14 Ekim 2010

Volkan Şen'i Affetmek

Bir futbolcuyu kadro dışı bırakacağın durumlar çok daha ağır geçmişler içermeli. Mesela, oyuncunun bir takım arkadaşıyla tekme tokat kavga etmesi, teknik direktöre hakaret etmesi, alkollü bir şekilde bir kazaya karışması, kulübün etik değerlerine zarar verecek davranışlar içinde bulunması vs...
Bursaspor, Volkan Şen'i kadro dışı bıraktı ve hafta sonu yaklaşırken de affetti. Bir futbolcunun izin günü birden fazlaysa ülke içinde seyahat yapmasına teknik adamlar ses çıkarmazlar. Atlar Bodrum'a gidersin. Hatta gider Milano butiklerini de dolanırsın. Buna kimse ses etmez. Her kulüpte yurt dışına giden futbolcu, teknik kadro ve yönetimi bilgilendirmeli. Lakin adres ABD ise orada durmak lazım. 2-3 günlük izinde o kadar yolu gidip dönen bir adamın aşkına, sevdasına, özel hayatına ya da her neyse nedeni saygım var ama bu profesyonellik çerçevesinde bir karar değil. Jet-lag'ın etkisiyle ya da uzun yolda adalelerin yaşadığı gerginlik nedeniyle Volkan Şen döndüğünde çıktığı ilk idmanda ağır bir şekilde sakatlanabilirdi.
Ertuğrul Sağlam'ın takım içindeki otoritesi gereği bir ceza kesmesi gerekiyordu ama sanırım tercih edilen yanlış olandı. Milli Takım'da olmayı hak eden, bu sezon yabancılardan istediği verimi alamayan, diğer kanadındaki adamı sallanan Bursaspor, onbirin vazgeçilmezi olduğu için Volkan Şen'i affetti. Volkan'ın o takımda olması gerekiyor. O zaman ABD dönüşü, maç başına kaç para alıyorsa takdir eder; 1-2 maç ücreti kadar cezayı kesersin. Bu türden disiplin uygulamalarında hem futbolcu, hem de kulübü kaybediyor. Şimdi kaybeden Bursaspor oldu. Takım içinde bir başka oyuncu her ne sebepten dolayı kadro dışı kalırsa kalsın 4-5 gün içinde affedilmeyi bekleyecek. Affedilmezse de çıkıp Volkan Şen'den farkım ne diyecek?

9 yorum:

M.Hakan ERTÜRK dedi ki...

Kıtalararası yolculuğun sporcunun performansı üzerindeki etkisi büyük oluyor. Acaba Volkan'ın bundan haberi var mı diye merak ediyorum doğrusu. Ya da yaptığı ise saygısı ne kadar diye düşünmeden edemiyorum.
http://sporsakatliklari.blogspot.com

murcasa dedi ki...

Mynet'te affedildiğine dair yalanlama sağlam'dan geldi diyor. Bursaspor'un internet sitesinde yer alan Er. Sağlam'ın konuşmasını kesip biçip Sağlam yalanladı diyorlar.
Bu nasıl iş?
Ayrıca mynet'in bu konudaki haber sayfası
"Bu haber 176760 defa" okundu denilmiş. Yani muazzam bir yalan(lama) var.
Abi sen söyle bu habercilik mi şimdi?

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

Kimse kusura bakmasın da maç öncesi Volkan Şen'in affedileceği belli. Volkan Şen'siz sahaya çıksaydı Bursaspor hakikaten helal olsun derdim. Fakat olmayacağı belli. Bursaspor kendisini büyük falan sanıyor ama iki günde büyük olunmuyor maalesef. Adam gibi adam da olsan başarı için her yol mübahtır =)

John Doe dedi ki...

bu hafta sonu oynatacağını sanmıyorum böylelikle cezasını çekmiş olur.

tofi dedi ki...

valla gecen sene bursa-yenikapı feribotunda yan masamda oturuyordu, sercan ve bi arkadasıyla, gayet sımarık ve basit buldum ikisini de, bence söhreti cok anadolu oyuncusu gibi kaldıramamıs, ondan boylesi unprofessional hareket beklerdim

Adsız dedi ki...

Peki Bert van Marwijk'in Nigel de Jong'u cezalandırmasını nasıl buluyorsun?

mamo chello dedi ki...

haberi duyar duymaz kardeşime yaptığım yorumu yazayım buraya.tamamen göstermelik bir karar bu..bakın işte biz en önemli oyuncularımızdan biri olan volkanı bile kadro dışı bırakırız gibi manteliteyle yapılmış bir hareket.e noldu maç günü yaklaşınca da tekrardan hoop kadroya;affedildin..

katılıyorum ustam.bir sonraki kadro dışı bırakılma olayında bu olay kesin tekrar gündeme gelecek..diyen kaçtı..

Unknown dedi ki...

Bende bu suresiz kadrodisi olayini anlamiyorum, suresiz kadrodisi bana daha cok aylarca futboldan men gibi bir cagrisim yapiyor, eger iki gun sonra affedeceksen hic show yapmayip adam gibi 3 gun kadrodisi gibi bir soylem kullan..

brk dedi ki...

a2 de disiplinsiz davranan 2 oyuncuyu daha kadro dışı bırakmış bursa. şimdi onlar da volkan abisine yapılan affı beklemez mi?