10 Ekim 2010

Lazio'da Mangal Partisi

Hafta sonu maç olmayınca kulüpler de saldı tabii biraz. Lazio tesislerinde mangal partisi. Arjantinli Ledesma etin iyisinden anlar da pişirme biçimi ilginç. Benden geçer not almazlar ama. Eti, biber, zeytinyağı, yoğurt, kekik, az salça, karabiber, soğan suyuyla terbiyeleyip öyle atacaksın mangala. Bunlar az ötede kesmişler gibi duruyorlar...

15 yorum:

Ali Cahit dedi ki...

aceto ne yaptın öyle etin tadını alamazsın ki. et böyle yapılır, italyada bazı yerlerde çatal bile kullanmazlar, elle çevirirler etleri.

lion's advocate dedi ki...

ete tuz dışında "terbiye ediliyor" diye başka şeyler katılmasına karşıyım. hele ette "kekik"ten nefret ederim. dağlara yaylalara çıktığımızda yağtığımız etlere sadece tuz katıp şişe geçiririz yada ızgaraya koyarız. fotoğraftakilere diyeceğim çok büyük olmuş parçalar, biraz küçültseler daha iyi pişer...

KoKo B dedi ki...

o karışımdaki yoğurt yok mu pamuk gibi yapar eti... aksamdan yatıracan ertesi gün kayıp gidecek...

celly aydebre dedi ki...

Sanki sur dibinde at kesip olay yerinde pişiriyorlar gibi foto 1

hellguard dedi ki...

Köyde doğal yollarla besilenip kesilen hayvanların etindeki mis gibi kekik kokusunu bilmeyenler şimdilerde "Ette kekiğe karşıyım" muhabbetleri başlatmış.

Şimdilerde suni yemlerle beslenenlerde kekik tadı, kokusu falan yok tabii mecburen kekikle avcarlıyoruz. Sen de ağzının tadını biliyorsun Bülent Abi=)

Bu şekil de değişik bir tat tabii. Saygı duyuyorum neticede.

raul #7 dedi ki...

Şanlıurfada eti; bal yoğurt ve tabi ki kekikten oluşan bol çeşit baharatlı bi karışımla avcarlıyor bi iki kalburüstü ocakbaşı. hem çabuk pişmesini sağlıyor bu avcarlama işi hem de lezzetine lezzet katıyo etin. urfaya yolun düşerse Bülent Abi muhakkak beklerim.. churrascaria da neymiş be..

nikolatesla dedi ki...

Aaah Ledesma Galatasaray'a gelecekti ki ne etler yedirirdik

Sefa Hasanoglu dedi ki...

Baba bu böyle olmaz ya.. Baksana mundar etmişler eti :S

Unknown dedi ki...

Valla onu bunu bilmem de, kişi başı yıllık 12 kilogram et tüketirken canım güzel ülkem, ironik olmuş adamların 12 kiloluk et parçasını tek seferde pişirmeleri.

dr feelgood dedi ki...

o et pişmez.

İsim dedi ki...

O etler domuz eti.Kaburga ve sırt bölgeleri gibi duruyor.
Kendi yağı ile kuvvetli olmayan közde ağır ağır pişer aynen fotodaki gibi.
Dünyanın en lezzetli eti olur o meret.

murcasa dedi ki...

Lazio bir teknik direktör olsam çok da uçmadan çalıştırmak isteyebileceğim nadir bir takım.
http://murcasa.blogspot.com/

Anıl Can Yıldırım dedi ki...

eti terbiyeledikten sonra ateşe atmadan önce üzerine az tarçın gezdirmeniz tavsiye olunur..

4numara dedi ki...

et ettir arkadaş, bir seferinde kekikli yaparsın öteki sefer sadece tuzlu...bu ayrıntılar damak tadına göre şekillenir...etin her türlüsü güzeldir...pul biber olmazsa olmaz :))

aliyavuz dedi ki...

mangalın başında bir arjantinli varsa geri kalan herkese susup yemek düşer. asado yapabilmek için tüm dünyadakinden farklı bir kesim yapılır danaya, sos olarak da chimichurri olur, o da terbiye olarak değil piştikten sonra sadece.