29 Mayıs 2011

Gianluigi Buffon

İtalyanlar imkansız gibi görünen bir vuruşu çıkardıklarında söylerler: Alla Buffon... Alameti farikası olmuştur. Buffon işi kurtarış. Bir zamanlar dünyanın tartışmasız en iyisiydi. Sonra en iyi 3 içinde mutlaka oldu: Kısaca Cech, Buffon, Casillas der geçerdin. Artık değil... Zaman akıp gidiyor, gençler geliyor. Bir zamandır Buffon adı çok geçiyor bizim medyada. O gelir, bu gelir değil yazmamın amacı. Buffon, 2006'daki Calciopoli skandalı sonrasında Nedved ve Del Piero ile birlikte Juventus'u bırakmayan 3 stardan biri. Üçünü de tapar Juventus taraftarı. Dünyanın en pahalı kalecisiydi, hala adı top 10 transfer listesinde yer alır. O tarihte de bonservisi için 40-50 milyon vermeye hazır kulüpler vardı. Manchester United'a ya da Milan'a gidebilirdi. Uzun süre sakat sakat oynadı. Sırtındaki sakatlık en sonunda ameliyat kararı aldırdı ve bu sezonun ilk yarısında Buffon forma giymedi. Eski Buffon artık ortalıkta yok ama adı bile birçok maçta yetiyor, kariyerinin sonuna kadar da yetecek. Fotoyu özellikle tercih ettim. Buffon, İtalya'da reklam sektörünün en çok tercih ettiği futbolculardan biridir hala...Juventus'tan kazandığı para yıllık 6.5 milyon Euro. Juve 20 yıl aradan sonra bu sezon Avrupa'da yok. Del Piero'yu bile sembolik olarak 2 milyona çektikleri bir dönemde Buffon'dan da indirim bekliyorlar. İki yıllık sözleşmesi olan, 28 yaşın üstünde bir adam için kulübüyle pazarlık yapmak zorunda değilsin. Zarfın içine 13 milyon Euro koyarsın, Buffon ile de anlaştığında gelir kalene geçer. Transferin basit maliyeti budur. Buffon, Juventus'tan ayrılmak istemiyor. Roma'nın yarım ağız bir teklifi olsa da bu maliyet onları da aşar. Galatasaray kalesini iki yıl önce Buffon'un milli takımdaki yedeği De Sanctis yıllık bir milyona korumuşken ve bonservisini alma imkanı varken, bu sezon bu Buffon sevdası nereden çıktı bilmiyorum. Transfer spekülasyonları dünyanın her yerinde var. İtalya'da editörlerin burada çıkan haberleri, haber değeri olmadığı için en azından 10 gündür kullanmadıkları da ortada. Mesele beklentinin bu kadar yükseltilmesi. Galatasaray 3 yıldır bundan kaybetmiyor mu?

Arkadaş arıyor, gel akşam mangal yakacağız bahçede diyor. Gitmez misin? Gidersin, adam boşver şimdi duman olacak deyip köşedeki dürümcüden sipariş verse, -tamam maksat muhabbet de- o mangalı kafasında (Fuat, naber:) kırmaz mısın. Çıtayı Buffon diye koyarsan, bir başkası geldiğinde, taraftar o dürümün de tadına varamaz işte...

4 yorum:

Devil dedi ki...

"Eski Buffon artık ortalıkta yok
ama adı bile birçok maçta
yetiyor, kariyerinin sonuna
kadar da yetecek." bu cümle herşeyi özetliyor zaten. Buffon'u karşısında gören forvetlerin ayakları bile birden bire titremeye başlar çünkü adı bile ürkütür insanı:-)

Karpatský Maradona dedi ki...

Cok dogru bir tespit.
Dünya stari bir kaleci alinacak dendi, simdi Isaksson sesleri yukseliyor. Isaksson'u dunya stari olarak gelip kaleye koyarlarsa birakin Drogba'yi, Ronaldo - Messi gelse izlemem o takimi, abarti degil, ciddiyim. Isaksson'u dunya stari bir kaleci olarak gormek, Galatasaray'in vizyonunun ne kadar daraldigi, kuculdugu anlamina gelir. Getiremiyorsaniz taraftarin beklentisini yukseltmeyin kardesim.
P. Reina bile Dunya stari kaleci degildir benim gozumde, Buffon, Cech, Van der Sar, Casillas, Neuer vs Dunya capinda kalecilerdir. Hangisini getirebileceksiniz? Hicbirini, ee neden beklentisini yukseltiyorsunuz taraftarin?
Umarim Selcuk Inan transferi goz boyamaz daha fazla, bize dahasi lazim.

ultrAslan dedi ki...

@ Karpatský Maradona

messi ronaldo gelse izlemem o takımı demiş eleman.çok açık ve net.İZLEME O ZAMAN..

böyle adamlara uyuz oluyorum o gelmese izlemem böle olmasa sevmem bunu yenemezsek takımı sevmeyi askıya alırım falan desteklemeyin askıya alın ve hatta mümkünse hiç tutmayın bizim aşık olduğumuz renkleri.çünkü GALATASARAY bir aşktır bir tutkudur kişileri değil renkleri sevenlerin armanın peşinde koşanların takımıdır.

herkes gider biz kalırız biz GALATASARAYLIYIZ...

portasophia-perennis immortalis dedi ki...

Bülent Abi,

Volkan Demirel'in kaleciliği için görüşün nedir? İngiltere,İtalya veya İspanya liginde oynayabilir mi?