21 Ekim 2010

Lippi ve Galatasaray

Galatasaray'da Rijkaard'ın koltuğuna talip olan ilginç bir isim var. Ondan bahsedeyim. Marcello Lippi. Onunla temasa geçen Galatasaray yönetimi değil. Israrla Galatasaray gelmek isteyen Lippi idi. Menajerliğini yapan oğlu Davide Lippi, babasını Galatasaray'a teknik direktör yapabilmek için Salı akşamından bu yana telefon faturasına ikiye katlamıştır. Bu teklif Galatasaray tarafında kabul görmedi.

20 yorum:

TonyMontana dedi ki...

Kabul görmeme sebebi nedir Bülent abi?

BT dedi ki...

@yiğit
hayır dediler ama sebeplerini bilemem.

Zorro dedi ki...

adnan sezgin feda edilmeyeceği içindir.

Unknown dedi ki...

adnan sezgin lippiyi de tanımıyodur belki.

liverpoolandkop dedi ki...

Lippi'de Terim gibi tek otorite olup, işine kimseyi karıştırmamak isteyeceği için olabilir.

sceamgid dedi ki...

ben nedenini soyliyim ,cunku boyle bir olay yok,gs yonetimi aklinca itabarini kurtarcak biz lippiyi reddettik diyerek,rikardin gidecegi bile sali aciklandi,lippinin ogluda reutersden haber bekiyodu rikardi kovsalarda ben sali aksami babami gsnin tdsi yapsam,fatih terimi bile getiremediler takimin basina hagiyi getirdiler,lippiyi nereye reddeiyolar?aceto bunu yazdigina gore kaynaklarin saglam olmali ama her zaman kaynaklarina guvenme derim,bazen insalar farkinda olmadanda kullanilabiliyor.

pAtriot dedi ki...

Ozan'ın dediği gibi ya lippi'yi tanımıyordur ya da komisyonu az gelmiştir...

BT dedi ki...

@sceamgid
Çok iddialı bir arkadaşsın ama yanılıyorsun. Evet kaynaklarım sağlam. Lakin Galatasaray değil. Haberin kaynağı da direkt benim. Diğer olasılığı düşün istersen. Marcello Lippi tarafını.... Yeterli mi?

Büyük Kaptan dedi ki...

rijkaard sorunu halloldu. terimden de ret alan yönetim bir daha "dünya çapında" bir teknik direktörle anlaşmak ister mi? sanmıyorum.. sezon sonuna kadar tugay kerimoğlu hayırlı uğurlu olsun.

galatasaray rijkaard ile acı bir tecrübe yaşadı.kariyerinin zirvesini yaşamış bir teknik adam için bu başarısızlık, kendi niteliklerini ister istemez sorgulatıyor. fenerbahçede löw ve hiddink için durum farklıydı, kariyerlerinin başlarındaydılar. aragones'in başarısız olacağı gelmeden önce belliydi.

teknik adam için en önemli olgu bence, "futbol kaliteli oyuncular ile oynanır" sözüdür. öncelikle teknik adam iyi transferler yapacak veya yaptıracak. sonra takımın dengesini kuracak, bir motivasyon sağlayacak. bence teknik adamın teknik bilgisinden daha önemlidir bunlar. mourinho bu noktaya 4-4-2 ile mi geldi? rakibe önce psikolojik üstünlük kurarsanız, sahada işler daha kolaylaşır.

linguisticsfc dedi ki...

duyan gelmek istiyor anasını satayım türkiye yağlı müşteri

EZLN dedi ki...

Ücret ve sözlesme süresi sorun olmustur büyük bir ihtimalle.
Bu arada bu Adnan Sezgin düsmanligini nedir yahu? Mübarek herseyin tek sorumlusu o sanki.

moist dedi ki...

şu adnan sezgin ile ilgili de bi yazı yazsanız da millet bi öğrense adnan sezgin kimdir, nedir. havadaki sineğin hesabı adamdan sorulur oldu...

Zorro dedi ki...

Bülent üstad,
madem fener maçına Tugay Kerimoğlu çıkacaktı. Bu Hagi aceleci hamlesi neden yapıldı sence? En azından Tugay ile devre arasına kadar gidilemez miyidi?

Bahiskopat dedi ki...

Büyük ihtimalle Rijkaard'a verilen tazminattan sonra ne Lippi'nin fiyatını ne de ilerde olması muhtemel yeni bir tazminat zararını karşılayamayacakları için red etmişlerdir. Ayrıca Adnan Sezgin ve görevdeki T.D. için ileri geri konuşan futbolcular klupten gönderilmeden değişim zor...

Dt dedi ki...

şu an galatasaray yönetimi taraftarını uyutmak için yüksek maliyetli hamleler yapmayayacağı için lippi değil hagi ile anlaştı. bir kısım taraftar zaten memnun , büyük kısmı hagi'nin teknik verileri açısından takımın başına getirildiğine inanacak kadar seviyor hagi'yi.

tahmin ediyorum yakın zaman içinde yine bu sayfalarda "hagi giderken" diye bir yazı okuyor oluruz. alınacak kelle pek tabi.

Jordi Metal dedi ki...

Benim Rijkaard ile ilgili savım burada :)

http://hakanbaysal.blogspot.com/2010/10/egenin-kars-kysnda-isler-kotu_21.html

murdock dedi ki...

bence en akıllıca sebep, skibbe ve rijkard'dan sonra türk futbolunu yakından tanımayan 3. bir adam daha getirmek istenmemesi olabilir.

asıl sebep ne olursa olsun bence kabul edilmemesi gs tarafından (şu an için) mantıklı olmuş. sezon zaten elden kayıp gitmek üzere, lippi gelip de florya da ev bulana kadar kazan kaynarsa giden lippi değil yönetim olurdu.

Minozzi dedi ki...

Çoğu insan şunun farkında değil: Adnan Sezgin, Galatasaray'da yönetici değildir, yönetim kurulunun bir parçası değildir. Sadece maaşlı bir profesyoneldir. Tıpkı Rijkaard gibi.. Ve yöneticiler başarısızlığın faturasını Rijkaard'a kesmekle Adnan Sezgin'in kulüpten aldığı maaşını hak ettiğini ima etmiştir.
Adnan Sezgin'e yönelik bunca tepkinin nedeni de budur.

TA dedi ki...

@linguisticsfc

haklısın. istanbul güzel. vergi cenneti.emekli ikramiyesi.keş en az 3 milyon avro.

eee telefon faturasıda biraz kabarık olsun yani :)

TA dedi ki...

yalnız lippi gelseydi türk futbolunda yeni bir devrim olabilirdi derwall den sonra.modern savunma tekniklerini öğretirdi en azından.luceden sonra defans yerlerde her sezon.