12 Eylül 2010

Kare As'a Bir Kala

Sırpların basketbolda yıkıldığı gecede Djokovic, Amerika Açık'ta finale çıktı. Federer-Nadal finali yine yalan oldu. Nadal'ın kariyerinde (5 Roland Garros, 2 Wimbledon, 1 Avustralya Açık) kazanmadığı tek büyük turnuva. Yarın gece Türkiye-ABD finalinden sonra bu finali bekleyeceğiz. Ne Pazar ama...
12 Eylül Pazar
13.30 Brescia – Palermo (FOX TV)
13.30 NAC Breda – Feyenoord (BEYAZ TV)
14.00 Lokomotiv Moskova – CSKA Moskova (SPORMAX)
18.00 Birmingham – Liverpool (SPORMAX)
22.00 Marsilya – Monaco (KANAL A)
22.00 Botafogo – Sao Paulo (SPORMAX)

4 yorum:

Muhammed Öztürk dedi ki...

Ben bir Federer hayranı olarak Djokovicin finale çıkmasında bizim açıdan duygusal yönler hariç daha iyi oldu. Nadalı zorlayacaktır baya JO. Bugün özel bir gün olmalı Dünya ulusal günü :)

untildie dedi ki...

İnatçı Sırp Jako imkansızı başardı Federer in maç sayısından geri dönerek (az daha bizde son salisede yaşayacaktık bu anı)

inşallah bizde bu pazar günü geleceğe adımızı yazdırırız inatçılığımızla.

John Doe dedi ki...

yayın var mı

dusendeli dedi ki...

Maç, yağmur sebebiyle bugüne (13 eylül) ertelendi. Türkiye saatiyle 23'te başlaması planlanıyor. Fakat yine ertelenme ya da tamamlanamama durumu olabilirmiş.

Maç yorumuna gelince, ben uzun zamandır Djokovic taraftarıyım. Hatta Djokovic'in kısa zaman içinde erkek tenisindeki en dominant isim olacağını düşünüyordum. 2008 Avustralya açığı kazandığında da artık yavaş yavaş bunun gerçekleşeceğini düşünmüştüm. Fakat Djoker bir türlü o beklenen çıkışı yapamadı. Aslında onun şanssızlığı biraz da Federer isminin bu kadar iyi olması oldu. Djokovic 2007'de Amerika açıkta finalde 2008 ve 2009'da yarı finalde hep Federer'e elendi. Yani kendisini 4 yıldır bu turnuvada Federer'den başka yenebilen kimse yok. Bu sene, en sonunda Federer'i yenmeyi başardı fakat karşısında şu an 1 numara olan Nadal var. Ben sert kortta Djokovic'in Nadal'dan daha iyi olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla Federer'i yenmenin verdiği gazla ve o uzun ve yorucu maçın ardından yağmur sebebiyle dinlenme şansı da bulmasıyla Djokovic'in maçı alıp 2. grand slam'ini kazanacağını umuyor ve sanıyorum.