28 Kasım 2010

Galatasaray:1 Beşiktaş:2

"Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim" demiş Atam. Ali Turan mutlaka ahlaklı bir vatandaşdır ancak zeki ve çevik olmadığı kesin! Çevik olsaydı, Holosko ile attığı deparda rakibini ceza sahasına girmeden yakalar, topu kornere atardı. Akıllı bir futbolcu olsa topu ayağından açmış rakibine de açık bir penaltı kazandırmazdı. Ali Turan'lı Galatasaray ile İbrahim Üzülmez'siz Beşiktaş'ın postmodern derbisiydi bu Ali Sami Yen'deki son derbi.

Beşiktaş onbiri, deplasmana gelmiş azınlıkta kalmış tribünün 90 dakika susmaması gibi oyuna konsantre başladı. İyi mücadele etmeden kazanamayacaklarının farkındaydılar. Üç hatta da bunu başardılar. Hagi, 18'e girecek kadar iyi duruma gelmiş Baros ile başlamayarak en azından ilk 45 dakikayı riske attı. Pino için hafta içinde "santrfor değil" demişti. Rijkaard ve Schuster için "Futbolu bilmiyorlar" sığlığına indirenler bir tarafa, biz bu adamları hak etmedikleri yerden -başarısız olsalar bile bu edepsizliği haketmediler- çıkartmaya çalışırken Pino için sonradan pek de keyif almadığım gidiş noktası çizmiştim. Uslup bir satırda kötüydü ama tüm bunlar Kolombiyalı'nın Galatasaray gibi büyük bir takımın forveti olacak kalibrede olmadığını, son vuruş denilen şeyin sadece teknik değil, aynı zamanda oyun zekası gerektirdiğini unutturmamalı. Pino, Trabzon deplasmanında ıskaladığı topun ardından ilk yarıda takımının sırtını yerden kaldıramadı. İkinci yarıda da geçtiği sağ kanatta tek olumlu hareketi arka direğe bir ortaydı . Hagi'nin Insua/Sabri değil de Ali Turan/Hakan Balta tercihi bir derbiyi kaybetmez için yeterli bir nedendir. Schuster, Şenol Güneş gibi beklemeyi tercih ederek başladı. Buna haddini bilmek de diyebiliriz, Galatasaray'ın rakibin kendi 30'una gömüldüğü dakikalarda topu kaldırma şansı yoktu. O tandemle kafa topuna çıkamazlardı. Ali Turan'ın hediyesi Schuster'in işini kolaylaştırdı. 45-60 arasında Beşiktaş için Schuster de "60'ların futbolu" tanımı yapabilir. Galatasaray orta sahası düşmeye başlayınca da çıkmaya başladılar. Guti 2. gol öncesinde de çok boş top almıştı. Nereye kadar affedebilir ki? Ernst'e attığı yılan pas olmadı ama Nobre'nin de kafasına kondurmayı bildi. Nobre de kariyerinde Galatasaray'a 7. golünü atmış oldu. Beşiktaş'ın onca eksiğine rağmen, 6 yıldır 3 puan alamadığı Ali Sami Yen'den galip çıkmış olmasına evet! Ama puan tablosuna bakarsak, yetmez! Haftaya Bursa'yı da devirmek zorundalar.

Galatasaray için söyleyenecek yeni bir söz yok. Araba devrildikten sonra yol gösteren çok olur. Galatasaray'daki kangren başlıklı yazı Ağustos ayında yazıldı. Aradan geçen üç ay içinde kangren tüm vücudu sarmış ve ortaya -4 averajlı, 1979-80 sezonundan bu yana en dibe vuran bir takım ortaya çıkmış. Şimdi asıl sınavı, son 15 yılın başarılarıyla büyümüş jenerasyonlar ve taraftarlığı İstanbul'un sosyal hayatında bir trend olarak gören Neo Galatasaraylılar verecek. Son bir not da Misimoviç'in disiplinsizliğini (!) ağzındaki cikletle açıklayanlara, üstüne konuşanlara. Bu Bosnalı arkadaş, Bundesliga'da asist kralı olurken kuru et çiğnemiyordu sahada!

