19 Eylül 2011

En Zayıf Halka

İlk golde olması gerektiği yerdeydi. Onun için basit vuruştu. İkinci golde korneri atan adamdı. İki saniyede ceza sahasının içinde bitti ve bu ligden ondan başka 2-3 adamın vuracağı klasta vurdu yakın direk dibine. Geçen sezon 28 gol atarken de daha öncesinde de duran topların, kornerlerin başında olan isim yine oydu. O topların ortası başkasından gelse gol sayısı kaça yükselirdi bilinmez. Fenerbahçe'nin en iyisi yıllardır Alex ama bu oyuna bazen tersten bakmak lazım. Takımları starlarıyla değil de en zayıf halkalarıyla değerlendirmek lazım. Bunu bir okurun sorusu sonrasında düşündüm. Barça'da Valdes, Busquets'i sen olsan oynatır mısın? diye soruyordu. Bu mevkilerde elbette ki daha iyi isimler var dünyada ama bu oyun böyle dünya karmasıyla oynanmıyor. Barcelona'nın en zayıf halkaları takımın kalitesini de ortaya koyuyor. Kim bu zayıf halka Fenerbahçe'de. Bilica ya da Bekir. İkincisinin ideal onbir oyuncusu olmadığını düşünürsek ve hatta Serdar Kesimal'ın dönüşü sonrası Bilica'nın da onbirden düşeceğini not edersek başka birini aramamız lazım (Mesela Cristian) ama biz Bilica ile devam edelim. Fenerbahçe ikide iki yaparken en zayıf halka Bilica en az giden Lugano kadar performans koydu ortaya. Ziegler ve Bienvenue'nün de takımdan ayrılan Santos ve Niang'ı aratmadığı ortada. Emre ve Gökhan Gönül'süz Antep'ten çıkmak ve kağıt üzerinde kuvvetli bir kadroyu 2.5 ay önce sezon açtığı için düşerken yakalamak ve yine iyi başlayamayan Kayseri'de 10 gün sonra deplasmanda oynamak sezon başı talihi...

18 yorum:

sir_knumskull dedi ki...

hayir takimin basina gelen seyleri bilmeyen biri yaziyomus havasi var yazida??
sampiyon olup sampiyonlar ligine gidemeyen bi takimdan bahsediliyo burda SEZON BASI TALIHI olan; yada
3 tane turkiyeyi birak dunyanin her neresinde olursa olsun oynayabilecek oyuncusunu federasyonunun kendi degerlerini koruyamamasi yuzunden satan SEZON BASI TALIHLI bir takim dimi?? yaziyi okuyunca hala ne isteniyo dedirtmiyor degil okuyana??
hayir torino gibi ucagimiz dussun sizde bari rahat edin talih malih hic irdelemeyin?

BT dedi ki...

@Sir_knumskull
3 Temmuz'dan beri konu hakkında yazmadım. Bugün de futbol yazarken 40 ton hikayeyi peşine bağlayamam. Bu benim tercihim... Antep ve Kayseri sezona kötü başlarken de bunun adı sezon başı talihidir. Gerisi hakkında görüş belirtmek istiyorsan internette mecra çok...

Buğra Sarıyıldız dedi ki...

Yumurtaya can veriyor mübarek. Topu sürüşü, oyun görüşü, çalım yeteneği, pas kabiliyeti, şut becerisi yetmezmiş gibi bir de efendi mi efendi. Saha dışında bir kere bile adı duyulmadı 7 senedir. İstatistikleri zaten çok şey anlatıyor. Dile kolay, 7 sezondur takımını sırtlayan gerçek bir kaptan. Söylenecek o kadar çok şey var ki bu futbol dehasıyla ilgili... 34 yaşında böyle bir performans sergilemek hiç de kolay bir iş değil, o kadar zeki ki Türk futbolunu avucunun içi gibi biliyor. Nerede durması gerektiğini, topla nerede buluşması gerektiğini, ne zaman sazı ele alması gerektiğini o kadar iyi biliyor ki rakip 12 kişi çıkmalı sahaya Alex'i durdurmak için. Futbol için yaratılmış Alex. Fenerbahçe taraftarını neredeyse her hafta mutlu ederken, rakip taraftarları kahrediyor.

okayy dedi ki...

11 günde 4 maç yapmak da sezon başı talihi midir Bülent bey?

BT dedi ki...

@okayy
Bunu evet demeyeceğimi biliyorsun ama bu yazıdan çıkardığın 3 kelime buysa futbol konuşamayız seninle..

pohurtsi dedi ki...

konuyla ilgisiz belki ama busquets barça için en iyi orta saha oyuncularından biridir. dünyada en iyi tek top yapan oyunculardandır. barça futbolu domine ederken kendisi ilk 11'in değişmez ismiydi. ona zayıf halka demek için cahil olmak gerek. valdes, eh ona da zayıf halka dememek için.

yigitingo dedi ki...

Zayıf halka tespitlerinize ben de katılıyorum. Buradaki önemli iş zayıf halkaların vereceği zararı takım olgusu içinde asgariye indirebilmek. Aykut Kocaman bunu başarıyor. Bilica oynadığı her maçta hata yapmaya pozisyon vermeye devam ediyor ama arkadaşları açığını kapamak için üst düzey bir çaba gösteriyor. Cristian, Selçuk için de aynı şey geçerli. Barca'da da diğerlerine göre zayıf kalan Abidal, Busquets, Valdes in hatalarını takım birbirine düşmeden onarma arzusunda oynuyor. Kocaman ve Pep'in yarattığı bu takım içi yardımlaşma düzeni zayıf halkaların verimini yükseltiyor.

