7 Ekim 2010

Ne Yazsam... Tekrar

Buca'ya 20 futbolcu alan, 20 milyon TL harcatan, kendi adamlarını takıma getiren Bülent Uygun, Eskişehirspor'a gitti. Bucaspor'a da Erdoğan Arıca geldi dedimi kafa karışmış; sağolun uyardınız. Samet Aybaba olacak:)) Bir teknik adam havuzu var, boşta olanlar yüzüyor içinde, iş çıkınca kurulanıp giyiyorlar takım elbiseyi... Arşivden iki yazı var. Çünkü ne yazsam tekrara giriyor!...
Ne İş Yapar Bu Adamlar?
Google'da Erdoğan Arıca

20 yorum:

Strateji dedi ki...

Bucaspor Samet Aybaba'yla anlaştı.

http://www.bucaspor.org.tr/haber.asp?i=43

Gerçi yazının özünde bir değişiklik yaratmıyor, ha Erdoğan Arıca, ha Samet Aybaba.

Adsız dedi ki...

samet aybaba değil mi?

Burak Eren dedi ki...

Bucaspor, Samet Aybaba ile anlaşmamış mıydı.

Barkan Toprak dedi ki...

Aynı cümleler benim de aklımda

horozmania dedi ki...

körler sağırlar birbirini ağırlar

Sıradanbirblog dedi ki...

yada Rıza gelebilirdi ve bambaşka şeyler konuşurduk

Adsız dedi ki...

bülent uygun-buca meselesinde, bülent'in yaptığı tabii ki ayıp ve terbiyesizce. ama burada asıl suçlu buca yönetimi. sen süper lige iyi bir çalışma, strateji ile çıkmışsın. altyapın var. yetiştiriyorsun satıyorsun. başarılı oluyorsun. sonra...

sonra bütün bunları silip herşeyinle sıradan bir lig takımı olmaya çalışıyorsun. niçin? bülent uygun sizi şampiyon mu yapacaktı. şimdi samet aybaba ile ligden düşmemeye oynayalım bakalım.

aydın dedi ki...

Kıt kanaat Sivas'la 2 sene şampiyonluk kovalarken yapmadığınızı bırakmazsanız adamın başka çaresi kalmaz.
Şimdi sempatik yeni şampiyonunuz ve ''adam gibi adam'' hocası var işte, daha ne istiyorsunuz anlamıyorum.

Sakin dedi ki...

bülent uygun'un huyudur takımı yarı yolda bırakıp gitmek şaşırmıyorum artık.
92-93 sezonunda ligin ilk yarısını lider bitiren kocaelisporda oynarken, devre arası fenerbahçeyle anlaşıp ligin ikinci yarısında çok düşük performans sergileyip kocaelisporun şampiyonluğu kaçırmasında büyük etkisi vardır.

siyahBeyaz dedi ki...

"ne iş yapar bu adamlar?" sorusu samet aybaba'ya yöneltiliyorsa şayet, hocanın en belirgin özelliği altyapıya önem vermesidir. altta eski bir ropörtajından alıntı yapmak isterim.

"PAF TAKVİYESİYLE İKİ KUPA KAZANDIM"
Beşiktaş gibi bir takımın başına geçmeyi ne kadar hak ettiğinize inanıyorsunuz?

Bir sürü kulüpte çalıştım. Ne yaptım diye dönüp arkama bakıyorum; Çok küçük bütçe ve dar kadrolarla çalışmış ve başarılı olmuşum. Hep bunlara bakacaksınız. Ama Türkiye’de kritere bakan yok. G.Birliği’nde PAF takımından beş oyuncu alarak kupa şampiyonu oldum. Trabzonspor’la yine kupa şampiyonu oldum, kadroda yine PAF’tan aldığım dört-beş oyuncu vardı. Gaziantepspor’a gittim, takım 14. sıradaydı, benimle beşinci oldu. Gençlerbirliği’ni de 14. aldım, beşinci yaptım. Bu takımlarda alttan çıkardığım futbolcular şimdi ligin top-class futbolcuları arasında. Ama “Bu hocayı büyük takımlara alalım” diyen yok. Orada devreye ilişkiler giriyor, o da bende yok. Büyük takımlardan birinin başına bir yerli teknik adamın geçmesi için ilişki şart.

jacques dedi ki...

