1 Eylül 2010

Mourinho-Mesut-Khedira

Jose Mourinho
Mallorca deplasmanındaki golsüz beraberliğin ardından Jose Mourinho, AS gazetesine uzun bir röportaj vermiş. Bu kadar kısa zamanda kafasındaki takımı yaratabilmesinin mümkün olmadığını da "Ben teknik direktörüm, Harry Potter değil" diyerek özetlemiş. Röportajın tamamı burada. Ben Mesut hakkında söyledikerine takıldım. Khedira ile birlikte Mallorca'da yedek başlayan Mesut'a hem selam yollamış hem de sahip çıkmış Mourinho. İlgili bölüm şudur: "Almanlar"ın burada hayatı kolay değil. İspanyolca bilmiyorlar ve merhaba, iyi günler'den öteye gidemediler. Mesut, Khedira ile, Khedira, Mesut ile yaşıyor. İngilizceleri de iyi değil. Onlara biraz zaman tanımamız lazım." Mourinho sinyali vermiş. Mesut da Khedira da İspanyolca kursuna yazılırlar artık. İkisinin de onbirde sıkı rakipleri var. Medya fazlasıyla milliyetçi ve Mesut'u kapıdan içeriye gelene kadar göklere çıkardılar, imzayı attığından beri de Canales aşağı Canales yukarı...
Jose Mourinho: El Pais Röportajı / Çeviri: Ali Ateş

20 yorum:

Umut Budak dedi ki...

Mesut'a Türk der diye düşünmüştüm yanılmışım zaten onun başarısıyla aman aman sevinen biri değilim keşke bizim arda'larımız , okan'larımız necip'lerimiz böyle sükse yapsada ona sevinebilsek.Adnan Polat anlayışıyla bu iş çok zor ama neyse......

berserk dedi ki...

mesut almancayı çok iyi konuşamıyor.
türkçeyi iyi konuşamıyor zaten.
ingilizceyi de konuşamıyormuş.
şimdi de ispanyolca çıktı.

bi sene hazırlık okusaydı...

metinalifeyyaz dedi ki...

ikisi de real'de tutunamayacak malesef.

Borges dedi ki...

Ben de okudum bunu ve hatta şu 'ingilizce' dahi bilmemelerinin üzerine vurgu da var. Kötü niyetli değil ama Alman futbolcu ve eğitimsizlik benzeşmesinin yapıldıgı yerde şunu hatırlatmak gerekir: Bunlar göçmen çocukları..

Mourinho haklı olarak şunu dile getiriyor: Bugün bu futbolcular verilen taktikleri algılayamıyorlar, ingilizceleri bile yok..

Çünkü bu ikisi sokaktan yetiştme ve çok da iyi olmayan bir eğitim-yaşam süecinin sonunda geldiği yer burası. Mourinho'nun futbol aklına göre biçimlenebilmeleri için aracısız konuşacak seviyeye gelmeliler.

Sade dedi ki...

bizim mehmet topal ispanyolca kursuna başladı. mesut ta başlayacaktır.

MadLover dedi ki...

Nihat versin ispanyolca dersi arkadaslara, bu mourinhonun depresip halleri deli ediyo beni ulan zaten dunyanin en zengin en buyuk kulbndesin bu afra tafra ne, sanki manisasporda adam bole bi mutsuz nerden geldim madride gibi havalarda tuhaf..

komutan dedi ki...

yalan söylüyo

http://www.whoateallthepies.tv/wp-content/uploads/2010/09/8513354.jpg

Osman dedi ki...

hirs önemlidir. cristiano ingiltere'ye gittigi ilk yil ingilizce bilmiyordu, hirsiyla hem futbolunu gelistirdi, hem de dili ögrendi.

borges'in dedigi gibi, ikisi de göcmen cocugu. gerci khedira yari alman, ve mesut'tan cok daha iyi almanca konusuyor, ama yine de, genelde almanya'da futbolda üst seviyelere gelen göcmenlerin egitimi pek iyi olmuyor.

alman basini mesut'un hafta'da 4 kez özel ispanyolca dersi aldigi yazilmisti.

basa dönelim, mesele hirs. cristiano ronaldo'nun hirsindan bir parca kendileri icin kesebilirlerse, mourinho'nun gösterecegi anlayis ile bu is olabilir.

muyek dedi ki...

