22 Eylül 2011

Moratti-Inter-Ranieri

İnter’in doğuş sebebi zaten yabancı futbolcular. Tutucu olan taraf bir asır önce Milan’dı. Palermo deplasmanında sahaya çıkan takımda 9 Güney Amerikalı, bir Japon bir de Sırp vardı. Her ülkede takımın temelini yerli futbolcuların oluşturduğu onbirlerin başarılı olduğu bir gerçek. Real Madrid de bunu tartışıyor. Mancini döneminin ardından Inter, üç yabancı teknik adamla çalıştı. Jose Mourinho her şeyi kazandı, Rafael Benitez büyük hoca ama o da duvara tosladı ve karşı yakadan Leonardo da para tatlı gelince soluğu Paris Saint Germain’de aldı. Gasperini büyük takımda denenmesi gereken bir teknik adamdı ama eldeki kadroya uygun sistem yerine sistemine göre takımda diretince sadece 5 maç kalabildi takımın başında. Inter, Hakan Şükür’ün de forma giydiği sezona Lippi gibi bir efsane hocayı ikinci haftada yollamış bir kulüptür sonuçta. Moratti’nin 16 yıllık patronajında, 17 teknik adamla çalıştı. Calciopoli olmasa bu rakam 20’yi de geçmişti.
Claudio Ranieri düşük profilli bir teknik adam. 25 yıllık kariyerinde şampiyonluk olmaması rağmen çalıştığı takımların listesi onun Inter’deki koltuğu oturabilmesi için yeterli bir referans. Napoli, Fiorentina, Valencia, Atletico Madrid, Chelsea, Juventus ve Roma. Mourinho ile iki kulüpte çakışmış oluyorlar böylece… İtalya’da kazandığı tek kupa 15 yıl önce Fiorentina’nın başında kaldırdığı İtalya Süper Kupası. Bardağın boş tarafından bakınca geçen sezon Luigi Delneri-Juventus beraberliği geliyor akla… Şampiyon olmamış ama saçları ağırmış teknik adamların büyük takımların yıldızlarla dolu kadrolarına soyunma odasında hakim olamamaları… Leonardo, San Siro’da Napoli ile başlamıştı, şık da bir galibiyet almıştı geçen sezon Inter… Ranieri de evinde Napoli ile başlayacak… Bana emanetçi hoca gibi geliyor şimdilik… Mourinho mu geri döner, bir başkası mı olur, bilinmez…

5 yorum:

High Five dedi ki...

Bologna macina o cikmayacak mi?

BT dedi ki...

@High Five
Bologna deplasman, evinde Napoli ile başlıyor ama demek ki yeterli cümleyi kuramamışım.

Omnis determinatio est negatio dedi ki...

Bülent Bey, konudışı ama, düzenli olarak hangi kanalda nerde çıkıyorsunuz bir özetler misiniz?

Adsız dedi ki...

Madem adın bile ULUSLARARASI, neden bir Martin O'Neill 'ı getirmezsin ki takımın başına? Adam daha ne yapmalı büyük takım çalıştırmak için? Neden Mustafa Denizli'ler her zaman daha cazip gelir?

shadowturk dedi ki...

torpili kim bu ranierinin acaba.hep ikinci oluyor.winner bir hoca değil.sezon sonu interi 2. yada 3. yaparsa, sezona kötü başlayan takımı buralara getrirdim diyecek.bide transferleri ben yaparasam o zaman görüğn deyip devre arasında yerini başka bir bir hocaya bırakır kanımca.