1 Haziran 2011

Barcelona'nın Tayfası

Hiçbir zaman bir İtalya ya da İngiltere zaten olamadılar. Balkanlar ve bizimle de yarışamazlar. İspanyollar uslu taraftardır. Taraftar gruplarının çoğu da İtalya'daki ultras gruplara özenerek kurulmuştur. Bu net Franco etkisidir. Avrupa'ya kapalı İspanya'nın tribün ithalatıdır. Barcelona'!nın futbolu güzel, stadı da güzel ama tribün sıfır. Camp Nou'da maç izlerken bazı anlarda 90 bin kişiden çıt çıkmadığını görürsün, takım iyi gittiğinden zaten yuh yoktur, rakibin sert müdahaleleri sonrasında protesto yükselir, gol de hakkıyla kutlanır, ardından bir Barça tezahüratı sonra yine sessizlik. Saniyede yüzlerce flaş çakar, millet fotoğraf çekme derdindedir. Öyle ya da böyle eskiden daha iyiydi tribünleri. Bilet fiyatlarının elbette etkisi var. İlk katın biletleri artık kazıktan öte. Barcelona yönetimi gelecek sezon stadı hareketlendirmek için yeni bir proje geliştirmiş. Kısaca kendi tayfalarını kuruyorlar. Bir kale arkasında yarı fiyatına satılacak bölüme gelecek olanlar için "90 dakika susmak yok"tur kural. Son gittiğimde bir genç arkadaş hadi Katalan apaçisi diyelim, 90 dakika susmadı, kafa bırakmadı bizde. O kesin olur bu tribünde.

6 yorum:

cesc dedi ki...

Biz oralara gidip izleyemedik henüz tabi de, televizyondan takip edebildiğimiz kadarıyla Ultras Sur sürekli çalışıyor Bernabeu kale arkasında.=) Barcelona'ya da lazım.

Trofolo dedi ki...

Videosunu koysana bloga o apacilerin :) Barca cabron!!! Salut Campione!

dogan dedi ki...

hocam boixos nois vardı http://www.boixosnois.com/cat/fotos/10_11.php

erssre dedi ki...

HAHAH Aynı olay bizim de başımıza geldi, bir tane adam kulağımızda bağırdı bütün maç.

Bu kale arkasında şu anki ultras geçinen tayfa 20-30 kişi falan, abartmıyorum. İsteyen olursa fotoğraflarını da koyarım.

gaga dedi ki...

boixos nois e haksızlık yapılmış biraz.

Adsız dedi ki...

diger ligleri bılmıyorum ama abi italya lıgını sıkı takıp edıyorum o eski havası yok mesele milanda Fossa dei leoni dagıldıgından berı o eskı atmosfer yok curva sud da lazio nun sıkı takıpcısıyımdır mesele irriducibili ye noldu dagıldı dıyolar artık hıc pankartlarını goremıyorum zaten lazio nun fasıst etkısıde bıttı gibi bır sey heralde irr de dagıldı, juventus tam bır aıle takımı olmus genoa sampdorıa taraftarları eskı havasında deıl yanı abi futbol yavas yavas sinema , tiyatro izleme havasını alıyor