20 Eylül 2011

A.Madrid'in 3 Silahşörü

Agüero-Forlan sonrası bütün transferlerini neredeyse forvet hattını yapan Atletico Madrid onbiride forma giyeceğine emindim ama bu kadar çabuk takımın parçası olmasını beklemiyordum. Ağustos ayını idman yapmadan geçirdiğinden dolayı formayı kaptırabilirdi. İspanya'da şansı ilk günden itibaren yaver gitti Arda'nın. Ligin ertelenmesi sayesinde ekstra bir hafta idman yapma şansı yakaladı. Atletico Madrid geçen sezonun neredeyse tamamında oynadığı güzel futbol dakikasını 4 maça sığdırdı. Pazar öğle saatinde başladıkları ilk lig maçında da iyiydiler, tek eksik goldü, Falcao o gün sahada olabilse o gün de kazanırlardı. Ardından Valencia deplasmanında kaybederken bilinen kimliklerinin dışına çıktılar. Taraftar 3 puan gittiğine üzülmedi bu kez. Deplasmanda Valencia'yı ikinci yarıda sahalarına kitlediler. Oyunu rakip sahaya yıkmak Atletico Madrid'in futbolu değildi... Celtic maçıyla 3 silahşörler devreye girdi. Arda-Diego ve Falcao... Son güne kadar kovaladıkları Diego'yu kiralık da olsa kadrolarına katabilmiş olmaları büyük iş. Takımı bir basamak yukarı taşıdı Brezilyalı, belki de burada düşen kariyerini toparlayacak. Arda'yı sağ kanatta başlatan hocası idmanlarda tanıdıkça ona gereken serbestliği verdi. Santander maçında rakibi dağıttılar. Arda her golün aktörü oldu. İlk golde atapğı başlattı, 3 ve 4. gollerde ise al da at dedi.. Basit asistler değil bunlar... Çarşamba akşamı yine fark yapabilirler. Sporting Gijon ile oynuyorlar. Hafta sonunda ise Camp Nou'ya gidecekler. İyi hücum eden takımın forvetlerinin ne kadar savunma yapabildiklerini Barcelona maçında göreceğiz. Bugün basın toplantısında söyledikleri yarın en az yarım sayfayı kaplar İspanyol medyasında. İmzası sonrasında ona soğuk bakan Atletico Madrid taraftarı, Calderon'da maçın sonunda stadı Arda diye inletti. Bir Türk futbolcunun kendisini kabul ettirebilmesi zordur Avrupa'da. Bu ilk basamaktır, gerisi yine onun elinde...

6 yorum:

Buğra Sarıyıldız dedi ki...

Arda-Diego-Falcao bana Arda'nın bireysel performans olarak bence en başarılı sezonundaki Arda-Lincoln-Baros üçgenini hatırlattı. Arda içeri katettiği için 10 numara oynayan birisi varsa takımda yanına gidip güzel alışverişler yapıyor, bitiriciliği artıyor, yeteneklerini daha rahat sergileyebiliyor onun kafasında onun yeteneklerinde başkaları da var ise.Arda La Liga yıldızı olmaya aday. Atletico taraftarlarının da megafon yardımıyla yaptığı İspanyol aksanıyla Arda Turan tezahüratı kulağa çok hoş geliyor.

pohurtsi dedi ki...

yok mudur o tezahuratın linki falan, izleseydik.

prorroga dedi ki...

Bülent Abi bence hem Celtic maçı, hem Racing maçı hatta hafta içi oynanacak Barcelona maçı bile ölçü değil Atleti için. Onların en önemli zaafı bu 3'lünün arkasında oynayan orta sahadaki Mario Suarez-Gabi-Tiago-Koke'den 3'ünün oluşturduğu 3'lü kritik. Hem ofansif, özellikle de defansif açıdan yapacakları katkı olarak pek iç açıcı bir görüntü çizmiyorlar. Sonuçta Atletico'nun hücum güzü tartışılmaz ama CL biletini almak için sırasıyla Valencia, Sevilla(haftaya oynayacaklar), Malaga gibi takımlar rakipleri ve bu takımlarla oynayacakları maçlarda da bu 3 oyuncunun performansı belirleyici olacak. Yani şimdilik işler iyi gittiği için pek göz önüne çıkmayan öbür tarafı var işin birde ve geçen sene ikili averajla 7. olan Madrid için komple kadro kalitesi zorluk derecesi biraz önce verdiğim takımlarla yapacakları maçlarda ortaya çıkacaktır.

yigitingo dedi ki...

Tiago-Diego-Arda-Reyes-Falcao gibi sağlam bir 5li oluştu aslında. Falcao için çoğu kişi balon olur dese de bitiriciliğiyle kendisini paslarıyla besleyen bu 4lüyü utandırmayacağınu bu hafta gösterdi. Her hafta birbirlerine alıştıkça daha da üzerine koyarak performanslarını arttıracaklardır. Arda'nın Atletico tercihi çok doğruydu ve La Liga da daha da çok sivrileceği kesin.

delSolar dedi ki...

@pohurtsi
ntvsporun sitesinde videolar bölümünde var

pohurtsi dedi ki...

@delSolar

teşekkürler.