15 yorum:

octaine dedi ki...

galatasaray'ın sezon sonunda bütün yerli oyuncuları(arda dahil o da az değil) toplayıp:"emeklerinizden dolayı teşekkürler, şimdi s*****olup gidin." demesi lazım.

bülent-ergün-hakan-tugay-şükür-suat-emre-hasan-okan-arif-ümitten,

serdar özkan-gökhan zan-servet-mustafa sarp-ayhan-barış-sabri-balta-aydın-çolak-arda-battala düştük.

ha bi de: musayla çağlar var tabi unutmuşum. neden acaba?

Unknown dedi ki...

hiç oyuncu tercihlerine falan birşey söylemeye gerek yok.Herkez görüp biliyor zaten.tek söyleyeceğim Kornerlerde ikili mücadelede gücü en düşük yerden kalkmayan hızı sürati olmayan Ayhanı son adam olarak koyan bir hoca dan yarınları kurtarmasınıda beklemiyorum..

Ziya doğana herkez kızıyor oynattığı futbol çağ dışı diye.bence Haginin futbol düşüncesi Ziya Doğan ın düşüncesinden daha kötü..öteki hiç olmazsa anadolu takımıyım der öyle oynar ama yinede 2 forvet 1 ofansif adamla oynar.Hagi ise 7-8 defansif oyuncu ile hem kendini küçük düşürüyor hem takımı.

Galatasaray artık özünüde kaybetti.Hagi ile önümüzdeki sezon da taraftar acı çekecektir.İstediği adamlar alınsa bile ! çünkü can çıkmadan huy çıkmaz, her maça 1 puan için çıkmak GS taraftarları için ızdırap, yenileceksen de adam gibi kimseden korkmadan cesur oynatarak yenil..

anlaşılan Polatın gitmeye niyeti yok, demekki 2 sene daha çekeceğiz bu sıkıntıları sonrası bizim kurtuluşumuz olacaktır..Hem yeni bir yönetim yeni bir hoca, ve Servet ile Ayhan da o zaman futbolu bırakır herşey düzelir güllük gülistanlık olur..Yeni yetişen çocuklarda artık kendi şehir takımlarının taraftarları olurlar ya da FB veya BJK yı seçerler..Değiştirdi gerçekten Polat herşeyi değiştirdir.ne diyelim helal olsun...

4 dedi ki...

bulent abi sana cok ciddi soru soracam.Kume duser miyiz ve dusmesek bile dusme hatti takimi mi olacagiz?

Anıl Can Yıldırım dedi ki...

sanırım yarın gazete için yazılan yazı çünkü maçtan bahsederken "dün" kullanılmış =) ama güzel yazı hele ki son satırı başta benim gibi 80lerin ikinci yarısında doğan ve "tek büyük galatasaray" ortamında yetişenlere iyi bir uyarı.

Anıl dedi ki...

Hay abi ağzına sağlık, son cümlen her şeyi anlatıyor aslında. Günümüz Galatasaray taraftar profili hakkında söylenecek çok şey var. Bunun izlerini Galatasaray tribününde rahatlıkla görebiliriz. Boşuna ligin en kötüsü değiller.

Unknown dedi ki...

Quaresma-Bobo-Ferrari-Nihat-Ekrem akla gelen ilk eksikler ama bu adamlardan en çok da Quaresma ve Bobo olmadan bu galibiyetin gelmesi çok önemli.

Beşiktaş'ın bu hafta içinde deplasmanda alacağı bir CSKA galibiyeti hemen ardından evinde alacağı bir Bursa galibiyeti sezon başındaki havayı tekrar geri getirir.

Hele devreye kayıpsız girilerse, Fernandes ve iyi bir forvetin katılmasıyla bu Beşiktaş çok canlar yakabilir.

Kartal Bafiler dedi ki...

Ben Galatasaraylı olsam ilk onbire Nobre çıktığı için sevinirdim.
Ayrıca Nobre'nin sayılmayan goluü bence net bir gol.

gofis kralı dedi ki...

Galatasaray'ın artık ilk 5 şansı bile yok bence.
Geçen yıl Trabzonspor'un yaptığı gibi kupaya odaklansınlar da bari onu getirsinler yeni stadlarına..

