11 Eylül 2010

Ronaldo-Arda-Gökhan Gönül

Her milli maç takvimi sonrasında her ülkede aynı kavga var. Teknik adamlar isyan ediyor, yönetimler tazminat istiyor. Milli takımdan sakat dönen oyuncular için büyük yaygara kopuyor. Bu sakatlıklara kısaca FIFA virüsü diyorlar İspanyollar. Ronaldo ile başlayalım. Milli maçlar öncesinde 3 hafta oynamayacağı açıklanmıştı Madrid'de. Portekiz, Euro 2012 elemelerine çok kötü başladı. Kıbrıs Rum Kesimi ile sahasında 4-4 ve deplasmanda kalecinin yaktığı maçta Norveç'e 1-0 mağlup oldular. Fatura da teknik direktör Carlos Quieroz'a kesildi ve en iyi 2. adamlardan biri bir kez daha birinci adamlıkta tutunamadı ve koltuğunu kaybetti. Quaresma da Beşiktaş'a adalesinde yırtıkla döndü. "Sakat" Ronaldo ne olduysa 48 saat içinde iyileşti ve Real Madrid'in Osasuna maçı kadrosuna alındı. Mourinho üstelik onbire de koydu vatandaşını. İngiltere'de de sezona uçarak giren Theo Walcott sakatlandı. 6 hafta oynamayacak.İtalya'da basit bir kural var. Milli maçtan sakatlık yüzünden affını istediğinde ilk lig maçında forma giyemiyorsun. Çok örneği yok ortada ama bizim futbolumuzda da zaman zaman milli formadan firar edenler oldu. Bir de ayağım kopsa da oynarım diyenler var. Arda ve Gökhan Gönül gibi.

Arda'ya Fellaini tekmeyi vurduğunda bağların ya esnediği ya da koptuğu ortadaydı. Sakatlık anı budur. İkinci yarıda oyuna devam edip aldığı bir risk yok. Burada karar oyuncudadır. Kopuk bilek bağlarıyla da o maç bitirilir. Arda'da 1-0 geride kapatılan maçta devre arasında ayağını yere basabildiği için devam etti. Sonuç en az 3 hafta yok. Kendi kulübü bir tarafa 8 Ekim'de Almanya maçına sağlam bir şekilde çıkarsa-3 hafta kondisyonunu 30 dakika geri götürür- ne ala..

Gökhan Gönül de Okan'ın parladığı maçta dinlendirilmişti. Omuzundan geçirdiği operasyonun ardından 3.5 ay geçmesine rağmen sıkıntısı sürüyor. Belçika maçında "İyiyim" dediğine göre maç kadrosuna aldılar. Hiddink de son 20 dakika oyuna sürdü. Gökhan'ın asisti Arda'nın golüyle kazandık. Galibiyeti getiren adamlar bu hafta sonunda televizyon karşısında olacak. İkisine de milli forma için ortaya yüreklerini koydular. Helal olsun...

10 yorum:

Unknown dedi ki...

quaresma'nın durumuda benzer. Agostinho Oliveira'nın açıklaması var quaresma'yı sakatlığı yüzünden devre arasında oyundan alacaktık ama kalmakta ısrar etti, mücadele etmek istedi diye. arda ve g.gönül misali ülkelerinin milli maçı uğrunda iyice sakatlanan adamlar...

keza ronaldo yüzünden madrid ve portekiz federasyonu 2senedir sürekli kapışıyorlar. göndermek istemedikleri belli milli tkaıma. nitekim ronaldo yokken maç kurtarmak için yırtınan quaresma'nın hali ortada. önemli 2 maçta yok, fener maçına yetişmesi şüpheli..

Alper BOYACI dedi ki...

Real Madrid'in ilk 11'inde 9 kişi mevcut!

Sekhranikos dedi ki...

Nu tarz adamlar oldukça lezzet devam edicek. Hepisine acil şifalar. böyle adamlar sakatlanmasalar hiç...

Anıl dedi ki...

Arda'nın bunu milli forma için yaptığını düşünmüyorum. Galatasaray Avrupa kupalarına havlu attıktan sonra Arda için tek bir vitrin kaldı, o da Milli Takım. Bence ne yapıyorsa kendisi için yapıyor - ki yapması kadar doğal bir şey yok - ve bu azmi milli takıma da yansıyor.

Ortega dedi ki...

Sanırım Mehmet Demirkol da demişti bunu. Arda'nın şu an için kendini Avrupa'da göstereceği tek kulvar kaldı. O da malum eleme maçları. Biraz milliyetçi duygulardan biraz da Demirkol'un bahsettiği şeyden ötürü sakatlığına rağmen devam ettiğini düşünüyorum.

epsvl dedi ki...

Bu Belçikalı ve kıvırcıkların alayı mı kasap olur arkadaş? Witsel oyuna girince iyice korktum ama Fellaini kasabının verdiği zarar yetti de arttı bile.

aketenci dedi ki...

Bir de milli takımı bıraktığını açıklayıp, daha sonra takım dünya kupasına katıldığı zaman "ülkemin ihtiyacı varsa tekrar milli takıma dönmek isterim" diyenler var ki hafif bir mide bulantısı yaratıyorlar.

Unknown dedi ki...

Bülent bazen Doktor gibi konuşuyorsun.
Ardanın O kopmuş bağlarla aldığı riski de bize anlatırsan sevinirim.

unknown dedi ki...

bu tip durumlarda milli takımda sakatlanan oyunculara sakat kaldıkları dönem boyunca maaşlarını o milli takımın federasyonu ödemeli. ben en iyi ve en pahalı oyuncumu milli takıma göndercem sakat olarak geri döncek ve 1 ay oynayamıcak ve ben parasını vermeye devam edicem. böyle bi anlayış olamaz. bu işi düzeltmeleri lazım

M.Hakan ERTÜRK dedi ki...

'Sakatlık anı budur. İkinci yarıda oyuna devam edip aldığı bir risk yok. Burada karar oyuncudadır. Kopuk bilek bağlarıyla da o maç bitirilir. Arda'da 1-0 geride kapatılan maçta devre arasında ayağını yere basabildiği için devam etti. ' ifadesi bence büyük oranda hatalı. Evet sakatlık anı o andır ama kopuk bağlarla devam ettiğinde aldığı ek riskler vardır. Bağların daha da hasarlanması, kanama ve şişliğin boyutunu arttırarak iyileşmeyi geciktirmesi gibi. Çünkü bu tür sakatlıklarda ilk 48 saat yaralanma anından başlayarak giderek azalan önemde olmak üzere çok önemlidir.
sporsakatliklari.blogspot.com