4 Aralık 2010

Pim Pam Pum

Sahadaki futbolu, skoru boşverin, bugün İspanya'da El Clasico öncesi ve sonrasında olmadığı kadar büyük bir savaş yaşandı, kulüpler ve medya arasında. Filmi başa saralım. Barcelona, Guardiola döneminde deplasmanlara maç günü gidiyor. Uçak dışında kupada helikopterle gittikleri bile olmuştu. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'ne de yola bir gün önceden çıkmak zorunda kalmışlardı İzlanda'daki yanardağ patlaması yüzünden. Milano'ya otobüsle giden takım 3-1 mağlup olmuştu. Dün Osasuna deplasmanı öncesinde gelen haber kar yağışı yüzünden maçın oynanma ihtimalinin olduğu yönündeydi. Üstüne bir de havaalanı kontrolörlerinin grevi eklendi. S. Gijon ve Atletico Madrid otobüsle yola çıktılar. Havaalanındaki grevler yüzünden rötarlar 12 saati bulunca bugün Barça, federasyona başvurdu. Sabahtan treni tercih etseler sorun olmayacaktı. Federasyon önce maçı Pazar 18:00'e ertelediğini açıkladı. Elbette ki kıyamet koptu. İspanya'da medyanın gücü malum, Madrid ayağa kalktı. "Guardiola'ya hediye, rezalet" manşetleri attılar öğle vakti. Ardından Osasuna isyan etti, "Maçın ertelenmesi için gerekli sebep ortalıkta yok, herkes otobüsle gidiyor, Barça da gelsin" dediler. Osasuna'nın tenik direktörü Camacho. Bir Real Madrid efsanesi. O fena salladı, ardından futbolcular "Pazar günü sahaya çıkmayız, skandal bu" dediler ve federasyon geri adım attığında maçın başlama saatini 6 saat vardı. (Guardiola, Federasyon'un kendilerine eğer uçak kalkmazsa maçı erteleriz dediğini söyledi maçtan sonra basında toplantısında.)Barça maç ertelendi diye Camp Nou'da topladığı futbolcularını eve yollamıştı. Hızlı trenle Zaragoza'ya gitmek üzere apar topar istasyonda toplandılar. Tren Zaragoza'ya geldiğinde Barcelona'nın 2 saat vakti vardı. Yol ise 200 km. Pamplona'ya maçın başlama saatinden 30 dakika önce varmaları gerekiyordu. Aksi takdirde hükmen mağlup olacaklardı. Yetiştiler, sahasında kolay kolay maç kaybetmeyen Osasuna'yu 3-0 ile geçtiler. Bu kavganın haklıymış gibi görünen ama haksız tarafı Barcelona. Diğer takımlar yollarda sürünürken işi yokuşa sürdüler. Guardiola'nın maç günü yolculuk prensibi yüzünden maçı kaybedebilirdi.
İşin medya tarafında savaş hala sürüyor. 15 gün önce Jose Mourinho sahadan atılıp, iki maç ceza aldığında Marca gazetesi, herkes Mourinho'ya karşı deyip "Pim pam Pum" manşetiyle bir foto montaj yayınlamıştı. Goya'nın "3 Mayıs 1808'de Madrid" tablosuna gönderme yapmışlardı. O gazete kapağı çok tartışıldı orada. Mourinho haksızdı. El Clasico öncesi ve sonrasında Katalanların, Franco vs. göndermesi yapmadığını, 5-0'ın ardından 1974'deki aynı skor hatırlatıldığında bile referans vermediklerini de söylemek lazım. Katalanlar doğal olarak maça yetişebilmek için tren peşinde koşturan, otobüste sürünen takımlarına haksızlık yapıldığını düşünüyorlar. Kim haklı? Kazanan haklıdır: Osasuna: 0 Barcelona:3

11 yorum:

yenal dedi ki...

elinize sağlık ama şu franco göndermesi kısmını anlayamadım.

aydın dedi ki...