RevoLveR dedi ki...

galatasaray adına gelinen şu noktada tek suçlu adnan polattır ben hiç rijkaarda hagiye hocasını yollamak için çabalayıp bunu başaran yeniçeri topluluğuna paket paket sigara içip sol bek te harikalar yaratan baltaya galatasaray gibi bir takımda ne işi olduğunu anlayamadığım futbol cahili katili ali turana sezon başında ne kadar bonservisi elinde saçma sapan adam varsa kulübe toplayan adnan sezgine senenin yarısını sakat geçirip milyon euroları alan yabancılara sahada oynadığı top dışında her türlü gündemde olan takım kaptanına zamanında takım kaptanına sırtını dönen 3 5 biletin peşinde koşan sözde taraftara hiç suç bulmuyorum.balık baştan kokar ve adnan polatın artık gerekeni yapması şarttır.

unknown dedi ki...

maçı izlediğim mekanda DERBİ parası ödeyerek izledim, ama izlediğim şeyin derbi olmadığı çok açık. Bir tarafta bank asya ligi takımıymış gibi oynayan sarı-kırmızı forma rengine sahip takım. diğer tarafta bu bank asya takımına karşı korkak, ezik futbol oynayan siyah-beyaz formalı takım. 2 takımında ne oynadığını pek çözemedim. diğerine göre biraz daha iyi olan siyahlı takım maçı kazanan taraftı. Galatasaray maçlarını 1 aydır izlemiyordum özetler dahil. 1 ay sonra bugün gördüm ki değişen hiçbirşey yok. yeni stadın açılış maçına bi giderim, bi dahada bu sene yüzüne bakmam bu takımın. ben ali turan'ı, ayhan'ı, barış'ı, servet'i, ufuk'u, m.sarp'ı izlemek için ve tribündeki gerizekalı renktaşlarımı dinlemek için para vermem arkadaş...

Başar Bölükbaş dedi ki...

ben ali turan'ı, ayhan'ı, barış'ı, servet'i, ufuk'u, m.sarp'ı izlemek için ve tribündeki gerizekalı renktaşlarımı dinlemek için para vermem arkadaş...

post.dan bile harika bir cumle olmus. tum galatasarayi ozetliyor bu cumle...agzina saglik...

zachpaulsen dedi ki...

işin teknik taktik analiz kısmı kalmadı.
artık bir kongre elzemdir. bu yönetimin aldığı, almayı düşündüğü veya alacağı bütün kararlar artık sakattır. çünkü temsil edemedikleri gibi yönetemediklerini de ıspatladılar. eğer içlerinde birazcık sevgi kaldıysa Galatasaray'a karşı acilen kongre kararı almaları şarttır.

artık her türlü tasarrufun yeni gelecek yönetimin ve başkan tarafından alması lazım.

30 yaşında bir GS'li olarak o son 15 yıllık kısımda yer alıyorum sanırım. GS sevgisi bitmez Bülent abi. Renklerine aşığız bu kulübün; başarıya endeksli mastürbasyonlarla sevmiyoruz kulübümüzü. Liseli değilim; ama Galatasaray'lıyım.

Bu günler geçer gider..14 yıllık çileyi yaşamadık ama sonunda Derwall'le birlikte yeni bir futbol aklı ile bu kulubün Türkiye'nin tüm futbol algısını nasıl değiştirdiğine canlı tanıklık ettik. Monaco'da, Kopenhag'da, Manchester'da, Majorca'da, Samiye'den, Dortmund'da... Genlerde olan birşeyi söküp atamazsın.

Gecenin en karanlık anı; şafağın sökmesinden önceki andır. Galatasaray'da kangren başlıklı yazında tüm sorunları tespit etmiştin. Hepsi aynen geçerlidir. Bu camianın içinde bu tespitleri algılayıp, doğru projeler ve çözümler üretecek gerçek ve saf (çıkarsız) Galatasaray'lılaın olduğuna inanıyorum.

Kalau dedi ki...

Ben hala 2000'de ki galatasaray'ı tutuyorum.Bu beni Galatasaray'ım değil çünkü.. Hayır yenildikleri için değil, karaktersiz oynadıkları için benim takımım değil.tezahürat diye ana avrat söven gerizekalılarla aynı takımı tuttuğum için de ayrıca UTANIYORUM. Ne diyim böyle taraftara böyle takım böyla başkan az bile..Ama şüphem yok seneye yeni stadımızda Bank Asya'da zirveye oynayacaz. Koltuğu kıçına yapışmış yönetime de şükranlarımı sunuyorum ayrıca.Sakın gitmeyin bence, gitmeyin ki iyice nefret edelim sizden...

AFO dedi ki...

Şu Guti'nin eliyle yapmış olduğu, ilk resimdeki işareti çözebilen var mı?

fidddas dedi ki...

guti bugün basın toplantısında açıkladı...
sevgilisinin işaret dilindeki adı imiş...