Havuz dışında geleneksel Anadolu turu yapıyor bu arkadaşlar.

armandolionel dedi ki...

yöneticiler böyle karektersizliklere prim tanıdığı müddetçe bu tip adamlar çok ekmek yer daha.nerde kaldı zeki çevik ahlaklı sporcu anlayışımız.

Svetlin dedi ki...

ibrahim dağaşan, musa aydın falan devre arasında eskişehir'de.

TA dedi ki...

bizim memlekette başarılı olan insan sempati toplamaz fazla.bülent uygun antipatiside bundan dolayı birazda.''büyüklere'' kök söktürdüğü için haliyle ''büyük takım'' taraftarlarınca nefret ediliyor.

oysa sivasta yaptığı işi alamanyada yapsa idi böyle aşağılara çekilmek istenmezdi.üzerine uzun hikayeler yazılırdı.şimdi mainzın hocanın üzerinde yapıldığı gibi.

sivas gibi futbol geleneği olmayan bir takımı 2 yıl şampiyonluğa oynattı.diğerleri ne yaptı.küme düşürmediler o kadar.bülent uygunun yaşı genç ve yine sivastaki başarıları başka takımlarlada yaşayacağını düşünüyorum.bülent uygun hedefleri olan bir hoca.küçük hedeflerin adamı değil.
işte bülent başganın son mesajı.uzaktan ahkam kesenlere tokat gibi bir cevap.
http://www.bulentuygun.com.tr/haberdetay.aspx?hbr=149%20&goster=E

Adsız dedi ki...

Senenin başında Antalyada bir restoranda Erdoğan Arıca' nın telefon konuşmasına kulak misafiri olmuştum. Manisanın başına Hakan Kutlu'nun getirilme4si için konuşuyodu..Bir hafta sonra gazetelerde Hakan Kutlu Manisa'da haberini gördüm..Bu işlere bu çakallar bakıyo işte..

thunderbird4577 dedi ki...

Hic tekrara girmiyor aceto'cum, biz keyifle okuyoruz yazilarini. Basarilarinin devamini dilerim.

kuzen larry dedi ki...

samet aybaba' yı bu gruba sokmak haksızlık sanki.. altyapıya çok önem veren bir hocadır bildiğim kadarıyla. sırf bu yüzden bucaspor için iyi bir tercih olduğunu düşünüyorum. ayrıca uzun süredir çalışmıyor aybaba, bunun da bir avantaj olduğunu düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

aceto, perşembe akşamüstü gibi buraya girdiğim yazı kayda geçmemiş, sakıncalı bulunduğundan mı ???

Necdet dedi ki...

abartmıyorum,sivas'ın başarısındaki teknik direktör etkeni kötü iklim koşullarından daha az etkiliydi.(bkz.sivas'ın kasım-nisan arası oynadığı içsaha maçları,07-09 arası iki sezon)

kışla disipliniyle buraya kadar,selamını çaktı arka kapıdan kaçtı paşam.

Rodosto dedi ki...

Samet Aybaba'nın bu gruba dahil edilmesi gerçekten haksızlık olur.
3 Türkiye Kupası Finali oynayıp 2'sinde kupaya uzanmış bir teknik adamdan bahsediyoruz.
En son Bursaspor'da çok sağlam bir iskelet bırakarak ayrılmıştı. Bu sağlam iskeleti kısıtlı bütçeye, yönetim çalkantılarına ve taraftar tepkisine rağmen yaratmıştı.
Bu bahsettiğim yapıyı @siyahBeyaz'ın bahsettiği gibi altyapıdan aldığı Volkan Şen, Sercan, Yenal, Veli, Serdar Aziz gibi çok genç oyuncular ile İbrahim Öztürk, Ozan İpek Has, Mustafa Sarp gibi orta yaşlı isimsiz oyuncularla kurmuştu. (taraftar tepkisi hadisesi ironikti, Bursaspor taraftarı temelde eski BJK oyuncusu olduğu için ısınamamıştı samet hocaya, BJK yönetiminin "kapıdan içeri giremez, bizi en çok o yendi, hain evlat" dediği, BJK taraftarının ise tükrük yağmuruna tutup 90 dakika sövdüğü Samet hocaya :) )
Benim baktığım yerden Eskişehirspor Bucaspor'a güzellik yapmış gibi gözüküyor.