9 Eylül 2010

Serie A'da Yıllık Ücretler 2010-11

La Gazzette dello Sport'un her sezon başında transfer dönemi kapandıktan sonra yayınladığı bir araştırma var. Serie A'da futbolcuların yıllık net kazançları. 20 takımın da 25 futbolcunun net kazançları gruplar halinde yayınlayacağım. Bu sezon İtalya Serie A'da 494 futbolcunun kazançları listeledi. Takımların alt yapısından gelen genç oyuncular toplam 802 milyon Euro yıllık ücret istatistiğine dahil edilmedi. En çarpıcı rakam elbette ki İbrahimovic'in kazandığı paranın Cesena'nın 25 kişilik kadrosunun toplamından fazla olması. Barça'da 12 milyon alan ve Milan'da 9 milyonu kabul eden İbrahimovic, 25 futbolcusuna 8.3 milyon Euro ödeyen ligin yenisi Cesena'yı tek başına yuttu.

Bizim büyüklerle bir karşılaştırma yapmak gerekirse, 1 milyon ve üzerine yıllık ücret ödeyen Milan, Inter, Juventus, Roma dışında sadece Lazio ve Fiorentina var. Kalan takımlarda bir milyon ve üstüne çıkabilen çok az sayıda oyuncu var.
Bu sezon İbra ve Robinho'nun gelişiyle birlikte oyuncularına ödediği toplamda Milan, Inter'i solladıç. Milan 130 milyon öderken, Inter 121; Juventus, 100, Roma ise 83 milyon ödüyor.
Listenin kalanıyla ise bir uçurum var. 5. sıradkai Fiorentina 41 milyon Euro ödüyor oyuncularına. İtalya'nın iki büyüğünün ödediği toplam yıllık ücretler, Barça ve Real Madrid'in ödediğinden düşük. İspanyolların açıkladığı rakamlar brütse hesaplar karışır elbette. Fotoda Serie A'nın mevkilerine göre en çok kazanan 11'i var. Şimdi sırada takım bazında yıllık ücret listeleri var.

7 yorum:

MadLover dedi ki...

flamini'nin 4,5 ettigi ligde, maicon rahat 6 eder

x-files dedi ki...

Çok enteresan. Resimleri Türkiye içinde yapıp karşılaştırmalarını tüm klüplere örnek olsun diye göndermek lazım :)

SirEvo dedi ki...

Milan ne yapmış ya =)

MaX CadY dedi ki...

Flamini ve 4,5 milyon euro!!!

Rado dedi ki...

Milan Flamini'yi alırken kontratı elindeydi, Arsenal de bırakmak istemiyordu, Flamini bunu kullanmış, Milan da bonservise para vermeyip yıllık ücreti artırmış, ha buna değer mi, değmez mi tartışılır. Bu sezon kendini gösterebilir.

Unknown dedi ki...

Forvet hattının hepsinin yolunun Barcelona'dan geçmesi de ilginç bir anekdot.

solaristrip dedi ki...

Özellikle son 3 sezonluk performansına baktığımızda Maicon gerçekten de az kazanıyor.