Mesut ne yapsin Ispanyolcasi yoksa, adam Werder Bremendeyken birgun olurda Ispanyaya transfer olurum diyip Ispanyolca mi ogrenseydi 2 sene onceden , gerceten sacmalamis Mourinho.

Daha bismillah transfer olali 1 ay oldu, hemen belden assagi vurup elestirmeye baslamis. Boyle mi adami motive ediceksin, yeni ulkeye gelmis ogrenir Ispannyolcayida.

Carlos Tevez 2 kelime yan yana getirip Ingilizce konusamiyor 5 6 senedirde Ingilterede, gayette takir takir top oynuyor.

TA dedi ki...

mou'nun gelecek sene yada 2 sene sonra manchester city ye gideceğini tahmin ediyorum.(real'de başarı şansı sıfır)

4numara dedi ki...

o değil de nasıl bir eşofman altı, nasıl bir ayakkabı arkadaş bu...

armandolionel dedi ki...

r.madrid kariyeri,mourinho'nun düşüşünün başladığı yer olacak.bu sezon barcelona madridi içerde dışarda 5 lerse şaşırmam.neu cump taki maçı sabırsızlıkla bekliyorum,ayrıca barça yönetiminden madrid maçında,madrid yedek kulübesinin önünü soyunma odasına kadar ıslatmasını istiyorum,mourinhonun maç sonunda dizlerinin üstünde kayarak soyunma odasına daha çabuk kaçabilmesi için...

varol döken dedi ki...

real madrid bo kızak başantrenörü...

Necdet dedi ki...

canales konusunda tamamen haklılar, sadece milliyetçiliklerine vermemek lazım.mesut'un işi zor ancak khedira banko oynar bu takımda.

4numara dedi ki...

abi milli maçlar naklen yayın postunu bekliyoruz...

Unknown dedi ki...

Bülent Abi bu konuyla ilgisi yok ama, bu konu hakkında da Allah'ın Mesut'un yanında olmasını diliyorum, Abi şu A.Madrid'den GS'ye gelen faks işine değinebilir misin? İspanyolca bi faks varmış, ben bulamadım, o faks da google translate'den yazılmış diyorlar. Senin konu hakkında bir bilgin var mı? Ve neden böylesi bir işe girişmeye ihtiyaç duyulmuş olabilir sence?

Adsız dedi ki...

abi hakikaten nedir bunun cevabı? sen biliyosan bize de anlatsana

fatih altinoz, "fenerbahce neden en buyuk? hala? gs'nin turkiye futbol tarihinin en buyuk basarilarini kazanmasina ragmen fenerbahce'nin izlenirligine/gise hasilatlarina ulasamamasi, aldigi uefa kupasi'nin fenerin lig sampiyonlugu kadar gurultu koparamamasi, dunya siralamasinin ilk onundaki gs'lilarin avrupa'nin neredeyse butun buyuk takimlarini yendigi halde hala en buyuk aciyi ya da sevinci dunya siralamasinin yuzlu rakamlarinda dolanan fener galibiyetlerinden sonra yasamalari, butun televizyon spor haberlerindeki siralamanin hala fener ile baslamasi... nedir bunun nedeni?"

ASVALTTAICENLER dedi ki...

fatih terim galatasarayi calistirdiginda tum yabancilar cat pat Turkce konusuyordu. Daha sonra hic bir yabanci futbolcunun buraya gelip Turkce ogrendigini gormedim, Alex 5 seneden beri evet demeyi ogrenememis bir insanoglu mesela..

Rado dedi ki...

Mourinho daha kısa süre önce El Pais'teki malum röportajında oyuncularla arasında aracı bulunmamasını istediğini dile getirirken basın mensuplarını kast etmişti. Ama burada yaptığı şey düpedüz söylediklerini hiçe saymaktır. Oyuncularla arasında asla basının olmayacağını söyleyen hoca bunu yapmamalıydı.

Şu hareketi Ertuğrul Sağlam yapsa ne oldu o söylediklerin olur, Mourinho yapınca dikkat çekmiyor galiba.

TA dedi ki...

rıdvan

çok muhtemel önce bu eleştiriyi oyuncusuna söylemiştir.

vede teknik taktik olayı değil bu. saha dışı olması gereken bir durum.

rijkaard gibi bir topçuya medya karşısından kalitesizler demez mou.