1-3. bir marca gazetesi yazarının dediği gibi kimi almak istersiniz barçadan madride...(messi yi herkes söyler ) puyol demiş . neden ? çünkü barça ruhu onda var ve buda takımı ateşliyo. birde barça 4-6 oynadı yani artık kimliğinde forvet yazan birini oynatmıyorlar ( örnek villa bile bu sene yedek ) alexis şilili orta saha , fabregas ki santrafor golü attı tam bir orta sahadır. bu barça ligte kötüde oynasa kimbilir iyi oynarsa ne olur . her zaman barçaya yenilir. mourinhoya gelince hiç ajax'a 3 attım getafeye şunu attım havası yapmasın..takımında ronaldo, mesut,higuain,benzema,marcelo ,khedira,di maria,kaka,xabi alonso ,casiilas olacak sen oynamaya değil oynatmamaya özen göstereceksin.. bu takımla önemli olan barçaya oynamak..dün ronaldoyu gören varmı acaba ?

Bozan dedi ki...

2 başkan ve federasyon bir araya gelip puan farkının açılmaması için anlaşmışlar gibiydi. Birde oranların en yüksek olduğu ihtimalin, Real'in öne geçmesi ve Barca'nın kazanması olduğunu düşünürsek, bu kadar paranın döndüğü bir ortamda bu tip bir anlaşma çok normal geliyor. Ha bide ilk golü Benzema atar oranı da hayli yüksekti :) Maç içerisindeki kırılma anları da bunu açıkça ortaya koyuyor. Valdes'in ilk goldeki pasıyla başlayabiliriz.

Necdet dedi ki...

maçın ardından bu kadar az yorum yapılması normal, geçen yılki classico lar gibi bu yıl da real favori gösterilmiş ankette, hem de %65 seviyesinde. bu blogu takip edenlerin arka ceplerinde fotomaç,fotospor taşımadıklarını varsayarsak bu neyin aklıdır çözemedim. hiç mi tarihin süzgecinden geçirmez, istatistiklere bakmayız.
real madrid bırakın avrupa'nın ispanya'nın dahi en iyi savunmasına sahip değildir. barça karşısında da topla buluşamadıktan, o topu ileri dörtlüsünün 3-5 pas yapabileceği şekilde oyuna sokamadıktan sonra da ronaldolu mesutlu kadronun levante'den sevilla'dan farkı kalmaz, sıradanlaşır. barça'nın oyun stratejisinin en önemli özelliklerinden biri de bu zaten. topa sahip olarak yalnızca oyunun kontrolünü ellerine geçirmekle kalmıyorlar, rakibin diğer takımlardan farkını yaratan özelliklerini de ortadan kaldırıyorlar.nerde xabi'nin kanat değiştirten 75 metrelik pasları, nerde mesut'un verkaçları.3-5 kontra ile iş olacaksa aha onu getafe'de yaptı.hadi oldu da yendi diyelim ey %65, içiniz yine rahat olacak mıydı getafe tarzı bir galibiyetin ardından.2-1 den sonra sanchez'i çıkarıp keita ve ardından mascherano'yu almalarını beklerken son yarım saat 3-4-3'e bağladılar be.mourinho'yu mağlubiyetten çok bu durum yıkmıştır.
şansmış...şans 20. sn. de hem de rakibin kalecisinin büyük hatası sonucu 80bin taraftarının önünde attığın goldedir.eğer ordan maçı verdiysen az daha ciddi ol, dinleyelim biz de.

Arrow Cave dedi ki...

tipik Barcelona zarifliği;Top bizdeyken rakip kazanamaz...