AiiP dedi ki...

Bu ligde butun takımlar iki kere sezon açtı iki ayrı kamp dönemi yaşadı, hepsini geçtim savunma dörtlüsünün 3ü ve forveti değişmiş bir fenerbahçe gerçekten lehte bi talihten bahsetmek için futbola ve dünyaya değişik bir gözlükten bakmak gerekiyor,sizin objektiflik yetinizi kaybettiğinizi düşünüyorum artık.. sezon başı talihi demek.. vay be ne talih..!!

oxygen dedi ki...

Takım olarak sonunun ne olduğunu bilmeden sezona hazırlanmaya çalışan bir takımın mental yapısı ne durumda olabilir ki (bu belirsizlik hala devam etmekte), en iyi yabancılarını bu yüzden kaybetmiş bir takım için rakiplerinin durumu mu sezon başı talihidir, yoksa Fenerbahçe'nin düştüğü durum mu diğer takımlar için şanstır ? Çelişki mi? Lütfen önden siz buyurun...!!

natura horror vacui dedi ki...

konu o değil biliyorum ama barcelona'nın en zayıf halkalarından birinin busquets olduğuna katılmıyorum. geçen sezon açık ara takımın kendini en çok geliştirem oyuncusuydu. ayrıca takımdaki en iyi performans ortaya koyan 3-4 adamdan biriydi.

İsim dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
İsim dedi ki...

Örnek : Yeni kurulmuş,daha kimin nerede oynaması gerektiği bile hocanın kafasında oturmamış Galatasaray ilk hafta 5 sezondur aynı adamın çalıştırdığı Belediye ile oynadı.
Bu futbol talihsizliğidir.
Örnek : Fenerbahçe kağıt üzerinde ligin en sert takımlarından birisini sezonu çok erken açtığı için düşüşte yakaladı ve belki 3 ay sona puan kaybedebileceği deplasmanı rahat geçti.O deplasmanda kuvvetle muhtemel tüm rakipleri puan kaybeder.
Bu futbol talihidir.
Açıklama : Fenerbahçe'nin CL'ye katılamaması,yabancı oyuncularının bazılarının elden gitmesi v.s. futbol talihi veya futbol talihsizliğinden mütevvellit değildir.O başka bir şey.
Bu blogda hiç açılmayan ve yokmuş gibi yapılan konular.Burasıyeri değil.Yıllardır takipçisi olduğum için rahatlıkla burası yeri değil diyebiliyorum.
'Fenerbahçe küllerinden doğuyoooor,tüm olumsuz şartlara rağmen uçuyooor,kaçıyoooor....' gibi şeyler okumak,dumak isteyenler için bir çok mecra mevcut değilmi?
Buraya bulaşmayın arkadaş.Lütfen.

Necdet dedi ki...

ya bu blog neden objektif olsun ki. neden lafı dolandırıp dolandırıp işi belirsizliklere havale etsin ki. okuyucusunun hassasiyetini gözetmesine bile gerek yokken ısrarla o nazik konuya dokunmamaya çalışmasına rağmen nedir bu mağduriyet edebiyatı hala. neresinde bulursunuzda içine akıtıverirsiniz o "özel" duygularınızı. en büyük, en güçlü, farklı, özel saydığınız aidiyetinizin yerle bir olmasının yarattığı travmanın faturası henüz çıkmadı, hala inkar aşamasındasınız.o yere göğe sığdıramadığınız farklılığınızın herkesinki gibi, bizimki gibi sıradanlaşmasına tahammül edemiyorsunuz.
sıkıldım sizin gibilerden.kendinizi eşitleyin de gelin.

delorean dedi ki...

@pohurtsi Busquets'e zayıf halka bile denemez.O kadar diyorum.

miracsaral dedi ki...

Eğer futbolu "talih" gerçeğinden noksan düşünürsek, belki de en güzel spor hikayelerinden birisi olan Danimarka'nın 1992-Avrupa Şampiyonasındaki şampiyonluğunu da adamdan saymamamız lazımdı.

Talih de futbolun büyük bir parçasıdır. Ve iyidir.

Recoba dedi ki...

@AiiP

Boşverin renkdaş kendi takımları hakkında olsaydı bu yazı harika başladık süper gidiyoruz herşey tamam bu sefer Feneri yeneceğiz gibilerinden yazılar olurdu. Futbolu öyle izliyor bu kesim tıpkı QTM gibi biz ise sadece işimizi yapıyoruz en iyi yaptığımız şeyi seriye devam kudurmaya da devam.

oxygen dedi ki...

Yorumlardan gayet iyi anlaşılıyor ki nasıl görmek istersek öyle bakıyoruz.
Örneklerle açıklama yapma gereği duymuş olan arkadaş; İBB'nin 5 yıldır aynı hocayla çalıştığını söyleyerek bunun GS için talihsizlik olduğunu belirtiyor. Ama aynı İBB bir önceki sezon oynayan en formda hücum oyuncularından yoksun, bana göre de bu GS için bir şans. Saatlerce tartışabiliriz belki bu tür varsayıma dayalı durumları. Onu bunu bilmem BT başlattı valla :)

fek dedi ki...

Bülent abi, haddime düşmez ama; üzülmeyesin diye demek isterim ki Fenerbahçe ile ilgili yazma abi. Doğrusunu yanlışını, objektifini subjektifini geçtim.

Bu güzel yazını okudum ve aşağıda 17 yorum ifadesini gördüm: eh tamamdır dedim ve yanılmadım.