''İspanya'da medyanın gücü malum, Madrid ayağa kalktı. "Guardiola'ya hediye, rezalet" manşetleri attılar öğle vakti''
Kafadan sakatlığın bu kadarı.
Barcelona 1,5 sezondur lider olsa bile Real Madrid'den önce oynuyor maçlarını, neyin hediyesi anlamadım.Alıştılar herhalde.
Guardiola yanlış yaptı da sizin tepki vermeye hakkınız var mı derler adama.
Bu arada tablo Napolyon yönetimine isyan eden İspanyolların katledilişini resmediyor, ressamı Goya.
Bunu bile ajitasyona alet etmişler.

frankello dedi ki...

ya yeter bıkkınlık geldi barcelonadan da sende de.

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

Federasyon maçı erteleriz demişse Barcelona'nın ne suçu var ben onu anlayamadım?

footballmaster dedi ki...

isteyen okur istemeyen okumaz.ben sana okuma demiorum yine oku frankello ama hobi olarak.Bulent Abi bu gibi cellolar umarim bloga yazma hevesini torpulemiodur.Saygilar...

varol döken dedi ki...

boşuna telaşlanmışlar, messi koşarak da yetişirdi...

psychofutbol dedi ki...

cahilliğime varin az biraz katalan tarihi incelemiş birisi olarak birşye sormak istiyorum.
bu katalan tarihine baktığımız vakit ben bir eksik bir fazla olabilir fakat yaptıkları direniş franco ya yapılmış olabilir ama hiçbir lider de kendi topraklarında ki insanlarına zülm etmez diye düşünüyorum e şu sonuca varıyorum bu katalanların yaptıklarıyla bizim güneydoğuda ki lerin derdi aynı değil mi ? neden barça ile bir konu geçtiği vakit illa ordan bir ezik tutum ezik bir resim yada yorum yapılıyor adamlar da hiç mi asi bir taraf yok kardeşim hep mi ezilen hor görülen bu adamlar.
mehmet demirko bu konuda çok güzel tespitler de bulunmuştu hatırlarsanız.
burdan bir üst konuda ki başlığa da gönderme yapıyorum zaten jose ve barça konusu geçtiği zaman bazı insanların aklına hemen katalan tarihi gelir ve acıma duygusundan hareketle jose nin durumundan nefret edilir ülke insanında bu ağırlıkta benze yoksa başka türlü adamın bizim insanımızla en ufak bir problemi yok sadece denizli sporu yendi nedir yani bu kin.dün akşam hoş 5 2 de de ceyhun yılmaz aynı şekilde gönderme yaptı :9 ya kardeşim sanane sen neden dava ediniyorun bu konuyu anlamam...

psychofutbol dedi ki...

farklı bir yerde paylaştım okuyanlar yanlış anlamasın bir üst konuyu görünce :) farklı bir blog sahibinede aynı soruyu sordum ve ordaki yazıda ki farklı bir başlık vardı oraya gönderme yapmak istemiştim bilginiz olsun.

Gajdop dedi ki...

psychofutbol dunyanin en yuzeysel sosyal/tarihi analizini yapti

psychofutbol dedi ki...

@Gajdop
hocam merak ediyorum arasında ki paralelliğin yüzde kaç oranında olduğunu merak ediyorum.
eğer yüzde 80 falan paralel ise o zaman şu soruyu sorucam ordakilere merhametle, yaptıklarına gıpta ile bakarken bizdekine neden bazı damarların şişmesiyle bakıyoruz onu sorucam.g.doğulu değilim onuda belirteyim.barça sevgisi bizde gayri sammimi bir durum oluşturuyor mu yoksa katalanların mevcut durumunu biz jose den nefret etmek için mükemmel bir malzeme olarak mı kullanıyoruz merak ediyorum.

hrabar dedi ki...

Küçük bir düzeltme; tablonun adı "3 Mayıs 1808'te Madrid".